No, já Zappu nikdy pořádně neslyšel a neposlouchal (spíš proto, že jsem se nedostal k jeho nahrávkám, než že bych ho nějak programově odmítal, to samé třeba Bowie), ale tohle asi nebude typický Zappa. Nevědět, tipoval bych nového Wolfganga Mitterera nebo něco takového.............. hodně experimentální hudba, prostorový masakr, který se blíží nahrávkám moderní klasické hudby...
Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
dadaft: takto byla upoutávka na album myšlena, není to klasický Zappa a přesně jak píšeš - je to v podstatě experimentální klasická hudba v jiném hávu a zvukově velmi povedená
Poslechově a průzkumnicky jsem nezahálel a mám i pár objevů v klasické experimentální hudbě, tak to časem šoupnu do rubriky Hudební styly - klasická hudba
Poslechově a průzkumnicky jsem nezahálel a mám i pár objevů v klasické experimentální hudbě, tak to časem šoupnu do rubriky Hudební styly - klasická hudba
Alpha Centauri. Neslýchaná vinylová rarita v limitované edici sběrateli dodnes vysoce ceněná a vyhledávaná. Na CD sehnatelná snadno, jediné album kapely progresivního rocku pak zanikla...
- Přílohy
-
Novinka!
nemám teda dvakrát v lásce kompilace typu greatest hits, best of...ale tu jsem udělal výjimku
ostrý řezavý hard-rock první poloviny 70.let
ostrý řezavý hard-rock první poloviny 70.let
- Přílohy
-
Jazz na nedělní odpoledne!
BULLET - Heading for the Top (2006)
První dvě desky Bulletu jsem v 80. letech velmi poslouchal. Pak mi tahle kapela na dlouho zmizela z obrazu. Teď koukám, že pořád hrají a vydávají desky.
A pořád je to ten klasický osmdesátkový heavy metal,,,,,,,,,,,,,, Heading for the Top jsem si vážně užil, skvělá deska, kdo má rád Accept a Judasy, tak tohle je jejich kříženec...
Lechosi, znáš?
STRIKER : Play To Win (2018)
Tak dneska osmdesátkový heavy metalový večer.
Striker jsem neznal, mladí kanaďani, kteří se k NWOBHM vyloženě hlasí, kdybych to měl znova přirovnat ke kříženci, tak Helloweenu a Running Wild.
Tak hustý kytarový sound jsem už dlouho neposlouchal...
Naposledy upravil(a) dadaft dne 28 led 2019 21:27, celkem upraveno 1 x.
Orchester Holger Mück : Unvergänglich Böhmisch
Tohle tady asi nikdo neocení, ale nádhera. Zvuk jako lusk.
Shotgun Ltd. (1971) hard rock
Dadaft: ano Bullet znám i když Tvůj je švéd a můj amerikán, byly zkrátka dvě kapely stejného jména
za oněch časů jedno album v držení jsem měl...
Dadaft: ano Bullet znám i když Tvůj je švéd a můj amerikán, byly zkrátka dvě kapely stejného jména
za oněch časů jedno album v držení jsem měl...
- Přílohy
-
lechos --- no jo, říkal jsem si, že je styl nápisu jiný,,,,, ale melodický heavy metal to je v obou případech.
TONY SARNO : It´s a Blues Thing (2006)
Lehký nadprůměr, obzvlášť druhá půlka alba ujde.
Místy to zní jako AC/DC, které by místo hard-rocku hrálo blues-rock a místo Gibsonů hoblovali Fendery..............