Zesilovače tř. A
Re: Zesilovače tř. A
nstar : jen tak pro zajímavost, jakoužto Yamahu, kterou jsi nahradil tou Aurou, jsi vlastnil ?
myslim si, ze akukolvek yamahu by som vymenil za AuRu. Ale bola to obycajna ax396. Ja som sa vybral trochu inou cestou. Viem, ze samozrejme technologie su prekonane a treba si za ne priplacat neskutocne sumy aby sme sa v 8 z 10 pripadov presvedcili, ze aj tak sa da ist dalej. U znameho pocuvam zostavu, ktoru by som povazoval za ozaj skvelu. Len viem kolko kreditov to zhltne (a mozno aj neviem) a musim povedat, ze zatial nenastala situacia, ze by som chcel kazdy spickovy kabel, filter, mysticky na strop atd. Pocuvam hudbu, ktora vznikla niekolko desiatok rokov dozadu a k tej sa hodia taketo stare masinky, ktore hraju bez kudrliniek a nielen hraju ale prekvapivo dobre reprodukuju hudbu alebo slovo.
Takže ty jsi vyměnil "obyčejnou" AX-396ku http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/av/ ... AX-396.pdf za lehce upravenou TW140ku ? Tak to byl tedy kauf.. No ale je to tvoje věc... Jinak to, že "pri tichých hlasitostiach počuješ také priezračné jazierko", je pravděpodobně dáno tím, že v té Auře je integrována automatická fyziologická regulace (nebo něco na ten způsob) a nikoliv tím, že pracuje ve tř. A, jak už ti ostatně vysvětlil kazzatel....
tu yamahu som kupoval novu a mam ju doma na skrini, rozdiel je neskutocny, yamaha/Bjork - all is full of love, bass rozhodil aj spevackin hlas a ten sa vlnil, stredy a vysky uskrecane ako na dedine v bare, dokonca v tichych pasazach sumela!!! Pri aure je bass este hlbsi, je to necakany zazitok, skutocne monumentalny prejav pritom hlas sa odohrava uplne akoby z dalsich reproduktorov niekde v priestore. Hana Hegerova a jej precitenie skladieb je zazitok sam o sebe, nadychy, vzlyky, prednes mozu rozplakat. Floydi kazda gitara hra osve, piano je tam jednoznacne. Velakrat som nevedel v rocku urcit basgitaru, tu je jasna a pocut ako "udava" skladbu. High hopes - refren je spievany a zaroven septany - vedeli ste to?! Ja nie. Po zapojeni aury mam tu yamahu nachystanu tak do garaze...Je to neuveritelny zazitok, skutocne. Made in CS.sekal píše:Takže ty jsi vyměnil "obyčejnou" AX-396ku http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/av/ ... AX-396.pdf za lehce upravenou TW140ku ? Tak to byl tedy kauf.. No ale je to tvoje věc... Jinak to, že "pri tichých hlasitostiach počuješ také priezračné jazierko", je pravděpodobně dáno tím, že v té Auře je integrována automatická fyziologická regulace (nebo něco na ten způsob) a nikoliv tím, že pracuje ve tř. A, jak už ti ostatně vysvětlil kazzatel....
z tvého pohledu asi není co řešit. gratuluji. mám podobné zkušenosti. starší přístroje bývávají obzvlášť na středech mnohem kvalitnější než moderní spotřebka...
dik, predam yamahudadaft píše:z tvého pohledu asi není co řešit. gratuluji. mám podobné zkušenosti. starší přístroje bývávají obzvlášť na středech mnohem kvalitnější než moderní spotřebka...
Těmi "staršími přístroji" máš na mysli ty střepy, které byly u nás prodávány v 70. a 80. létech pod zn. Tesla nebo TW ?dadaft píše:z tvého pohledu asi není co řešit. gratuluji. mám podobné zkušenosti. starší přístroje bývávají obzvlášť na středech mnohem kvalitnější než moderní spotřebka...
do téhle diskuse se nemíním pouštět.
