Accuphase

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Accuphase

Příspěvek od NA »

Noble Audio - výroba a prodej

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

palipol píše:Hifisti, bavme sa o Accuphase, ak je to možné.
Takze k veci. Mal som pred cca dvomi rokmi doma na par dni pozicany Accuphase E-530.
Chvilu sa mi ten zvuk celkom pacil, ale potom mi zacalo vadit, ze vsetko hral tak-nejak po svojom. Skratka v kazdej nahravke bolo pocut jeho typicky zvuk. Dalej sa mi nepacilo ako hral basy a chybal mi aj vykon - dynamika. Zaver: za tie peniaze by som si urcity vybral iny - neutralnejsi a vykonnejsi zosik - mozno by vyslo aj na delenca.

Druha skusenost - tento model E-530 som pocuval aj v studiu - konkretne na Xavianoch 360 a uprimne povedane zvuk ma v tejto kombinacii vyslovene sklamal. Zliaty, na basoch vyslovene zahuhnany, akoby to bolo cele pod dekou. Dynamika nic moc...
Skratka absolutne nevhodna kombinacia!

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Tony píše:
palipol píše:Hifisti, bavme sa o Accuphase, ak je to možné.
Takze k veci. Mal som pred cca dvomi rokmi doma na par dni pozicany Accuphase E-530.
Chvilu sa mi ten zvuk celkom pacil, ale potom mi zacalo vadit, ze vsetko hral tak-nejak po svojom. Skratka v kazdej nahravke bolo pocut jeho typicky zvuk. Dalej sa mi nepacilo ako hral basy a chybal mi aj vykon - dynamika. Zaver: za tie peniaze by som si urcity vybral iny - neutralnejsi a vykonnejsi zosik - mozno by vyslo aj na delenca.

Druha skusenost - tento model E-530 som pocuval aj v studiu - konkretne na Xavianoch 360 a uprimne povedane zvuk ma v tejto kombinacii vyslovene sklamal. Zliaty, na basoch vyslovene zahuhnany, akoby to bolo cele pod dekou. Dynamika nic moc...
Skratka absolutne nevhodna kombinacia!
Môže byť.Treba konkrétne uviesť s čím to hrá a s čím nie a konfrontovať zlé a dobré výsledky. Je dôležité s čím sa to pustí a ako prepojí, škoda, že si nebol konkrétnejší. Mne nechýba nič, dynamika detto...(bolo by možno vhodné viac to definovať - mnoho ľudí si okamžite vybaví basy...ja mám na mysli celé sprektrum a s tým opäť súvisia použité reprosústavy). Že má Accuphase typický zvuk - to rozhodne, ale nie taký, ktorý nejak modifikuje nahrávku, alebo ak, tak podstatne menej ako všetky zosilňovače, čo som doma skúšal, vrátane elektrónkových...ktoré si vymýšľajú najviac a Magnepan 3.6 s nimi jednoducho nehrá - napriek tomu ich tu nebudem zhadzovať, lebo sú použiteľné (a určené) pre iné aplikácie, preferované obrovskou obcou audiofilov.
No a Accuphase 530 s XN 360..napriek tomu, že som to nepočul - bude asi naozaj niečo úplne nevhodné. Podobne kombinácia napr. E450 a Cabasse Iroise 500 (cca 100tis). Sklamanie, nebolo čo riešiť. 20W elektrónka bola jednoducho vhodnejšia. A doma s Magnepanom som sa E450 nemohol nabažiť. Vážne som o ňom uvažoval - tiež z titulu výkonu..pre istotu...ale 550 ma presvedčil zvukom viac - je jemnejší, uvoľnenejší a v podmienkach, v ktorých počúvam, čo počúvam a v akých hladinách mi úplne postačuje 10-15% jeho deklarovaného výkonu. Mám to subjektívne odskúšané aj zmerané. A s hlasitosťou sa nejak neobmedzujem..Príležitostne som mal požičané zosilňovače až do kilowattu, niektoré boli OK, niektoré limitovali už v začiatku.....
E550 ma uspokojil komplexne, teda aj charakterom zvuku, aj jeho deklarovanými technickými parametrami, v neposlednom rade aj tým, ako vyzerá. Na margo ceny - Accuphase si vybudoval postavenie ikony - a za to sa platí - nakoniec - nie je v tom jediný.
Že to nie je žiaden valibuk, majster sveta a silič na všeobecné použitie je jasné. Nikdy by som sa s ním takto nevychvaľoval a tak som citlivý aj na to, keď to niektorí ženú do opačného extrému.
Bavme sa vecne, nezištne, v súvislostiach a všetko bude OK.

