Zesilovač s DAC
Re: Zesilovač s DAC
Jinak spousta recenzentů už delší dobu píše o rozdilech mezi Yamahami,včetně testu,as701,501,301,největší rozdíl jsou tam prachy a charakter zvuku velmi srovnatelný,ne-li stejny,sám jsem je poslouchal v xavianu a s klidem bych doporučil 301 a osm litrů ušetřenejch,rozdíl pár wattů a pozlacený konektory!!!
Tu si na hifi fóre, medzi name je racio sekundárne, ba u niektorých až terciárne.
Každopádne, skúšal si ich porovnávať aj pri vyššej hlasitosti? Tam by sa už nejaké rozdiely predsa len mohli prejaviť. Alebo na repro, ktoré je "ťažšie" rozohrať.
Každopádne, skúšal si ich porovnávať aj pri vyššej hlasitosti? Tam by sa už nejaké rozdiely predsa len mohli prejaviť. Alebo na repro, ktoré je "ťažšie" rozohrať.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bazi 36:
Mohl bys z te spousty recenzentu porovnavajicich AS701,501,301 vybrat treba 5 nejznamejsich a dat sem odkazy na jejich recenze vsech tech Yamah ?
Mohl bys z te spousty recenzentu porovnavajicich AS701,501,301 vybrat treba 5 nejznamejsich a dat sem odkazy na jejich recenze vsech tech Yamah ?
Odzkoušeny i vysoké hlasitosti,což se mně osobně příčí už z principu,mám rád pohodové volume hladiny,mám citlivý sluch,poslouchám převážně jazz a nesnáším hluk,takže ty rozdíly,pokud tam jsou,nemám šanci rozlisit.
Možno by bolo zaujímavé vedieť aké skladby si púšťal. Pokial nejaký komorný jazz o troch muzikantoch, tak to verím že sa nejaký velký rozdiel nemusel konať. Väčšinou sa rozdiely môžu ukázať pri komplexnejších (velké orchestetre), alebo poriadne zbesilých (kadejaký rýchli metal a pod.) nahrávkach. Samozrejme že záleží aj na bedniach čo z toho lezie.
Každopádne ja som sa nejakých zrovnávacích testov týchto výrobkov (AS501 vs AS701, resp. AS701 vs RN701 a pod.) nedopátral. Väčšinou sa o tom vedú iba diskusie, kde sa ludia vyjadrujú viacmenej iba teoreticky, napr. tu: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &t=1228812 .
Každopádne ja som sa nejakých zrovnávacích testov týchto výrobkov (AS501 vs AS701, resp. AS701 vs RN701 a pod.) nedopátral. Väčšinou sa o tom vedú iba diskusie, kde sa ludia vyjadrujú viacmenej iba teoreticky, napr. tu: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &t=1228812 .
Recenze na hifi voice,Daniel Březina,např porovnávání RN 301,RN 500,kde vyšší model je hodnocen v podstatě jako velmi podobný,ne-li horší,dále recenze těchto přístrojů při komerční koupi v přímém porovnání na prodejně,ale hlavně jsem je poslouchal sám,přes cd-s 300,700,nahrávky Eva Cassidyová,Norah Jones a podobně laděné ,většinou jazzovky,u těch svižnějšich bohužel pomálu, Metallica, Queen,ACDC,ale to není moje parketa,takže jsem je bohužel slyšel jako "nic moc" na všech těchto Yamahach.
Jen pro zajímavost - co bylo zdrojem zvuku? připojení digitální nebo analogové?
((( na jednu stranu by přece to, že člověk nepozná rozdíl mezi moderními zesilovači, mělo dávat smysl ---- je prokázáno, že člověk u zvuku pozná až zkreslení několik %, tj. měl by poznat lampové zesáky, rozdíly mezi bednami a akustické poměry místnosti, vhodnost umístění beden vůči stěnám atd............... nicméně rozdíl mezi moderními tranzistorovými a digitálními zesáky, které zkreslují v setinách %, by z principu slyšet být neměl a měly by hrát se stejnými bednami ve stejné místnosti všechny stejně.............ne???)))
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bazi36:
Takze ony "spousty recenzentu porovnavajicich AS701,501,301" se v realu scrvkly v jedineho recenzenta srovnavajiciho RN500 s 301?
Aneb jak vytvorit pseudoargument pro jinak nesmyslne tvrzeni .
Takze ony "spousty recenzentu porovnavajicich AS701,501,301" se v realu scrvkly v jedineho recenzenta srovnavajiciho RN500 s 301?