V tom případě si nech podobnou "argumentaci" propříště pro sebe...
dadafte, já se ti vůbec nedivím...
ještě jednou si přečti tohle:
kdybych teda měl uvést nějaké přístroje které osobně dobře znám, tak třeba integráč pioneer sa8800 nebo koncák onkyo 624. skvělé mašiny...
nezlob se, dál už se k tomu vyjadřovat nebudu.
myslím, že není třeba nic dodávat.nstar píše:tu yamahu som kupoval novu a mam ju doma na skrini, rozdiel je neskutocny, yamaha/Bjork - all is full of love, bass rozhodil aj spevackin hlas a ten sa vlnil, stredy a vysky uskrecane ako na dedine v bare, dokonca v tichych pasazach sumela!!! Pri aure je bass este hlbsi, je to necakany zazitok, skutocne monumentalny prejav pritom hlas sa odohrava uplne akoby z dalsich reproduktorov niekde v priestore. Hana Hegerova a jej precitenie skladieb je zazitok sam o sebe, nadychy, vzlyky, prednes mozu rozplakat. Floydi kazda gitara hra osve, piano je tam jednoznacne. Velakrat som nevedel v rocku urcit basgitaru, tu je jasna a pocut ako "udava" skladbu. High hopes - refren je spievany a zaroven septany - vedeli ste to?! Ja nie. Po zapojeni aury mam tu yamahu nachystanu tak do garaze...Je to neuveritelny zazitok, skutocne. Made in CS.
kdybych teda měl uvést nějaké přístroje které osobně dobře znám, tak třeba integráč pioneer sa8800 nebo koncák onkyo 624. skvělé mašiny...
nezlob se, dál už se k tomu vyjadřovat nebudu.
Takže ještě jednou a doufám, že už naposled..
Přečti si laskavě tohle :
Zřejmě ti uniklo, že zde neporovnáváme mezi sebou více či méně povedené zesilovače zahr. provenience (z období před sametem), ale recyklát výše uvedené konstrukce vs. diskutovaná Yamaha AX-396.. A ta je parametrově oproti tomu TWčku úplně někde jinde, což je zřejmé na první pohled a to, že tento model patřil na západ od našich hranic k "běžné spotřebce" je zcela irelevantní.. BTW, jen tak zběžně jsem si prolistoval některá stará čísla S&V, kde byly zesilovače této zn. testovány a vždy obdržely velmi dobrá hodnocení a to od takových lidí, jako jsou pánové Dudek, Sýkora, Rybář a několik málo dalších, o jejichž kvalifikaci si cca 90 % lidí, co sem lezou, může jen zdát..
Jinak mně je zcela šumák, na čem nhvězda poslouchá a jeho subj. pocity mu neberu. Ovšem přesvědčovat tak horlivě mě a potažmo kazzatele o nich zrovna nemusí, neb jsou více než úsměvné..
Tímto z mé strany tuto diskusi končím....
Přečti si laskavě tohle :
Pak (už jen pro informaci) tohle : http://www.pctun.czechian.net/tw/soubory/TW140_man.pdf a toto http://www.auravos.cz/images/rec/aura_tn_28_92.jpg ..kazzatel píše:Řekl bych, že jako laik ( a jak se zdá, bez větších poslechovejch zkušeností ) moc dobře nepoznáš, zda něco zkresluje či ne...nicméně mi nějak uniká, co vlastně chceš...koncepce zapojení pochází z roku 67( Aplikační manuál RCA ), kde to Jirka Janda našel a pro svou jednoduchost použil, protože začátkem sedumdesátejch let byl sortiment Tesly otřesný a nic složitějšího dělat nešlo. Nicméně je to už 40 let a vše je dávno překonáno a nemá smysl se k tomu vracet nebo očekávat od toho kdovíjaký zázrak. Onen " pseudoáčkovský " efekt spočívá v tom, že mezi báze a emitory koncáků je zapojen paralelní odpor, který měl údajně při malých úrovních přivádět výkon z áčkovýho budiče rovnou do zátěže, což je ovšem nesmysl, protože na obou koncích odporu je prakticky stejné napětí....