Ešte k delencovi....je to znásobená investícia, povedzme iná liga (nie vždy to platí) a tam si to už musí človek poriadne zvážiť, aby pri počúvaní nemusel myslieť na dlhy viac ako na hudbu...

Pierre

Příspěvek od Pierre »

PMA píše:
Tony píše: Mark Levinson N380. Nehovorim ze je to zly predsosik, ale jeho zvuk je skor temnejsi, zatiahnutejsi, sice s pevnymi basmi, ale urcite bez vzdusnosti, resp. inymi (mojimi) slovami bez radosti a emocie. Pocuval som ho na troch roznych aparaturach a v troch roznych izbach, takze uz mam nan dost jasny nazor.
To je dobrý postřeh. S předzesilovačem na bázi operačních zesilovačů se "vzdušnost", jinými slovy jemný, prokreslený a neagresivní detail nedá docílit. Dají se docílit ony pevné basy, pokud se použije kvalitní výstupní buffer a omezení šířky pásma před OZ. To je ta lepší varianta. Horší varianta je plastový, agresivní technologický zvuk.
Toto je naozaj velmi odvazne tvrdenie. OP je dost siroky pojem, co autor tym myslel? Vadi mu integracia v jednom puzdre, nutnost celkovej spatnej vazby, alebo nieco ine? Predpokladam, ze to tvrdenie je na cisto teoretickych zakladoch, pretoze inak by sa patrilo napisat nie 'neda' ale 'nepoznam'.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Tvrzení je založené na cca 6 let trvajícím průběžném vývoji předzesilovačů, poslechových testech na vlastních vyvíjených vzorcích i srovnávacích poslechových testech s komerčními výrobky. Nějaká větší diskuse na téma je asi tak to poslední, do čeho se chci pouštět, a navíc mám naštěstí dostatek smysluplnější práce, než se dohadovat po fórech. Mých příspěvků se dá najít víc než dost na slovanetu a diyaudio, jen bych se opakoval.
Pavel Macura Audio

Libor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor »

Dobrý večer všem hifistům, omlouvám se, že jsem se neozval, ale stala se mi nemilá věc, kterou nechci rozebírat - snad jen - dědeček měnil až doměnil. Musel jsem s HiFi skončit a vše postupně prodat. Ten původní příspěvek byla reakce na tvrzení některých hifistů, že Fejz je jen předražená hračka. Ty ceny odpovídaly kurzům dané době. Poslední kousky co mi z hifi zůstaly jsou nyní na aukru třeba - http://www.aukro.cz/show_item.php?item=811321951 . (pokud Ti Peere pod něčím ještě někde chybí Cerabally ozvi se). Přeji všem aby je jim nadšení pro HiFi přinášelo poze radost. Mějte se.

Libor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor »

Dobrý večer, omlouvám se některým z členů za to, že jsem vnesl zamtek do jejich řad uveřejněním inzerátu z Aukra, kterým jsem si opravdu nepomohl. Protože jsem po jeho stažení dostal vícero dotazů zveřejňuji odpověď na jeden z nich :

