NAD

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Liamee
Kontaktovat uživatele:

Re: NAD

Příspěvek od Liamee »

Yiakubou píše:
02 zář 2024 18:32
Jen takova technicka, byt chapu, ze se to jako termin bezne pouziva - ale prehravani audio souboru z NAS, HDD nebo flash neni technicky streaming, ani lokalni, ani zadny jiny.
Proto ten výraz "lokální streaming" píšu v uvozovkách.
Dark side of the moon píše: Aby to nebylo stále dokola, gró toho, co tu napsal dadaft je jasné - řetězec sestávající ze streameru, DAC, DRC a zesilovače (a zde je navíc jasný trend v Déčkových modulech Hypex a Purify, které dnes kvalitou uspokojí, řekněme 95% posluchačů) se stává základem sestavy a většina uživatelů už nebude nic jiného potřebovat.
Jo, jenže tady právě máme hififórum, kde nejde o to co je zrovna módní trend většiny posluchačů, ale o to malý procento těch co chtějí co nejvyšší kvalitu - Hifi.
Dark side of the moon píše: Fyzické nosiče jsou u nových nahrávek (až na pár výjimek na SACD a Audio BR, včetně aktuálních MCH vydání) mrtvá záležitost, ať se nám to líbí nebo ne.
Ne to je nesmysl. Fyzický nosiče nejsou ani u nových nahrávek mrtvá záležitost, ať se to komu líbí nebo ne. Tohle je běžnej omyl mnoha dnešních moderních "streamovacích hifistů" pramenící ze silně omezenýho pohledu na věc. Těch "výjimek" na SACD, Blu-ray, ale i na CD atd., a u nových nahrávek v období Loudness War zejména na LP, jsou hromady. Je toho tolik, že i když si vybírám jen to co mě zajímá, tak to nestíhám všechno kupovat a shánět a to kupuju nosiče doslova po desítkách, nebo spíš po kilech. Třeba právě na LP dnes vychází spousta alb s alespoň trochu lepší zvukem (a nezřídka i s mnohem lepším zvukem) než v současně vydávaným Hi-Res či na CD atd.

Leony5:
Mně se teda ještě nestalo, že bych narazil na něco co jsem nedokázal sehnat. Obzvlášť ne v dnešní době. Dneska máme ohromný možnosti a stačí jen chtít a seženeš cokoli. A taky jsem až do teď jen výjimečně narazil na to, že by se něco dalo sehnat jen za tak vysoký částky, který už nejsem ochotnej zaplatit. A pokud už jo, tak jsem vždy za daný vydání sehnal nějakou levnější alternativu.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Tak určitě, sehnat se dá všelico, ale již před pár lety jsem opustil cestu fyzických nosičů. a dal se na cestu přehrávání z PC, kterou jsem po krátké době nahradil streamerem. Poslední dobu se okrajově vracím k vinylu.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

To Já jsem před pár lety udělal taky, co šlo jsem začal přehrávat z PC, skoro celou sbírku CD jsem si postupně do toho PC nagraboval. Ale když se mi ani po několika letech snažení a hromadě investovanejch prostředků nepodařilo zbavit se nejrůznějších nedůhu, který PC v roli přehrávače hudby má, a dokonce se mi ani zvukově neodařilo dostat na úroveň SACD přehrávače, tak jsem PC odpískal a zkusil streamery. Vystřídal jsem jich snad devět během necelýho roku. Stejně jako u PC nejrůznější problémy, některý stejný, některý zase jiný. Takže v jednu chvíli mi prostě došla trpělivost a vrátil jsem se jsem se ke hraní přímo z fyzickejch nosičů. Holt mám asi příliš vysoký nároky a očekávání.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Ty aktuální sestavy streameru ("lokání streaming"), DAC, DRC a zesilovače (Hypex a Purify,) hrají lépe, než většina sestav, co tu kdo má.
Nejde o módnost, ale právě o tu kvalitu.
Jak už jsem psal, vinyl je specifická záležitost s klady a zápory, to neřeším.
Jinak ale fyzické nosiče (a znovu opakuji až na pár výjimek na SACD a Audio BR, včetně aktuálních MCH vydání) jsou mrtvá záležitost.
Co dnes vyjde na CD, vyjde ve stejné kvalitě ve FLAC.

Audio PC jsou hodně komplikovaná a dnes asi už také částečně překonaná záležitost, dostat je na úroveň SACD je hodně složité a drahé, to ano.
Se streamery žádné problémy nejsou. Ani z hlediska funkčnosti, ani z hlediska kvality.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Pánové,dnes není nic tak jednoduché,jako hrát z počítače.Funguje to podobně jako CD transport.Procesor,nějaký ten SSD disk,žádná zvukovka,v intelu v procesoru jsou stejně nějaký mizerný integrovaný,hlavně aby to mělo USB výstup :D :D :D .Moderní převodníky typu Topping,S.M.S.L mají všechný USB vstupy a zvládnou i DSD. A současné přehrávače,třeba i zadara Foobar 2000 verze 2.2 umějí obejít různé mixéry ve Windows,nepotřebujete k tomu prográmek Asio.Žádný jitter,kvalita podle nahrávky a externího převodníku.
počítač forum.jpg

