Yamaha R-N500
Yamaha R-N500
Přátelé potřebuji poradit.
Mám tento zesilovač a z repro slyším slabý brum, na který nemá vliv nastavení hlasitosti.
Pokud mám přepnuté na optické vstupy tak to nedělá.
Používám jen AirPlay a jednu optiku pro TV.
Pokud do té optiky pošlu z TV signál a potom vypnu, tak je tam ten brum, už taky.
Když přepnu na další optiku tak to zmizí, ale jen do té doby než přijde signál.
Umí někdo poradit? Díky
Mám tento zesilovač a z repro slyším slabý brum, na který nemá vliv nastavení hlasitosti.
Pokud mám přepnuté na optické vstupy tak to nedělá.
Používám jen AirPlay a jednu optiku pro TV.
Pokud do té optiky pošlu z TV signál a potom vypnu, tak je tam ten brum, už taky.
Když přepnu na další optiku tak to zmizí, ale jen do té doby než přijde signál.
Umí někdo poradit? Díky
Re: Yamaha R-N500
Dělá to od začátku co ho máš nebo je to porucha? Postni schema, může to pomoci.
Má vliv Pure Direct?
Dělá to i když odpojíš všechny vstupní kabely a necháš jen optiku?
Má to integráč na regulaci hlasitosti a přepínání vstupů. Má funkci mute. Je možný, že s Mute je to potichu, ale při aktivaci už to brumí. To by byla vlastnost a nic s tím neuděláš. Jestli to nedělalo a začalo to až později, tak se to bude špatně hledat.
Dělá to i když odpojíš všechny vstupní kabely a necháš jen optiku?
Má to integráč na regulaci hlasitosti a přepínání vstupů. Má funkci mute. Je možný, že s Mute je to potichu, ale při aktivaci už to brumí. To by byla vlastnost a nic s tím neuděláš. Jestli to nedělalo a začalo to až později, tak se to bude špatně hledat.
Jedině snad nějaký problém v napájení toho integráče.
(proč tu nejde rozumně editovat?)
https://i.imgur.com/WoPjI5g.gif
(proč tu nejde rozumně editovat?)
https://i.imgur.com/WoPjI5g.gif
R-N500 jsem měl, nebrumila ani trosku, nelze uz to tam z te samotne tv? Kolega kdysi resil, kdy mel do R-N500 pripojen optikou DAB+ tuner a delalo to pripojeni venkovni anteny toho zmineho DAB+ tuneru.. Jinak R-N500 ma oddelenou analogovou cast od te digitalni, dve samostatne desky, neni to vsechno na jedne.
Sice jiný zesilovač, ale taky mi to tam lezlo z tv.
Všechno odpoj a postupně připojuj zdroje. A nebo odpojuj.
Všechno odpoj a postupně připojuj zdroje. A nebo odpojuj.
JUR1S
Zřejmě tam máš zemní smyčku. Dělává to anténa, či špatné uzemnění.
Zřejmě tam máš zemní smyčku. Dělává to anténa, či špatné uzemnění.
Mám tam jen optiku z TV.
Když odpojim a pustím AirPlay , takže vlastně do zesiku jde jen kabel z routeru děla to taky.
Ten brum je dokonce i přes sluchatkový výstup.
Mám ten zesilovač z druhé ruky, nevím jestli to dělalo dříve, ale jak tady kolega píše, zřejmě ne.
Při pure direct taky.
Jen při mute to přestane.
Nebo jak jsem psal zapnu je tam třeba CD vstup a brum, přepnu na digi vstupy a přestane, pustím AirPlay brum. Když dám znovu na optiku přestane, ale jen než tam z TV pustím signál.
TV mám jen přes Wi-Fi z routerem
Když odpojim a pustím AirPlay , takže vlastně do zesiku jde jen kabel z routeru děla to taky.
Ten brum je dokonce i přes sluchatkový výstup.
Mám ten zesilovač z druhé ruky, nevím jestli to dělalo dříve, ale jak tady kolega píše, zřejmě ne.
Při pure direct taky.
Jen při mute to přestane.
Nebo jak jsem psal zapnu je tam třeba CD vstup a brum, přepnu na digi vstupy a přestane, pustím AirPlay brum. Když dám znovu na optiku přestane, ale jen než tam z TV pustím signál.
TV mám jen přes Wi-Fi z routerem
Jen optiku z TV, to znamená optický kabel, nic kovového? Žádný jiný kabel do dalšího vstupu? Žádná počítačová síť nebo tak něco?
Schema mam. Ale nemusí to být závada. Dělá to od začátku nebo od kdy? Co jsi připojil když to začalo?
Odpoj kabel k routeru.
Odpoj kabel k routeru.
Jak píšu mám ho z druhé ruky, takže nevím jestli dělalo. Je to jen lehce, takže jsem při koupi neslyšel nic, jen v noci když je klid jsem si toho všiml.
Zkusim ten kabel ještě od routeru jak píšeš
Zkusim ten kabel ještě od routeru jak píšeš
Někdy prej stačí otočit vidlici na napájecím kabelu, pokud je to jen dvoudrát bez zemnícího drátu. Jako vytáhnout ze zásuvky a prohodit ty kolíky.