Pokusím se o vysvětlení :
Ten zmatek na aukru jsem si způsobil sám, protože jsem byl přesvědčen, že
jsem platil cca 4.000 kč za obě sady. Bylo to na jaře loňského roku a cenu
za Cerabally jsem vůbec neřešil. (zvlášť po nákupu nejvyššího modelu
Accuphase a dalších doplňků za cca 200k). Prostě jsem je koupil, nasadil,
zjistil, že fungují skvěle a hotovo. Když jsem počátkem listopadu začal
vystavovat některé zbytky na aukru - regálky, tuner a xlr kabely došlo i na
Cerabally a začal jsem se pídit po jejich současné ceně. Celkem mě
překvapilo, že se sada prodává za 5.220 Kč a protože, jak jsem již uvedl,
jsem si myslel že jsem kupoval sadu za cca 2.000 Kč a na krabičce a
příbalovém lístku nebyl nikde nápis - Finite Elemente, tak jsem nabyl
domněnku, že mám antirezonanční nožky od jiného neznačkového výrobce.
Protože však fungovaly bezvadně dal jsem je s mým patřičným komentářem na
Aukro. Poté co mě osočil nějaký pan Ing. T., že porušuji pravidla Aukra a
nabízím padělky jsem aukci zrušil. Kontaktoval jsem prodejce - HiFi studio u
nás v Olomouci, kam chodím dosti často. Společně jsme si vyjasnili situaci a
tehdy jsem si uvědomil, že jsem vlastně platil 4k za jednu sadu (měl jsem
zákaznickou slevu) protože ta druhá byla k dispozici až za týden. Dostal
jsem také kontakt na oficiálního dovozce RPAudio. Tomu jsem zaslal všechny
fotky, které jsem vystavoval na aukru a požádal jej o vyjádření. Díky jeho
ochotě jsem tostal tento e-mail :

Vážený pane Bxxxx,

stvrzujeme tímto, že Vámi nafocené - inzerované Ceraball UNI jsou
originálním produktem společnosti FINITE ELEMENTE vč. originálního obalu.

Za RP audio
Radim Pieknik
výhradní dovozce produktů společnosti FINITE ELEMENTE

Pro jistotu mou i případného kupujícího jsem ještě domluvený s panem Petrem
H., známého pod nickem Peer, kterého považuji za největšího odborníka na
tyto doplňky. Ve čtvrtek 12.11. porovnáme jeho Cerabally - zakoupené ve
studiu Platan Bratislava - rozměry, vzhled, balení, příbalové letáčky,
hmotnost těla a hlavně hmotnost kuličky (na digitální mikrováze určené pro
nastavování přenosky). Z toho se dá odvodit i hustota a tím použitý
materiál.
Věřím, že ve čtvrtek večer budu moci opětovně zveřejnit ten problémový
inzerát, tentokrát však s argumentací, že se jedná o originální výrobek
Finite Elemente.
Složité, viďte? Ale prostě takový je můj život - samý zmatek. Díky za Váš
čas. Libor

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

Nejsem příznivcem dlouhých diskuzí - raději poslouchám hudbu, ale nakonec jsem to nevydržel a taky přidám svoji trošku do mlýna v tomto vláknu, pochopil jsem, že většina lidí, co píše o značce Accuphase žádný přístroj této značky nemá, neměl a možná nikdy nebude mít , ale přesto se cítí být nadmíru povolána tuto značku hodnotit ( pokud možno negativně ) na základě hodnocení typu jedna paní povídala nebo, že to popř. někdo zkoušel s něčím, co dohromady moc nešlo k sobě nebo to někde chvíli slyšel ....Mám E-308 + DP-400 ( koupený jako nový v Německu - díky opravdu svéráznému přístupu p. Píši k zákazníkům ). Než jse koupil CD-přehravač, zkoušel jsem samozřejmě různé jiné značky - např. i AudioNET VIP G2 - značku zvláště u nás v Brně hojně oslavovanou a rozdíl v kvalitě zvuku byl opravdu značný ve prospěch Accuphase ( a to jsem používal k testu nestranou osobu ), samozřejmě jsem také poslouchal i různé jiné zesilovače. Nejsem žádný blázen, který se snaží za každou cenu obhájit, co má doma ani se nehodlám stát dodavatelem této značky do CZ, ale zatím nikdo, kdo to u mně doma slyšel neměl proti zvuku námitky - ba naopak ( kdo má zájem o poslech může se také stavit ). A abych kritiky a nejenom Accuphase opravdu nazdvihl, tak mé bedny jsou velkou částí české hi-fi komunitou opovrhované Cantony a to sloupové Cantony Karat 90. Možná by měli o svých zkušenostech psát ti, co je opravdu dlouhodobě mají a co slyšeli hrát přístroje Acc spolu. Moje vlastní zkušenost je, že určitě jsou lepší přístroje na trhu, ale nejsem si už tolik jist, že v této cenové relaci jejich zase tolik. Podle mého to hraje tak, že si člověk užívá hudbu se vším všudy dlouhé hodiny nahlas nebo potichu a neřeší zvuky - já osobně jsem posluchač hudby a nevyžívám v diskuzích typu : Beatles - remaster, co jste na tom, kdo našel špatného o to přece zase nejde hlavně, že je to skvělá muzika. Samozřejmě se také snažím kupovat ty nejkvalitněší nahrávky, proto kupuji XRCD, SHM-CD atd., ale když bude skvěle nahraná nějaká sra...., tak se to stejně nedá poslouchat, pokud není člověk lovec zvuků, jako jsem zažil loni na Brněnském podzimu, kde se poslouchal nadšeně zvuk vrtulníku ve The Wall....myslím, že když jde o zvuky, tak asi nejvěrnější zvuk má skutečný vrtulník....proč potom nejít raději na letiště. Přiznám se, že mi někdy uniká smysl některých diskuzí. Pokud se někdo výše uvedeným textem cítí dotčen, předem se omlouvám.
Prima večer Mirek

