VINCENT SV-234
VINCENT SV-234
Včera jsem měl možnost poslouchat nový integrovaný zesilovač Vincent SV-234. Tento těžký a krásně udělaný celotranzistorový muromec byl připojem k třípásmovým JMR - Cantabile. Dovolím si konstatovat, že ve své cenové kategorii bude jen velmi těžko hledat konkurenci. Obrovská rezerva ve výkonu / 2 x 289 W / 4 Ohmy / se velmi pozitivně podepsala na kontrole nejnižších kmitočtů u relativně dost citlivých / 91dB / reprosoustav. Velmi jemné výšky a detailní středy byly pro mne velkým překvapením. V ceně silně pod 50 000.- Kč opravdu není co řešit!! Ten kdo hledá kvalitní a zaplatitelný zesilovač, tak na by něj při hledání rozhodně neměl zapomenout!!!
Re: VINCENT SV-234
Výše uvedenou zprávu mohu potvrdit z jiného poslechu s předchůdcem 233, který je nyní na úpravě. Vincent opravdu pozitivně překvapuje. Na řeči, že je to čínskej šmejd nedejte a poslechněte. Rozhodně doporučuji poslech.
Svensound
Bylo by možné napsat na fórum či do SS porovnání s Atollem IN 200 ? Ten mě v minulosti zajímal.
Svensound
Bylo by možné napsat na fórum či do SS porovnání s Atollem IN 200 ? Ten mě v minulosti zajímal.
Milane, tam byl ještě jeden mezimodel samotné 233, však víš. Myslím, že Holcner říkal, že se mu to víc líbí s potenciometrem, ale zda to bylo vyjádření o zvuku už si fakt nevybavím. Oboje jsou skvělé stroje, zvláště při zvážení ceny, za kterou je lze sehnat z druhé ruky (hlavně starší model).
Líbí se mi označení těžký muromec, se slovem krásný malinko rezonuji. Svensoud mě mile překvapil, jak pochválil cizí značku. Ale nutno dodat, že 234 dala viniknout kvalitám skvělých beden
Za sebe vyjádřím přesvědčení, že i ti kteří Vincentem pohrdají vědí, že dokáže dělat zajímavé přístroje. Jedni na ně ještě stále nemají a druzí už se touto třídou nechtějí zaobírat. No a ti, kteří nebrblají mohou spokojeně poslouchat.
Líbí se mi označení těžký muromec, se slovem krásný malinko rezonuji. Svensoud mě mile překvapil, jak pochválil cizí značku. Ale nutno dodat, že 234 dala viniknout kvalitám skvělých beden
Za sebe vyjádřím přesvědčení, že i ti kteří Vincentem pohrdají vědí, že dokáže dělat zajímavé přístroje. Jedni na ně ještě stále nemají a druzí už se touto třídou nechtějí zaobírat. No a ti, kteří nebrblají mohou spokojeně poslouchat.
Milan Tuma:
srovnání s ATOLL IN200 dopadlo pro Vincent lépe, to se nedá svítit. Maličko jemnější výšky, středy stejné a spodky díky většímu výkonu Vincenta lépe kontrolované. Velmi sympatická kovová dálka. Kdyby to bylo za hadrem, vzal bych určitě muromce z Číny./ ........ hubu bych si raději rozbil.............. /.
Agavel: Vincent je myslím z čínské produkce této cenové kategorie to nej.........
Jeden by pak neřekl, co se skrývá ve francouzské budce, když se dobře nakrmí!!
Sestava: CD ATOLL50 nebo CD100, dráty repro SUPRA Rondo 2x2,5mm, interconnect SWORD-ISL a filtr SUPRA.
srovnání s ATOLL IN200 dopadlo pro Vincent lépe, to se nedá svítit. Maličko jemnější výšky, středy stejné a spodky díky většímu výkonu Vincenta lépe kontrolované. Velmi sympatická kovová dálka. Kdyby to bylo za hadrem, vzal bych určitě muromce z Číny./ ........ hubu bych si raději rozbil.............. /.
Agavel: Vincent je myslím z čínské produkce této cenové kategorie to nej.........
Jeden by pak neřekl, co se skrývá ve francouzské budce, když se dobře nakrmí!!
Sestava: CD ATOLL50 nebo CD100, dráty repro SUPRA Rondo 2x2,5mm, interconnect SWORD-ISL a filtr SUPRA.
Svensound- Zcela jistě bych to takhle neřekl. I když to je snad první případ, kdy vidím prodejce nějakého zboží říct o svém zboží, že je horší než konkurence. Ale prostě já to beru tak, že k reprosoustavám v testu lépe sedí charakter zvuku Vincenta. Přijdou reprosoustavy s jinýmm zvukem a všechno bude přesně obráceně.
Atolly jsem nikdy neslyšel.
Vincent je schopný rozehrát kde jakou repro bednu...
Má na to výkon a kila!
Zkoušel jsem to.
Vincent je schopný rozehrát kde jakou repro bednu...
Má na to výkon a kila!
Zkoušel jsem to.
SV 234 jsem slyšel s Aurum Cantus Melody M-103 a také výkonově řídil LYNGDORF MH-1MKII. Pevný bas, prokreslené středy, neagresivní výšky. Kdybych neměl Vincent SV 226 MkII, který hraje přes lampy ve svém předzesilovači, což se mi moc líbí, tak o SV 234 vážně uvažuji. Skvělý poměr výkon/cena.