Zřejmě ti uniklo, že zde neporovnáváme mezi sebou více či méně povedené zesilovače zahr. provenience (z období před sametem), ale recyklát výše uvedené konstrukce vs. diskutovaná Yamaha AX-396.. A ta je parametrově oproti tomu TWčku úplně někde jinde, což je zřejmé na první pohled a to, že tento model patřil na západ od našich hranic k "běžné spotřebce" je zcela irelevantní.. BTW, jen tak zběžně jsem si prolistoval některá stará čísla S&V, kde byly zesilovače této zn. testovány a vždy obdržely velmi dobrá hodnocení a to od takových lidí, jako jsou pánové Dudek, Sýkora, Rybář a několik málo dalších, o jejichž kvalifikaci si cca 90 % lidí, co sem lezou, může jen zdát..
Jinak mně je zcela šumák, na čem nhvězda poslouchá a jeho subj. pocity mu neberu. Ovšem přesvědčovat tak horlivě mě a potažmo kazzatele o nich zrovna nemusí, neb jsou více než úsměvné..
Tímto z mé strany tuto diskusi končím....
Ja som si niečo podobné (ako nstar) dlho myslel o Ačku z Passovej dielni. Po tom ako som ho vymenil za jeden veľmi veľmi kvalitný zos v ABčku mi došlo že jediný HighEnd parameter bola spotreba elektrickej energie
nstar: odkiaľ si?
nstar: odkiaľ si?
sekal: ja som nechcel nikoho o nicom presvedcovat, mne je jedno co si o tom myslis, ospravedlnujem sa vsetkym ak to tak vyznelo
V tomto s tebou určitě souhlasím.sekal píše:Velmi výstižné, tak to přesně je.. Není co dodat...kazzatel píše:Kde je chyba ? V tom, že 90 % tzv. hifistů jsou ovlivnitelní tetřevi bez vlastních zkušeností a tím snadno manipulovatelní mediální masáží...a to stejně tady jako v Americe...na vše se pak dívají hlavně " cenovým pohledem " - " když už je to tak drahý, nemůže to bejt přece špatný..."..kritériem kvality je pro ně samozřejmě kromě ceny i " odlišnost " od průměru, neboť často mají se skutečnou živou muzikou minimální zkušenost...
V opatrnosti při výběru Á-čkového( jakožto ne za hubičku ) zesilovače a to především v případě ne příliš známých nebo nově vzniklých značek,taktéž souhlasím a chápu obavy. Čemu trochu nerozumím je tvé rozhořčení nad nějakými údaji co ne tak docela sedí.Jako by jsi byl malé dítě,nebo nevyrůstal v této zemi a nebyl odjakživa klamán ze všech stran.Život a nejen u nás není fér,lež nemá krátké nohy,pravda a láska obvykle nad lží a nenávistí fakt nevítězí.Vítej v realném světě masové mediální reklamy,všudepřítomné demagogie,v ideologii max.finančního zisku od nadnárodních korporací až po toaletářky v důchodovém věku,v éře velkozlodějů převlečených za zákonodárce a nejšpinavější politiky jakou si dokážeš představit. Pokud přímo nezvracíš z nově nabytého významu slova demokracie a s provazem v ruce nehledáš nejbližší dost vysokou haluz,pak by tě nějaký lživý údaj měl nechat nadále klidným jak želvu. Pokud chceš za svá jásátka opravdu nakoupit Á-čko,tak bych na tuty vsadil, že ve výše uvedeném případě s ACCUPHASE nešlo o nějakou lež nebo spiknutí a na stejnou značku bych fakt vsadil,v mém případě ať si maká v jakékoli třídě.Ostatní diskutéři tady za všechny nebo alespoň drtivou většinu nespravedlností tohoto světa nemohou,jen uvádí své názory a stanoviska.