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Mirku, pěkně řečeno *bravo*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Mirek:

hmmm, tak tohle je napsané hezky jasně a stručně.

Je někdy dobře vnést do věci trochu jiného pohledu na základě vlastní zkušenosti a nedat jen na řeči typu JPP.

Já například Acc slyšel kdysi dávno (asi tak 20 let zpět) v SRN s bednami DA Contour 1,3 a dosud mám v hlavě zafixován zvuk, který na mě půsbil velmi klidným dojme s výtečnou lokalizací a předozadním prosotrem. O to by ani tak nešlo, ale naprosto jasně dodnes cítm v ruce ten dotyk precizně provedených mechanických částí zesilovače. To provedení je prostě excelentní (zvenku bez pochyby ano, uvnitř se -jako vždy-něco může zdát, že by se dalo udělat líp). A to asi ve všem.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ano. já měl příležitost slyšet s gramcem denon a referenčními kefy "stařičký" ale s láskou opečovávaný e-303. nádherný stroj. ten pocit skutečného luxusu se opravdu nedá zapomenout. Pan Zesilovač.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Mirek píše: Podle mého to hraje tak, že si člověk užívá hudbu se vším všudy dlouhé hodiny nahlas nebo potichu a neřeší zvuky - já osobně jsem posluchač hudby a nevyžívám v diskuzích.....

.......zvuk vrtulníku ve The Wall....myslím, že když jde o zvuky, tak asi nejvěrnější zvuk má skutečný vrtulník....proč potom nejít raději na letiště. Přiznám se, že mi někdy uniká smysl některých diskuzí...
Asi tak. Súhlasím.

...som jeden z tých, čo im je živý akustický koncert vrtuľníku známy. Neexistuje zariadenie, ktoré je to schopné naturálne reprodukovať tento posluchový zážitok. Akustické údery listov, piskot a hukot turbín, spodky na úrovni infrazvuku.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Mirek píše:pokud není člověk lovec zvuků, jako jsem zažil loni na Brněnském podzimu, kde se poslouchal nadšeně zvuk vrtulníku ve The Wall....
já si říkal, co tam asi tak v té tělocvičně poslouchají?
mno jo, helikoptéru...
*hura*

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Že je řeč o Accuphase, tak se mi vybavila jedna story z letošního léta. Jel jsem si k jednomu týpkovi do Curychu pro cd player. Když jsem vlezl k němu domu, uvítal mě pes velikosti nosorožčího mláděte a hned na to mi majitel ukázal svoje "království". Doma měl cca 25 párů různých - vesměs vintage - uzavřených 2 nebo 3-pásmovek. Uprostřed "poslechovky" trůnil nepřehlédnutelný jakýsi postarší model zesilovače ACCUPHASE. Na čelním panelu měl přepínací páčky podobný těm, co mají na přístrojový desce stíhačky z 2. světový války. K zesilovači měl připojenej - světe div se - cd player Philips CD 960. To vše posílalo signál do starých uzavřených třípásmovek.
Muzika z toho lezla - aspoň pro moje uši - vskutku luxusní.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Novinka od Accuphase, vlajková loď integrovaných zesilovačů E-560. Opět designově krasavec, čisté "A".

Obrázek

Odpovědět