Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
V neděli koncert LIMBO v Korandově sboru v Plzni. Moc pěkné. Ukázky z jejich CD tady :
http://www.limbo-music.cz/media/
http://www.limbo-music.cz/media/
Hammel/Varga - Zelená pošta. Včera som si priniesol domov a večer trochu popočúval. Je to nové remastrované vydanie. Obsah asi netreba komentovať .
Skôr sa mi tá nahrávka zdá akási "prebudená", neviem to inak popísať. Máte ešte niekto toto CDčko? Ako vám to hrá?
Skôr sa mi tá nahrávka zdá akási "prebudená", neviem to inak popísať. Máte ešte niekto toto CDčko? Ako vám to hrá?
Kurt Elling Gate.
Mám od něj zatím 4 desky a tahle Gate, je po Man in the air nejlepší, jen zvuk se nevyrovná těm lepším, jako ta analogově znělá nahrávka Brodway.
To ale nevadí, lampička bez celkové zpětné vazby v jednočinné třídě A to zahladí, přidá na sytosti středů a podtrhne Ellingův dokonale ladivý hlas , tak jistý v obrovském rozsahu, tak neafektovaný což mi vadí třeba u jazzových "zpěfaček".
Elling se vrací na dřeň radosti z improvizace a hledání objevných harmonií mimo obvyklý mainstream.
Pianista v Gate mi přijde ještě vyhranější než na starších albech, čímž posunul celou rytmickou sekci, kdy bubeník s basou opravdu tlačí na správný "knoflík" ve správný čas.
Původně bravůrní zpěvák trochu převyšující kapelu dostal na nahrávku těleso jež sleduje každý dech a nejen to, poskytuje nápovědu před nápadem čímž dá vyznít gradaci písně.
Vkusně angažované dechy hrají harmonie nerušivě, ale neupozaďují se jako na jiných albech.
Je to deska na níž si najde své posluchač s mírnou zkušeností a apetitem na Jazz své mírou vrchovatou.
Začátečníkovi doporučím pořád nejchutnější a lehce popovější album Man in the air.
Mám od něj zatím 4 desky a tahle Gate, je po Man in the air nejlepší, jen zvuk se nevyrovná těm lepším, jako ta analogově znělá nahrávka Brodway.
To ale nevadí, lampička bez celkové zpětné vazby v jednočinné třídě A to zahladí, přidá na sytosti středů a podtrhne Ellingův dokonale ladivý hlas , tak jistý v obrovském rozsahu, tak neafektovaný což mi vadí třeba u jazzových "zpěfaček".
Elling se vrací na dřeň radosti z improvizace a hledání objevných harmonií mimo obvyklý mainstream.
Pianista v Gate mi přijde ještě vyhranější než na starších albech, čímž posunul celou rytmickou sekci, kdy bubeník s basou opravdu tlačí na správný "knoflík" ve správný čas.
Původně bravůrní zpěvák trochu převyšující kapelu dostal na nahrávku těleso jež sleduje každý dech a nejen to, poskytuje nápovědu před nápadem čímž dá vyznít gradaci písně.
Vkusně angažované dechy hrají harmonie nerušivě, ale neupozaďují se jako na jiných albech.
Je to deska na níž si najde své posluchač s mírnou zkušeností a apetitem na Jazz své mírou vrchovatou.
Začátečníkovi doporučím pořád nejchutnější a lehce popovější album Man in the air.
Zvuk dobrý, všechno dobré.
Zrovna poslouchám God Is Dead? z nového alba, které má vyjít letos ( Black Sabbath - 13 -). Hodně dobré.
Pytel-Mirku-nevypadá ta ukázka vůbec špatně.
Monika Načeva- možnosti tu sou... Paráda,jak nahrávka,tak obsah..
http://m.youtube.com/watch?v=7RR4WXYV_nA
http://m.youtube.com/watch?v=7RR4WXYV_nA
Práve mi hrá Rick Wakeman - My inspiration (2cd) - kúpené niekedy dávno v lacných knihách a potom po prvom posluchu dlho ležiace skladom v kategórii "nezáživné".
Dnes mi to hrá od rána do pozadia a začína ma to baviť stále viac.
Zaujímavé ako sa odstupom času môže zmeniť nálad na tú istú vec.
Dnes mi to hrá od rána do pozadia a začína ma to baviť stále viac.
Zaujímavé ako sa odstupom času môže zmeniť nálad na tú istú vec.
Teraz mi dohral Bobby McFerrin - Vocabularies. To je pre mňa asi jeho najlepší album . Zatial to mám len v MP3, ale je to horúci kandidát na najbližšie kupované CDčko. Kto má rád vokálnu tvorbu a ešte to nemá, tak vrele doporučujem.
Včera:
Scorpions - Comeblack (2011)
Rolling Stones - Some Gilrs
Dnes:
"elektrikáři"
AC/DC Back in Black
Nové LP co sem dostal k narozeninám
Scorpions - Comeblack (2011)
Rolling Stones - Some Gilrs
Dnes:
"elektrikáři"
AC/DC Back in Black
Nové LP co sem dostal k narozeninám
http://www.allmusic.com/album/beauty-am ... 0000576589
Suzanne vega ve své nejlepší formě!!!
Suzanne vega ve své nejlepší formě!!!
Tuhle mě požádala kolegyně, ty víš co, máš nějaké CD Simon and Garfunkel ? Nemám, jsem vzděláním metalurg, Slayer, Kiss, Pantera...no tak jsem sehnal a sice album Bookends z roku 1968, vydržel jsem poslouchat až do konce, není dlouhé, tak asi 35 min, 14 písniček. Líbila se mi zejména Mrs.Robinson, tu znám z radia.
Lechnos rád vidím když někdo kdo poslouchá tvrdší muziku umí ocenit i kvalitu jiného žánru jako je Simon and Garfunkel (y)
Já sám si dokážu pustit hned po sobě rozdílné žánry ale ne že bych si po A pustil hned Z
Dneska třeba:
Soundrack Top Gun
Big Country - Peace in our Time
Věra Špinarová - Andromeda
Jeniffer Rush - Movin
Sandra - Ten on One
Já sám si dokážu pustit hned po sobě rozdílné žánry ale ne že bych si po A pustil hned Z
Dneska třeba:
Soundrack Top Gun
Big Country - Peace in our Time
Věra Špinarová - Andromeda
Jeniffer Rush - Movin
Sandra - Ten on One
Magma -Attahk
Magma- Kompila
Užasná energia...( upozornujem,nie pre všetkých:-)
Magma- Kompila
Užasná energia...( upozornujem,nie pre všetkých:-)
Právě poslouchám nové album Deep Purple -- Now What -- . Na první poslech dobré, nezaměnitelný hlas Gillana, ale asi už nic nového a převratného od nich nemohu čekat,....