K meninám som od manželky dostal SACD Jazz side of the moon (The music of Pink Floyd). Vydané v Chesky rekords.
Je to velmi zaujímavá narávka. V niektorých skladbách sa síce originálne motívy (Pink Floyd) hladajú ťažšie, ale inak je to dobré, také pohodové. Originálu je asi najpodobnejšia skladba Money. Nástrojové zloženie - hammond, tenor saxofón, gitara, bicie. Zdá sa mi že je na tej nahrávke akoby nevyrovnaná hlasitosť - ale možno sa mi to iba zdá - pri posluchu ma dosť vyrušovali deti, budem si to musieť niekedy v klude vypočuť cez sluchátka.
Týmto sa mi asi uzavrela zbierka Dark side. Mám to na SACD (trochu ma mrzí že som po kúpe toho SACD predal klasické remastrované CDčko), LP (z druhej ruky - 180g?), túto veriu (Jazz side) a v MP3 Voices of dark side of the moon (geniálne - škoda že to neviem zohnať origoš).
Jazz side of the moon.
Re: Jazz side of the moon.
To posledné by mali byť tie Voices. Ostatné nepoznám - mohol by si niečo o tom stručne napísať?
Ten poslední obal je od vokální skupiny Vocomotion - Dark Side Of The Moon a Capella -vynikající vokální verze tohoto alba bez jediného nástroje.Poslouchám velmi často.Lze objednat přímo z USA za dobrou cenu na www.vocomotion.com
Ano,poslední je Voices.
Ty tři předtím jsou umělecké "kopie" originálu od různých umělců + Dream Theater.Stejně tak mám podobné kopie The Wall.
Stojí to za poslech.
Například Back against The Wall,kde známé album hrají skvělí muzikanti,se mi líbí někde víc jak originál.
Ty tři předtím jsou umělecké "kopie" originálu od různých umělců + Dream Theater.Stejně tak mám podobné kopie The Wall.
Stojí to za poslech.
Například Back against The Wall,kde známé album hrají skvělí muzikanti,se mi líbí někde víc jak originál.
Zdeněk: díky za odkaz. Originál by chcel, ale pre mňa je toto objednávanie zo zahraničia príliš zložité.
Tak som si to mohol konečne v klude v noci pustiť cez sluchátka. Neostáva mi iné iba postojačky .
Skúsil som aj porovnanie zvuku CDvrstvy ( CD prehrávač yamaha) s SACD (DVD - SACD prehrávač pioneer). Mám dojem že SACD má trochu jasnejšie výšky, lepšie viniknú perkusie, ale zdá sa mi trochu zúžený priestor. Ale môže to byť aj rozdielnym podaním prehrávačov, rôznymi káblami atď. Asi najlepšie porovnanie by bolo prepínať tie vrstvy len v tom pionnery, ale to by bolo treba liesť do menu a kvôli tomu sa mi nechcelo zapínať telku.
Skúsil som aj porovnanie zvuku CDvrstvy ( CD prehrávač yamaha) s SACD (DVD - SACD prehrávač pioneer). Mám dojem že SACD má trochu jasnejšie výšky, lepšie viniknú perkusie, ale zdá sa mi trochu zúžený priestor. Ale môže to byť aj rozdielnym podaním prehrávačov, rôznymi káblami atď. Asi najlepšie porovnanie by bolo prepínať tie vrstvy len v tom pionnery, ale to by bolo treba liesť do menu a kvôli tomu sa mi nechcelo zapínať telku.