Proto ten výraz "lokální streaming" píšu v uvozovkách.
Jo, jenže tady právě máme hififórum, kde nejde o to co je zrovna módní trend většiny posluchačů, ale o to malý procento těch co chtějí co nejvyšší kvalitu - Hifi.Dark side of the moon píše: Aby to nebylo stále dokola, gró toho, co tu napsal dadaft je jasné - řetězec sestávající ze streameru, DAC, DRC a zesilovače (a zde je navíc jasný trend v Déčkových modulech Hypex a Purify, které dnes kvalitou uspokojí, řekněme 95% posluchačů) se stává základem sestavy a většina uživatelů už nebude nic jiného potřebovat.
Ne to je nesmysl. Fyzický nosiče nejsou ani u nových nahrávek mrtvá záležitost, ať se to komu líbí nebo ne. Tohle je běžnej omyl mnoha dnešních moderních "streamovacích hifistů" pramenící ze silně omezenýho pohledu na věc. Těch "výjimek" na SACD, Blu-ray, ale i na CD atd., a u nových nahrávek v období Loudness War zejména na LP, jsou hromady. Je toho tolik, že i když si vybírám jen to co mě zajímá, tak to nestíhám všechno kupovat a shánět a to kupuju nosiče doslova po desítkách, nebo spíš po kilech. Třeba právě na LP dnes vychází spousta alb s alespoň trochu lepší zvukem (a nezřídka i s mnohem lepším zvukem) než v současně vydávaným Hi-Res či na CD atd.Dark side of the moon píše: Fyzické nosiče jsou u nových nahrávek (až na pár výjimek na SACD a Audio BR, včetně aktuálních MCH vydání) mrtvá záležitost, ať se nám to líbí nebo ne.
Leony5:
Mně se teda ještě nestalo, že bych narazil na něco co jsem nedokázal sehnat. Obzvlášť ne v dnešní době. Dneska máme ohromný možnosti a stačí jen chtít a seženeš cokoli. A taky jsem až do teď jen výjimečně narazil na to, že by se něco dalo sehnat jen za tak vysoký částky, který už nejsem ochotnej zaplatit. A pokud už jo, tak jsem vždy za daný vydání sehnal nějakou levnější alternativu.