Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Podobné obaly, podobná muzika.
LEBOWSKI - Galactica (2019)
Druhé, respektive třetí, album těchto Poláků bylo po skvělém debutu velmi očekáváno. Je celkově umírněnější, a to nejen v hudebním projevu, ale také v síle poskytnutých zážitků.
TELEGRAPH - Mir (2018)
Izraelská skupina a jejich meditativní pojetí art rocku. Ve srovnání s výše zmíněnou kapelou jsou méně syntetičtí, a tím mému uchu poněkud bližší.
LEBOWSKI - Galactica (2019)
Druhé, respektive třetí, album těchto Poláků bylo po skvělém debutu velmi očekáváno. Je celkově umírněnější, a to nejen v hudebním projevu, ale také v síle poskytnutých zážitků.
TELEGRAPH - Mir (2018)
Izraelská skupina a jejich meditativní pojetí art rocku. Ve srovnání s výše zmíněnou kapelou jsou méně syntetičtí, a tím mému uchu poněkud bližší.
Melanie Mason : Bendin´the Blues (2003)
Další celkem povedené zastaveníčko na mém průzkumu elektrického blues a blues-rocku.
Obecně se tohle album dá označit za ženské a vkusné -- všechno je takové uměřené, všechno zná svou míru, kytarové sólíčko, zavytí hammondek, vyhrávka na foukačku... vše v pravý čas a v odpovídajícím rozsahu.
Melanie jako kytaristka není tak uchvacující jako mistři oboru Spinner, Gales, Gugun apod., ale kupodivu to člověku nepříjde ani na mysl.
Potěší, že bicí nejsou nějaké obecné bicí, ale mají svůj konkrétní zvuk, basa slušně "šlape"................................
Zkrátka pohodka.
Antony --- tak zatím jen ten TELEGRAPH - Mir, protože na kapely z Izraele jsem vždy zvědavý.............. a pokud na něco takového má člověk náladu, tak super.
Moc se mi líbí zvuk basy, člověk cítí jak vibruje vzduch a to nemusí basák zajet zrovna hodně dolů, je to takový nasycený sound...
Moc se mi líbí zvuk basy, člověk cítí jak vibruje vzduch a to nemusí basák zajet zrovna hodně dolů, je to takový nasycený sound...
tak jsem to nakonec našel - Bullet-No mercy (Arista 1984) stylově poněkud příbuzné AC/DC, Slade či Accept
- Přílohy
-
lechos -- jj, to je ono, v osmdesátkách moje oblíbené album ............ ale poslouchal jsem samozřejmě desítky metalových kapel. Z těch, které toho moc nevydaly se mi třeba líbila první deska Tyrant - Mean Machine (myslím Němci)
GUGUN BLUES SHELTER : Soul Shaker (2013)
Gugun, Fajar & Bowie ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, já prostě tuhle partičku, která se vynořila z hotelového baru někde v Jakartě, miluju.
Poslední dobou na Tidalu :
Bjorn Berge -- Who Else ?
Venom & Faith -- Larkin Poe.
Bjorn Berge -- Who Else ?
Venom & Faith -- Larkin Poe.
Páááni ! Tak to je NĚCO !
CD Dire Straits - On Every Street. Poteší si to občas pustiť.
WIND - Keeping Me Occupied (2019)
Velmi příjemný soft prog rock z Izraele.
Velmi příjemný soft prog rock z Izraele.
Steve Perry - Traces
CDčka Fermata - Huascaran a Dunajská legena. "Svetová" muzika z našich končín.
Mám pocit že Dunajská legenda má o trochu lepší zvuk.
Mám pocit že Dunajská legenda má o trochu lepší zvuk.
SNOWY WHITE - (1987) That Certain Thing [LP Legend Records LMA 2 UK;32-192;DR13]
Pohodový rock pop, skvěle nahráno