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

No zas tak jednoduche to neni. Moje zkusenost treba je, ze Roon ROCK na Intel NUC hral znatelne hur nez digi vystup z CD playeru - v te dobe jsem pouzival Topping D70s jako DAC pro porovnani obou moznosti a ten taky nema teoreticky a dle mereni s USB vstupem problem. Az kdyz jsem pridal lepsi napajeni, nainstaloval Euphony OS a Stylus player, a za USB vystup z PC zaradil DDC Singxer SU-6, tak to CD player prehralo.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

K počítačí mám zdroj Zero zone
s-l1600.jpg
a CD transport mám proj-ject cd rs2 t,který se dnes prodává za cca 64 tisíc
pro-ject rs2 T.jpg
nagraboval jsem do počítače jedno CD a pak porovnával (sluchově) zvuk z počítače a z CD transportu na jednom převodníku.Byl to S.M.S.L SU 10.Žádný rozdíl jsem neslyšel.A to tem počítač mě vyšel rozhodně levněji (včetně 7 TB disků) než ten transport.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Věřím, že pro zdatnějšího uživatele IT není audio PC žádný problém, pro běžného posluchače je ale streamer samozřejmě výrazně jednodušší řešení - dnes už v podstatě plug and play.
A jenom ten první příspěvek od Tomáše je pro většinu "španělská vesnice".
Jinak souhlasím, že rozdíl ve zvuku nagrabovaného CD hraného z úložiště (ať už přes PC nebo streamer) oproti CD hranému z transportu jsem také nezaznamenal.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Dark side of the moon píše:
02 zář 2024 20:28
Aby to nebylo stále dokola, gró toho, co tu napsal dadaft je jasné - řetězec sestávající ze streameru, DAC, DRC a zesilovače (a zde je navíc jasný trend v Déčkových modulech Hypex a Purify, které dnes kvalitou uspokojí, řekněme 95% posluchačů) se stává základem sestavy a většina uživatelů už nebude nic jiného potřebovat. Ať už v dělené verzi nebo jako all-in-one, stereo nebo MCH.
Analog/vinyl je sice určitou specifickou skupinou z různých důvodů vyžadovaný, není ale žádný problém analogovou větev do výše uvedené sestavy bez problému zařadit.
Fyzické nosiče jsou u nových nahrávek (až na pár výjimek na SACD a Audio BR, včetně aktuálních MCH vydání) mrtvá záležitost, ať se nám to líbí nebo ne.
Staré CD z doby před LW jsou jako zdroj O.K., ovšem od doby co jsem je nagraboval, už žádný CD player/transport nepotřebuji.
V klasice je to, jak už zde bylo napsáno, trochu jiné, ale i zde se situace postupně mění - viz. příspěvek od dadaft.
Taky bych řekl.
Nahrávka už dnes není vinylová deska nebo cd placka. Nahrávka je soubor (digitálních) dat.
V podstatě se ten přechod dá ukázat na tomhle obrázku:

Obrázek

Nejdůležitější vstupy moderní doby jsou ty dva dole uprostřed (USB a LAN).
(respektive WI-FI nahoře)
USB pro přehrávání nagrabovaných CD a z netu stažených hi-res na externím disku.
LAN (WI-FI) pro spojení se sítí, streaming a upgrade.

Dělený "řetězec sestávající ze streameru, DAC, DRC a zesilovače" se asi opravdu stane u hifistů nejběžnější. Streamující zesilovač + bedny budou lidi taky mít. Ale možná poroste skupina těch, kteří budou mít nějaký ten "řídicí systém" jak jsem psal, tj. STREAM/DAC/DRC/PRE, a k tomu aktivní bedny. Mladí, kteří ještě (na) hifi nemají, jsou na aktivní bedny zvyklí...
((( a třeba NAD C 658 plus APS Klasik 2020, to je opravdu mazec, pasivní sestava podobných kvalit by stála hromadu)))

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

*palec*
Aktivní bedny je taky jedna z rozvíjejících se oblastní. Digitální výhybka, samostatné koncové zesilovače pro jednotlivé reproduktory - to je cesta k vynikajícímu zvuku a jak píšeš, cena může být oproti klasickému pasivnímu řešení výrazně nižší.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://nadelectronics.com/product/c-37 ... amplifier/

Tak je na trhu nový NAD C 379, čímž byla dokončena modernizace řady Classic. Je to nástupce výborného C 368, tak snad pár slov o změnách:
Na první pohled mnohem lepší displej s jemnou a dobrou kresbou. Vzadu přibyl praktický HDMI eARC vstup pro TV. Spínaný zdroj a výkonový impulzní zesilovač Hypex UcD laděný NADem zůstávají. Přepracovaná je řídící deska. Nové jsou hlavně převodníky. Výborné 24/192 Burr Brown nahradily nové ESS Sabre. Inovované jsou i MDC rozšiřující moduly, nyní verze 2, kde jde zapojit přídavný BluOS streamer s DRC Dirac -- v podstatě nutnost, která celý stroj posune na úplně jiný level.
Jestli bude nějaká změna ve zvuku, tak k lepšímu, nicméně charakter přístroje bude zachovaný --- Daniel Březina ho u výkonnějšího bratříčka C 389 na Hi-fi Voice nazval "sexy zvukem". Souhlasím, je to velice zábavný zvuk.
Teď v zaváděci akci se to dá koupit za 35t, což je až k smíchu. Třeba s novými KEF Q Concerto Meta v podobné ceně, to může být opravdu parádně hrající hifi za hubičku.......................

Odpovědět