Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Včera jsem si ještě pustil Monteverdiho.Sólo tam zpívá Savalliho žena,fantastická sopranistka Montserrat Figueras,která bohužel již v r.2011 podlehla rakovině.
Poznámka pro Oldeara: Beck to měl nejlevnější (bez poštovného,jsem pražák),co neměl,dalo se u něj objednat.Re: Co právě poslouchám
Je čas Vánoční, tak jako každoročně hrála klasická Rybovka na CD, pak Venetian SACD a nakonec Vánoční oratorium SACD. V mezičase ČT2 a živě Rybovka z Katedrály svatého Víta, Václava a Vojtěcha. Mimochodem excelentní profi interpretace.
- Přílohy
-
-
-
NUCLEUS- Well Talk About It Later(1971)
Škótsky fenomenálny trubkár a neskorší profesor hudby Ian Carr a jeho skupina.
Škótsky fenomenálny trubkár a neskorší profesor hudby Ian Carr a jeho skupina.
- Přílohy
-
Alberto Rigoni - Nemesis Call
Tento inštrumentálny skvost ma teda ohromil... Nekonečné gitarové onanie síce moc nemusím, ale toto mi sadlo.
Tento inštrumentálny skvost ma teda ohromil... Nekonečné gitarové onanie síce moc nemusím, ale toto mi sadlo.
A do třetice Jordi Savall
Tak už to išlo aj cez bedne. V podstate platí to čo som písal o posluchu cez slúchadlá, len ten Gilmour mal zrazu nový rozmer - basa dostala objem a hneď je to iné počúvanie. V niektorých skladbách znie fakt skvele.JV píše: ↑26 pro 2024 15:03Dnes sa mi podarilo vypočuť vianočnú nádielku CDčiek. Zatial iba cez sluchátka.
AC/DC – Rock Or Bust.
"Rockandroll" ako sa patrí. Stále im to šlape. Za mňa skvelý album s nápaditým obalom.
Chris Rea – Espresso Logic.
Ten chlap je génius. S jeho drsným hlasom dokáže vykúzliť jemnú, maximálne pohodovú atmosféru. Neuveritelne dobre sa to počúva.
David Gilmour – Luck And Strange.
Najnovší počin tohto klasika. Nevedel som sa rozhodnúť po niekolkých vypočutiach na internete či sa mi to páči a či to chcem, ale nakoniec som sa rozhodol to kúpiť pod stromček. V podstate z toho nie som múdrejší. Nie je to zlé, ale mám pocit že už neprináša nič nové. Predošlý album "Rattle ...." mi príde o dosť pestrejší.
To Rock Or Bust sis měl pořídit na LP, to se ještě jakž takž dá, CD je neposlouchatelný.
K tomu AC/DC - prišiel som k nemu ako slepé kura k zrnu. Chlapík od ktorého som kupoval viac CDčiek mi nemal vydať drobáky, tak mi ponúkol nech si ešte niečo vyberiem a toto mi prišlo ako celkom zaujímavá volba (z toho čo tam ešte mal).
AC/DC mám vcelku rád, ale nie až natolko aby som utrácal väčšie sumy za nejaké kvalitnejšie vydania.
No a do diskusie o tom čo je pre niekoho nepočúvatelné (a naopak) sa púšťať s dovolením nemienim. To je na každom aby si to vyhodnotil sám.
AC/DC mám vcelku rád, ale nie až natolko aby som utrácal väčšie sumy za nejaké kvalitnejšie vydania.
No a do diskusie o tom čo je pre niekoho nepočúvatelné (a naopak) sa púšťať s dovolením nemienim. To je na každom aby si to vyhodnotil sám.
ERASURE - THE CIRCUS 1ST PRESS (1987).
HOLY LAMB - Gyrosophy (2015)
Progresívny rock s prvkami avantgardy z Lotyšska.
This Amazing Race
Progresívny rock s prvkami avantgardy z Lotyšska.
This Amazing Race
Něco z dárečků:
V listopadu 2024 vyšlo LP DEEP PURPLE - MACHINE HEAD / 2024 REMIX, dělal to syn F. Zappy - Dweezil Zappa.
Tuto desku mám LP z roku 1972 - klasika z Německa a výborná kvalita tehdejší doby, dále CD 1986 z GB - vynikající kvalita a plná dynamika, dále SACD z roku 2003 - nic moc a hraje to hůř než to CD. U nás koupené LP z roku 2016 - též nic moc a podobně jako to SACD. Nejnovější LP - remix Dwezila Zappy hraje super, vše je perfektně sladěno i dynamika je v pořádku. Hodnotím jako velice příjemný poslech, ikdyž i zde je zesílení o cca 2,5dB oproti standardu, ale nijak to neruší a nevadí to. Doporučuji všem rockovým matadorům, s možnou výtkou puristů, že se v tom zase někdo hrabal. Dweezil příjemně překvapil, alespoň mně.
BTW: DR jsem neměřil - necítím potřebu.
https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... m/11978010
V listopadu 2024 vyšlo LP DEEP PURPLE - MACHINE HEAD / 2024 REMIX, dělal to syn F. Zappy - Dweezil Zappa.
Tuto desku mám LP z roku 1972 - klasika z Německa a výborná kvalita tehdejší doby, dále CD 1986 z GB - vynikající kvalita a plná dynamika, dále SACD z roku 2003 - nic moc a hraje to hůř než to CD. U nás koupené LP z roku 2016 - též nic moc a podobně jako to SACD. Nejnovější LP - remix Dwezila Zappy hraje super, vše je perfektně sladěno i dynamika je v pořádku. Hodnotím jako velice příjemný poslech, ikdyž i zde je zesílení o cca 2,5dB oproti standardu, ale nijak to neruší a nevadí to. Doporučuji všem rockovým matadorům, s možnou výtkou puristů, že se v tom zase někdo hrabal. Dweezil příjemně překvapil, alespoň mně.
BTW: DR jsem neměřil - necítím potřebu.
https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... m/11978010
Já to zatím poslouchám "jen" takto . . .
Taktéž mám LP z roku 1972, + skvěle hrající CD Holland 1986 Musím přiznat, že tento remix mě též velice příjemně překvapil, fajn se poslouchá. Občas slyším docela rozdíly oproti originálu, občas je Glover "povytažen" na úkor Lorda, ale jsou to jen nevadící nuance. A jak naznačil Oldear . . . pro puristy zbytečný počin Již se těším na vinyl.
PS: DR 9
PS: DR 9
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nová úprava (aranžmá) slovenské hymny od Oskara Rózsu - strašné.
Tá "nová" slovenská hymna je tragédia. To sme teda dopadli.
Jen aby nebyla za nedlouho v ruštině.