NORDOST Sort Kone
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: NORDOST Sort Kone
FS můžu tě poprosit o fotku One A vedle SK TC. Chtěl bych je vidět vedle sebe. Pro představu, pro srovnání. Díky
Tady je..
Sakra, ted koukam, ze jsi chtel TC - ale pokud jde o velikost, tak jsou zcela shodné. Jen se liší barva kovu a hmotnost - BC jsou težší. TC má ten kovový vršek ve stříbrné barvě.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Diky, slo hlavne o rozmery, a hlavne vysku. To je slusnej rozdil
No asi si je pujcim tedy domu na vyzkouseni. Dekuji moc
No asi si je pujcim tedy domu na vyzkouseni. Dekuji moc
TC doma. Vyndal jsem Cerabally a podložil técéčky. Slyším rozdíl, ale nic se nezhoršilo. Poslouchám zatím pár hodin a neumím to přesně vyjádřit, vše se mi líbí zase o kousek víc. Možná větší klid a homogenost? Placebo? Spíš ne.
Kolik kusů máte pod přístroji? Co jsem se dozvěděl, tak Sort Kone hlavně ve verzi TC funguje při podložení čtyřmi kusy.
Rothaudio
Mám 3x TC (Cerabally byly taky tři). U samotného Nordostu jsem v recenzi na stránkách našel, že to funguje od tří kusů (a fakt to funguje): http://nordost.com/images/review-images ... ost_LR.pdf
Docela zajímavá citace z této recenze:
Docela zajímavá citace z této recenze:
You need at least three per device, and they are strategically placed on the
underside of devices (beneath the transformer, power supply, or CD player are three of the most important aspects). You can – and, in many cases, should – use the feet in different permutations (AS often sounds best used on its own, but a lone AC with a
pair of BC models often sounds better than a trio of BC), and in some respects simply ‘going for it’ with the most expensive TC Kones will not necessarily return a better
sound unless the equipment that sits upon them is up for the challenge...
Také mám vždy 3 pod komponent, ale nikdy mne vlastně ani nenapadlo zkoušet 4. V návodu od Nordost je naznačeno použití i většího počtu než 4 kusy:
http://www.nordost.com/downloads/SortKo ... ctions.pdf
Pokud by důvodem pro použití většího počtu TC měla být nosnost, pak se to podle informací z firemního webu nepotvrzuje:
Podle mne bude hodně záležet na tuhosti skříně komponentu.The Sort Kone AS will support 75 lbs or 34kilos per piece. The other Sort Kones will support 100lbs 45.45 kilos per piece.
Jde o odstranění vibrací. Čtvrtý kus se dává nejblíže k trafu.
Samozřejmě, pokud budete mít šasi z jednoho odlitku, tak nebudete řešit tento problém.
Samozřejmě, pokud budete mít šasi z jednoho odlitku, tak nebudete řešit tento problém.
Rothaudio
Určitě ano. První konus umísťuji vždy k trafu,Čtvrtý kus se dává nejblíže k trafu.
druhý pod mechaniku, pokud je přítomná, nebo ke konektorům,
třetí tak, aby to celé nespadlo.
Ale abych byl upřímný, nemůžu potvrdit, že bych slyšel změnu po přemístění konusu o půl palce, jak to semtam popisují na webu
To přemístění jsem slyšel u Ceraballů. Když je dal pod přístroj poprvé, tak se mi to nelíbilo, pak jsem s nimi chvíli šoupal a hledat ideální rozmístění a po chvíli to bylo lepší. Takže najít optimální umístění a zátěž. Sorty jsem rovnou umístil tam, kde se už osvědčily Cerabally. Je u Sortů TéCéček vyzkoušená/doporučená nějaká optimální hmotnost?
Googlil jsem to, ale nenašel. Jen ten maximální limit cca 45 kg na 1 ks.Je u Sortů TéCéček vyzkoušená/doporučená nějaká optimální hmotnost?
Teď čekám, až mi dorazí koncák Pass Labs X350.8, který váží nějakých 60 kg, tak budu mít možnost vyzkoušet větší zátěž.
Zkoušeli jste je někdo pod repro?
Jsou zde lepší než ceraball ?
Jsou zde lepší než ceraball ?
Pod repro se používají Nordost Sort Fut (nikoli Kone). Používám je, řekl bych, že spolu s vyřešeným napájením je to druhý nejvýrazněji slyšitelný doplněk v mém systému. S Cerabally jsem je neporovnával. Předtím jsem měl Soundcare, a o těch je zbytečné vůbec psát ve vztahu ke zvuku, protože jsem nepozoroval žádný vliv při jejich použití.