Aneb jak vytvorit pseudoargument pro jinak nesmyslne tvrzeni .
Pro PítrsPraha: to není určeno pro tebe,odpovídám uživateli JV,ty jseš tady vedenej jako rozvraceč každého vlakna,už jsem si tady o tobě dost precetl!!! Úplně zbytečně reaguješ na každý můj příspěvek,dal jsem tě do ignorance,abys mi tam furt nevyskakoval,ty musíš mít asi hroznej život,když se pořád staráš o ostatni,věnuj se tématům,která tě zajímají a ne mě,tak důležitej pro tebe snad ani nemůžu bejt,teda jestli sis ve mě nenašel novej smysl života!!!
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Uvedl ses zde sprostymi nadavkami kazdemu a nyni pokracujes timhle vymyslenim. Jsi na diskusnim foru, kde muze kdokoliv reagovat na kohokoliv. A je spravne uvadet na pravou miru zjevne vymysly. Reaguju na obsah toho, co pises (to dela diskuter), ne na osobu (to dela troll) - na rozdil od tebe.
Mýma rukama a ušima prošly v naší firemní poslechovce Yamahy R-N301, R-N402, R-N500, R-N602, brzy přibude R-N802. Charakter zvuku obdobný, rozdíl ve výkonu a odolnosti proti přetížení, plus v komfortu – R-N3xx nepřehraje hudbu z USB flešky, R-N500 neměla gapless (!), R-N402 a R-N301 nemají sub-out, R-N602 má zdvojené digi vstupy, optiku i metaliku, atakdále...
V každém případě jsou to vesměs za ty prachy dobrý stroje. Obdobná konkurence je vždy o něco dražší, například Onkyo TX-8050, 8150, 8270...
V každém případě jsou to vesměs za ty prachy dobrý stroje. Obdobná konkurence je vždy o něco dražší, například Onkyo TX-8050, 8150, 8270...
Naposledy upravil(a) merhaut dne 22 lis 2017 01:26, celkem upraveno 1 x.
Na tohle si musí člověk přijít sám,osobním poslechem a že jsem těch Yamah za deset let něco naposlouchal,samozřejmě že ne jenom ve studiu,ale především doma,ale jak vidno,jsou tu i chytráci,který Yamahu neviděli ani na internetu,ale budou se sem do vlakna cpat nesmyslnejma kecama mimo mísu!!!
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Kdyz uz jsi u nesmyslnych kecu, muzes ty sve vyvratit odkazy na tech treba 5 (z te velke spousty) recenzentu porovnavajicich vsechny tebou uvedene Yamahy... Neco mi napovida, ze zverohodnit sva slova nezvladnes....
radim74, Bazi 36:
Udivuje vás, že neslyšíte rozdíly mezi srovnatelnými zesilovači, tak jako je slyší někteří jiní?
Jestli to nebude tím, že jste si udělali poctivý poslechový test a také jste si výsledky poctivě přiznali, ne jako v té pohádce "O císařových nových šatech".
Pokud vás to uklidní, tak také patřím ke skupině těch, kteří mezi srovnatelnými zesilovači slyší rozdíly menší než malé.
Udivuje vás, že neslyšíte rozdíly mezi srovnatelnými zesilovači, tak jako je slyší někteří jiní?
Jestli to nebude tím, že jste si udělali poctivý poslechový test a také jste si výsledky poctivě přiznali, ne jako v té pohádce "O císařových nových šatech".
Pokud vás to uklidní, tak také patřím ke skupině těch, kteří mezi srovnatelnými zesilovači slyší rozdíly menší než malé.
CD jsem chtěl aby byl zapojen digitálně (přes optiku) a poslouchal jsem svoje CD - Žalman a spol. a pak něco ostřejšího CD - Machine head. a zdálo se mi to téměř stejné, určitě bych nedokázal popsat nějaké detailní rozdíly, které čtu v recenzích. Možná, že kdyby se ty zesilovače pořádně osolily (nebo změnil styl hudby), tak tam rozdíly vylezou, ale tak hlasitě zase těžko někdo v obýváku poslouchá.
No nevím co si o všem tom low-end hifi myslet, jestli to je na jedno brdo, nebo se dá někam ještě za rozumné peníze (15-25000 Kč) posunout??
No nevím co si o všem tom low-end hifi myslet, jestli to je na jedno brdo, nebo se dá někam ještě za rozumné peníze (15-25000 Kč) posunout??