NAD

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAD

Příspěvek od kvičko »

Mám veľmi zlé skúsenosti s touto "značkou".Mal som Cd player NAD made in china,kúpil som ho v Platane za 12 500 SK.Mesiac po záruke bol problém s načítaním a CD začali sekať.Dal som NAD opraviť do ketos-u ,vymenili mechaniku,stálo ma to 80 eur a sekalo to ďalej.Nakoniec som už na to nemal nervy a zaniesol som prehrávač do zberného dvora.A môžem zodpovedne povedať,že s väčším smejdom som sa ešte nestretol!!!!Len pre zaujímavosť,mám doma cd player Technics,ktorý som kúpil za tretinu toho,čo som dal za NAD a hrá mi bez problémov a opráv už 12 rokov!NAD vydržal 2 roky a jeden mesiac.Odvtedy sa tejto čínskej šmejdine vyhýbam na sto kilometrov.Nechcel by som to ani zadarmo!

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

Pre spresnenie uvediem konkrétny typ CD-playera: NAD -C 521BEE. *taktone*

sartel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sartel »

Novinky v řadě MASTER

Stereo zesilovač M22
Obrázek

Předzesilovač M12
Obrázek

7 kanálový zesilovač M27

Obrázek

SS předzesilovač M17
Obrázek

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

pekne su to masinky...tie nove Mastery..ale uz to aj stoji dost penez...

...'zatial' si musim vystacit s tym mojimi:

Obrázek

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Zesilovač C320 a cdplayer C520. ?
Máte někdo tyto přístroje? Zkušenosti s provozem. Jak to hraje? Uvítám jakékoli informace.
Mám možnost si je obstarat, vcelku levně. Oplatí se?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

NAD 320 byla naprostá klasika a ve svojí době se zcela fantastickým poměrem cena/zvuk. Pokud je tenhle kus technicky v pořádku, pak za dnešní cenu je to pořád skvělá koupě. Vzhledem ke stáří bych ale byl obezřetněj - třistadvacítkám rády vysychaly hlavní kondy a bývaly problémy i s šustícím volume. Tzn. kontrola nutná. Na druhou stranu jsou to levně odstranitelný vady.

Přehrávač neznám. Ale měl jsem nástupce (ob generaci) C525 BEE a zase skvělý poměr cena / zvuk. Zvuk obojeho je typicky NADovský: dynamický, s velkým drajvem, hutnými vřelejšími basy, dobrou definicí. Středy trochu zabarvené (vzhledem ke kategorii ale úplně ok), výšky naopak jemné, znělé, ne ostré ani nacinkané. Není to zvuk přísně neutrální, ale o to je zábavnější.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Dík za informace. Slyšel jsem to, nechrastí nebručí.Ale byl to takový narychlo poslech na "nějakou" reprobednu, rozpoznat a posoudit projev nebylo zatim možné. Určitým nedostatkem je absence RIAA preampu. S elektronikou nemám problém , servismanuál si seženu. Repasoval a vymazlil jsem si například svůj Marantz PM510DC. Ten NAD chci jako "další hračičku" ,pokud obstojí, bude na mém "venkovském sídle" . Předpokládám, že Marantz to nepředčí a nenahradí ho. /na něj neměl ani Cambridgeaudio/.

Uvítám názory a zkušenosti i od jiných uživatelů.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

NAD vydal inovovaný CD player - C 546BEE SE

http://www.nad.de/c-546beese.html

Obrázek

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Dlouhodobe je zrejmy, ze NAD zlomil nad CD prehravacema hul. Dlooouhy roky nepredstavil zadnou novinku (i tohle je jen modifikace), naopak z nabidky pro me zcela nepochopitelne vyradil skvely C565 BEE (za ty penize to byla spicka). Nabizi jen dva zakladni playery, nema nic, co by sedelo k C375 natoz Mkovy rade...

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

S tím dizajnem by už taky mohli něco dělat. Master serie je celkem v poho, ale tyhle nižší modely se na dnešní konkurencí moc nechytaj. Kdyby ty přehrávače měly třeba středovou mechaniku, tak by to vypadalo na oko lépe. Za starých časů byl NAD dizajn branej s tím, že o to větší kvalita je uvnitř. Ovšem to už se dneska nenosí. A když přidám i celkem častou nespolehlivost přístrojů tak si myslím, že to firma pomalu vzdává.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Ta nespolehlivost je otazná jako u čehokoliv jiného. Kdybys chtěl objektivně něco porovnat, musel bys mít kromě čísel o opravách ze servisů také čísla o prodaných kusech. Jestli vycházíš jen z ohlasů na netu, udělám si klidně týden volna a pohaním pod různými nicky na různých forech tebou vybranou značku/výrobek :)

Další kousky:

Obrázek

Obrázek

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Nechci nikoho hanit. Jeden čas jsem s nima bydlel (viz mé osobní vlákno). Měl jsem je rád, ale u několika přístrojů jsem řešil reklamace i pozáruční opravy. Bohužel můj kamarád také. I kdyby to bylo tak, že jsme měli smůlu přeci jenom to ovlivní další potenciální výběr komponentů do nové sestavy.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Jasně. Samozřejmě si nedělám iluze. Pokud u mě strojky vydrží, čeká je určitě když už ne oprava, tak tuning.

bob69fb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob69fb »

Taky jsem vlastnil/slyšel několik výrobků od této značky. První byl NAD 304 u kterého mi odešel asi po 2 měsících jeden kanál-nechal jsem v záruce opravit a ihned ho prodal. Zároveň s ním jsem měl CD-přehrávač NAD 520 který nešlo v noci vůbec poslouchat, protože jeho mechanika byla hrozně slyšet. Místo něho jsem si pořídil DENON DCD-1800 což byla úplně jiná liga. Další byl NAD 310, který hrál na svoji cenu (tehdy cca.5000,-Kč nový) úplně fantasticky,jen jste ho nesměli nutit k nějakým vysokým hlasitostem. Určitě lepší než 304. Pak dlouho nic, až asi před rokem byl u mě na chvíli NAD 320BEE. Když pominu,že měl brum-muselo se podložit trafo, tak zvukově si hoooodně vymýšlel na basech a zvuk byl tím pádem hutný ale taky nepřehledný. O dost se to zlepšilo při použítí MAIN-IN tzn.pouze jako koncák. Na moji 30 let starou YAMAHA M-4 to ale rozhodně nestačilo. Myslím,že tato značka je zvukově velmi přeceňována a její nové modely jsou tím pádem už předražené - to je holt trh. Zase to má výhodu,že když zkusíte koupit nějaký NAD zesilovač v bazaru tak ho (když zvuk nebude vyhovovat) bez problému za stejnou cenu rychle prodáte. Jako alternativu bych zkusil třeba AUDIOLAB.

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

bob69fb píše: před rokem byl u mě na chvíli NAD 320BEE. Když pominu,že měl brum-muselo se podložit trafo, tak zvukově si hoooodně vymýšlel na basech a zvuk byl tím pádem hutný ale taky nepřehledný.
Naprostý souhlas!
Když jsem kupoval po delší pauze novou aparaturu, hodně jsme NAD chtěl (pod dojmem časopisových recenzí). Ale opravdu hraje hodně přebasovaně, na klasiku zcela nepoužitelné. Oni ho velebí hlavně milovníci rocku/popu, při kvalitě většiny jejich nahrávek je to často naopak plus ...

Odpovědět