Yamaha

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha

Příspěvek od blesk666 »

MP4 je kodek MPEG-4 co je je skratka pre “ Motion Picture Experts Group” teda pre multimedialny obsah - obvykle videa, videoklipy, alr aj napr Apple lossles

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Veď preto sa na to pýtam či by to ten prehrávač zvládol - tiež sa mi to spája skôr s videom ako muzikou.

vaclavpe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vaclavpe »

Píšeš, že přehrávač máš. Není jednodušší to vyzkoušet, než se na to ptát ?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

To je vono, prostě vyzkoušej, nestojí to nic. Popravdě, soubory MP4 jsem vkládat do přehrávače
nezkoušel nikdy - nebylo to zapotřebí. Ale možná se tu dovíme či to jde...

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Ono je to trochu komplikované - MP3/4 mám v robote - prehrávač doma. Na klúči čo mám u seba je kopa kadejakých vecí, tak dúfam že ich prehrávač odignoruje a nájde iba muziku. Dám vedieť ako experiment dopadol.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

JV píše:
09 zář 2022 11:57
Veď preto sa na to pýtam či by to ten prehrávač zvládol - tiež sa mi to spája skôr s videom ako muzikou.
Pokial to nemas nahravky Apple lossless, tak klasike MPEG4 ti ti to ako video pochopitelne neprehra - to som myslel ze je z toho jasne

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Neviem o pôvode tých MP4 nič, ani si nepamätám ako som sa k nim dostal. Ale je to Savall - La folia, čiže skvelá muzika.
Pozeral som či sa to dá zohnať a našiel som iba SACD. Nemôže to súvisieť s tým?

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

skus to v PC a uvidis, ale bude to podla mna video

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Práveže aj v PC sa to správa ako audio.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

cize PC to hra a CD prehravac nie? Ak by to tak bolo tak skusit prehravat z PC a poslat cez USB do Yamahy

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Takže odskúšané - mašinka to bez problémov prehrala a hralo to na možnosti aparatúry skvele.
Tým by som toto uzavrel.

Ešte sa teda vrátim k pôvodnej otázke z konca predošlej strany - dá sa nejak docieliť aby som sa vedel podla číselných tlačidiel na dialkovom pohybovať medzi foldrami (oznašenými na začiatku číslicou)? Lebo teraz som to skúšal a reagovali na to iba skladby. V návode o tom neviem nič nájsť, ale stáva sa mi občas že neviem nájsť ani vec čo držím v ruke, takže netvrdím že tam o tom nemôže byť nejaká zmienka. Logika vraví že by to tak malo byť - keď to vie načítať vyše 500 foldrov, tak by bola blbosť keby sa medzi nimi dalo pohybovať iba za pomoci šípok.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Na Anazone som našiel jednoho človeka čo sa venoval tomu prehrávaniu cez USB:

"Po *veľa* pokusov a omylov – a niekoľkých opakovaniach s podporou Yamahy, ktoré nepriniesli žiadnu pomoc – sa mi podarilo vyriešiť problém objednaním niekoľkých bleskov staršej generácie (USB 2.0). pohonov. Oboje mi umožnilo aktualizovať firmvér (na v1.37) a prehrávať zvukové súbory vo vysokom rozlíšení pomocou portu USB.

Niektoré problémy pretrvávajú, vrátane skutočnosti, že bez výberu konkrétneho priečinka na jednotke USB je poradie prehrávania chronologické, tj na základe dátumu vytvorenia zvukových súborov. To sa mi zdá nezmyselné, ak nie na veľmi bežné situácie pri prehrávaní. Oveľa radšej by som uprednostnil prehrávanie súborov na základe ich názvu, čo by umožnilo oveľa jednoduchšie ich preusporiadanie na jednotke USB. Okrem toho, ak bola predstava taká, že napríklad poradie skladieb na albume bude sledovať dátum ich vytvorenia, je to veľmi často nesprávne.

Ďalší problém s prehrávaním cez USB: k jednotlivým priečinkom a hudobným súborom, ktoré sa v nich nachádzajú, je možné pristupovať pomocou diaľkového ovládača, ale počet priečinkov a súborov, ktoré prehrávač „vidí“, je často oveľa väčší ako počet skutočných súborov, ktoré tam vidíte. položky sú označené číslom a nie názvom, ktorý ste im dali, keď sa pokúšate prejsť do konkrétnej skupiny. Je to všetko dosť mätúce – a môže to byť špecifické pre platformu macOS – ale uvedomte si, že používanie tejto funkcie nie je jednoduché!"

Ak nie je nejaká rozumnejšia cesta pohybovania sa v priečinkoch, tak je to dosť tragické. Som sa tešil že si rozšírim možnosti prehrávania, ale podla tohoto má zmysel dať na klúč iba zopár albumov, lebo pri väčšom množstve by to bolo neprehladné a ťažko použitelné. Zatial to vyzerá na sklamanie. Ale ešte budem pátrať, či niekto na niečo neprišiel.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Nemozno sa cudovat a chciet od toho viac ako bolo zamyslane. Na prehravanie datovych suborov s vyssim komfortom maju v ponuke zariadenia so streamerom/transportom. Prehravanie z Flashly je len doplnkove v tomto pripade. Na tento ucel treba pouzit streamer/transport alebo PC/MAC. V aute je na to prisposobene rozhranie, kde sa da rolovat a vyberat obsah

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Tak proto má Yamaha u novejsich zarizeni aplikaci Musicast, ovladani pomoci telefonu a rozhrani aplikace je komfortni a jednoduche.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

To podporuje aj tento prehrávač? Som myslel že sa to týka iba recievrov. Každopádne mám iba "sprostý" telefón, tak je to momentálne bezpredmetné.

Odpovědět