Pasul:
Nevím jak bys to řekl ty, zde vychcané diplomacie nebylo třeba. Jasně jsem napsal, že s JMR Cantabile je lepší Vincent. To, že s jinou bednou může být lepší ATOLL, může být, ale pochybuji, v této cenové kategorii hovoří vše pro 234. Je dost smutné, že tento můj názor je dost výjimečný, ale je to prostě fakt a jen hluchoň by mlžil / prodejce - neprodejce /............ !
Myslím si, že majitel Melissy v Brně již vícekrát potvrdil svůj dobrý cit pro kombinaci jím nabízených komponentů a beden. Spíše on je světlá výjimka.
A propó, dnes jsem změnil místo pro poslech maličkých GURU. Z podélné stěny na kratší / voknovou / a propísknul je signálem. Těch 30 Hz tam v pohodě je.
Takže, kdo uvažuje o koupi podlahových soustav a lituje, že to malé /š30x v25x h23cm / budky s 10cm BASÁKEM neumí, tak si přijeďte poslechnout. Poopravíte si názor. Jo, člověk se musí furt učit jak využít fyziky.
Nevím jak bys to řekl ty, zde vychcané diplomacie nebylo třeba. Jasně jsem napsal, že s JMR Cantabile je lepší Vincent. To, že s jinou bednou může být lepší ATOLL, může být, ale pochybuji, v této cenové kategorii hovoří vše pro 234. Je dost smutné, že tento můj názor je dost výjimečný, ale je to prostě fakt a jen hluchoň by mlžil / prodejce - neprodejce /............ !
Myslím si, že majitel Melissy v Brně již vícekrát potvrdil svůj dobrý cit pro kombinaci jím nabízených komponentů a beden. Spíše on je světlá výjimka.
A propó, dnes jsem změnil místo pro poslech maličkých GURU. Z podélné stěny na kratší / voknovou / a propísknul je signálem. Těch 30 Hz tam v pohodě je.
Takže, kdo uvažuje o koupi podlahových soustav a lituje, že to malé /š30x v25x h23cm / budky s 10cm BASÁKEM neumí, tak si přijeďte poslechnout. Poopravíte si názor. Jo, člověk se musí furt učit jak využít fyziky.
Klobouk dolů svensounde... jseš třída!
Svensound- Nechci tady rozjíždět nějaké slovíčkaření, ale tohle: "Jasně jsem napsal, že s JMR Cantabile je lepší Vincent." jsem nikde nenašel. Akorát, že Vincent je lepší než Atoll. Tobě jako prodejci tohle snad nemusím vysvětlovat.
Ziju jiz nekolik mesicu s Vincent 234 ve spolecenstvi s CDS5 a jsem velmi spokojen.
Puvodne jsem to nechtel verejne psat, ale kdyz Svensound o tom sam zacal a napsal spravedlive, tak se trochu pridam. Tohoto vikendoveho poslechu jsem se tak trochu ucastnil. Tady jsou ciste me subjektivni dojmy.
Atol hral s JMR pomerne nevyrazne, tak trosku pod dekou. Po prepojeni na Vincent - otevrenejsi svetlejsi projev, lepsi rozliseni nastroju, rozlisenejsi vysky, vetsi kontrola na basech. Jde ale vzdy o kombinaci a dobre spojeni zesilovac - bedny, jak vime.........Mel jsem puvodne v hledacku nekolik jinych typu repro, ale nejak me to neslo dohromady, i kdyz byly drazsi. Hledal jsem nejakou dobu bedynky, ktere maji teplejsi neagresivni projev a jelikoz me kombinace s Vinckem sedla, tak jsem si JMR Cantabile Signature koupil
Nicmene, Vincent 234 muzu opravdu doporucit!
Puvodne jsem to nechtel verejne psat, ale kdyz Svensound o tom sam zacal a napsal spravedlive, tak se trochu pridam. Tohoto vikendoveho poslechu jsem se tak trochu ucastnil. Tady jsou ciste me subjektivni dojmy.
Atol hral s JMR pomerne nevyrazne, tak trosku pod dekou. Po prepojeni na Vincent - otevrenejsi svetlejsi projev, lepsi rozliseni nastroju, rozlisenejsi vysky, vetsi kontrola na basech. Jde ale vzdy o kombinaci a dobre spojeni zesilovac - bedny, jak vime.........Mel jsem puvodne v hledacku nekolik jinych typu repro, ale nejak me to neslo dohromady, i kdyz byly drazsi. Hledal jsem nejakou dobu bedynky, ktere maji teplejsi neagresivni projev a jelikoz me kombinace s Vinckem sedla, tak jsem si JMR Cantabile Signature koupil
Nicmene, Vincent 234 muzu opravdu doporucit!
Dá to hodně práce, ale kdo hledá - najde!
Zesilovač Vincent SV-234 se umístil v magazínu STEREOPLAY na 1. místě v cenové kategorii do 2.000,- Euro.
- info k zesilovači - http://www.hifionline.cz/zesilovace/int ... nt-sv-234/
- test ve STEREOPLAY.DE v češtině - http://www.hifionline.cz/files/vincent- ... estine.pdf
- test ve STEREOPLAY.DE v češtině - http://www.hifionline.cz/files/vincent- ... estine.pdf
MMM - test ale "vyhrál" T + A A1230R, ne? V kategorii do 2000€ byl Vincent 234 jediný...takže první.