Tak jsem nakonec šel do Pioneera SA 608. Zvažoval jsem 8800, teď se zrovna na bazoši a podobně prodávají, ale cena byla třikrát větší než za kterou jsem koupil 608. Je ve skvělém stavu a zvukově je to někde úplně jinde než Universum z roku 1991, na který jsem hrál doposavad. Ale musím říct, že mne ta honba za kvalitním zvukem začíná bavit, asi ze mne bude na stará kolena hifista Ohledně zvuku, dá se to ještě vylepšit ekvalizérem? Používáte je někdo a jaké máte zkušenosti. A jaký byste případně pro Pioneera 608 doporučili?
Dále chci koupit nové bedny, taky Pioneery,ať si rozumí se zesíkem. Víte někdo jaký je rozdíl mezi řadou CS a HPM?
Jako CD player bych si rád pořídil jeden z těch prvních Pioneerů, PD 70 nebo 90, ale netuším, jestli se vůbec v ČR dají sehnat. Objevují se tady nebo jediná šance ze zahraničí nebo e-bay? Případně nějaké tipy, kde nebo jak to pořídit?
Jinak rozumíte někdo těm modelovým řadám Pioneera, co a jak patří k sobě? Je nějaký web, který se tomu věnuje? Co k té 608 jako kazeťák, CT-F 650 nebo 600 nebo je to jedno? Sorry za spoustu otázek, ale mám v tom trochu guláš
Jinak díky všem za názory, je to pro mne podnětné!
Vintage Pioneer SA-606 vs. 706 vs. 608?
Re: Vintage Pioneer SA-606 vs. 706 vs. 608?
Nostalgie pěkná, ale pokud to není jen vystavit do vytríny a chceš to používat, tak zesík se dá většinou opravit a seřídit, ale přístroje s pohyblivými částmi - to bude problém a nic na to nebude. Pamatuj u lidí jak se říká věk ani prd nezastavíš. U přístrojů to je podobné. Tu dobu jsem zažil a techniku vlastnil, tehdy dobrý, ale dnes bych se již nevracel. Svět HIFI je technologicky i kvalitativně někde jinde. Je to však Tvoje věc a Tvůj boj, tak hodně úspěchů.
Potvrzuji opravdu dobrý zvuk toho Pioneera A-60.Jsem překvapený kvalitou zvuku.Raptor píše: ↑09 říj 2015 20:05I já jsem vlastnil uváděný a velice kvalitní Pioneer SA-8800. Pokud chceš stroj z této doby velice kvalitního zpracování a dobře znějící, přimlouvém se za tento model - raději počkej a přistřádej kačky. Pokud to z nějakého důvodu spěchá, dobrou volbou je i o něco nižší model Pioneer A-60, který byl zvukově také velice dobrý a prodával se v Tuzexu kolem roku 1985 a bude lepší než tebou uváděné modely. Celkově však ještě zvaž, zda hodláš skutečně jít do takto vzdálené historie, ty přístroje už budou mít něco za sebou, ze současných modelů např. i od Pioneera bys také určitě vybral vhodný model v přijatelné cenové hladině a jako bonus bys měl možnost digitálního připojení, což pro CD a BD playery je zcela zásadní.
- Přílohy
-
Naposledy upravil(a) Lemon dne 29 zář 2018 16:24, celkem upraveno 1 x.
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
K té životnosti starých dobrých strojů. "Servisák" Leoš Malaník před lety psal o kvalitě elektronických součástek minulosti a současnosti.
Ty novodobé bohužel prohrávají na celé čáře ohledně kvality v porovnání s těmi starými, většinou "Made in Japan" součástkami.
Kdosi zde na fóru mě nazval hifivetešníkem. Ano, mám rád a provozuji jen staré stroje a posluchám hlavně "starou" rockovou hudbu. Pokud byly nějaké problémy, tak vždy s těmi mladšími komponenty.
Takže, Tom69, žádné strachy, že by Ti Pioneer "odešel" a pokud náhodou ano, pořídíš si klidně další stejný kus, což je levnější, než případná oprava. Je jich mezi lidmi pořád dost.
A ještě k SA 8800 - také se v osmdesátých letech prodávaly v Tuzexu. Měl ho kamarád, ale hlavně ze snobismu. O Tuzexu se říkalo, že je to takový lepší bazar, ale s SA 8800 měli pracovníci PZO šťastnou ruku, i když tomu možná ani nerozuměli.
Ty novodobé bohužel prohrávají na celé čáře ohledně kvality v porovnání s těmi starými, většinou "Made in Japan" součástkami.
Kdosi zde na fóru mě nazval hifivetešníkem. Ano, mám rád a provozuji jen staré stroje a posluchám hlavně "starou" rockovou hudbu. Pokud byly nějaké problémy, tak vždy s těmi mladšími komponenty.
Takže, Tom69, žádné strachy, že by Ti Pioneer "odešel" a pokud náhodou ano, pořídíš si klidně další stejný kus, což je levnější, než případná oprava. Je jich mezi lidmi pořád dost.
A ještě k SA 8800 - také se v osmdesátých letech prodávaly v Tuzexu. Měl ho kamarád, ale hlavně ze snobismu. O Tuzexu se říkalo, že je to takový lepší bazar, ale s SA 8800 měli pracovníci PZO šťastnou ruku, i když tomu možná ani nerozuměli.
Z reprobeden bych volil typ HPM 60 nebo 100. HPM 60 mám doma připojen na vintage Sony a perfektní zvuk.