Stereo zesilovače VS AV receivery VS multikanál zesilovače
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stereo zesilovače VS AV receivery VS multikanál zesilovače
Hezky jsem si tady početl a vidím co člověk to názor.Jen příklad pro Hellboye v cenovém srovnání stereo versus multikanál.Vyrůstal jsem na receiveru,jelikož pro mne bylo kino jako něco "lepšího"
vůči stereu a tak po šesti letech poslouchání nižší řady receiveru yamaha jsem si pořídil onkyo 876 které už s 906 nemělo mnoho kvalitativních rozdílů a to za nějakých 38t.Člověk byl spokojený do té doby,
než jsem ho porovnal s CAazur 640 za nějakých 15t.a zjistil že v tom stereu ho CA přejel na plné čáře.Ať to je v podání prostoru,hloubce basů i čistotě výšek.Takže teď mám dvě sestavy.Sice to vyšlo sakra
dráž ale dal jsem se na válku tak musím bojovat(mimo jiné,mám rád všechny ty krabičky okolo sebe ) .Ať už stereo nebo multikanál,každé má to svoje kouzlo a nech si každý vybere tu svou cestu.
vůči stereu a tak po šesti letech poslouchání nižší řady receiveru yamaha jsem si pořídil onkyo 876 které už s 906 nemělo mnoho kvalitativních rozdílů a to za nějakých 38t.Člověk byl spokojený do té doby,
než jsem ho porovnal s CAazur 640 za nějakých 15t.a zjistil že v tom stereu ho CA přejel na plné čáře.Ať to je v podání prostoru,hloubce basů i čistotě výšek.Takže teď mám dvě sestavy.Sice to vyšlo sakra
dráž ale dal jsem se na válku tak musím bojovat(mimo jiné,mám rád všechny ty krabičky okolo sebe ) .Ať už stereo nebo multikanál,každé má to svoje kouzlo a nech si každý vybere tu svou cestu.
Zdeněk: díky tohle mě přesně zajímalo, jak si bude stát levnější zesilovač, vůči střední třídě receiverů. Já jak si můžeš všimnout jedu taky ve stereu a receiver je jen na filmy a stejně jen z preoutů do sterea. Jen mě zajímalo, jestli se i u levnějších zesilovačů vyplatí jejich koupě, když už člověk má drahý receiver. Nic víc, nic míň.
objevil jsem docela rozdil v zapojeni zingali. mel jsem je zapojene temer vzdy na bi-amp, jak mi bylo doporuceno. kdyz jsem ale zkousel nada a leben, tak jsem vratil spojky a pripojil to pouze jako singlewire. zvuk se mi zdal slabsi na stredobasy i u lebenu, tak jsem to premeril a docela to rozhodilo charakteristiku, objevil se i propad nekolik decibelu na 1 khz, ktery u biampu pres avr nebyl. zkousel jsem rano i srolla, ale taky mi to prislo ostrejsi oproti biampu. predtim jsem to daval spis za vinu horsimu poslechovemu prostoru, nenapadlo me, ze by to mohlo mit nejaky vyraznejsi rozdil. takze ma ted pro me vyznam poslouchat to spis pres avr.
jeste doplnim, ze je tam nejak nestandadne resena vyhybka. na horni par svorek hraje horn a horni basak a na spodni svorky jen spodni basak, jak je to pak spojene uvnitr jsem jeste nezkoumal
docela zajimava zkusenost se starsim avr panas, pripojovali jsme nove 3d lcdecko vcetne 3d bluray, ale kdyz se dal 3d bluray do receivru a pak se to zase propojilo z receivru do tv, tak neslo pustit spravne 3d zobrazeni. jeste jsem to nezkousel s novejsim avr, ale pokud to bude stejne, tak bude treba kvuli 3d upgradovat i stavajici avrka. aby slo spravne 3d, tak se musel bluray pripojit primo do tv a do avr se pustil zvuk pres coax.
Len chcem vniest svoj poznatok. Ziadny AVreciever mi nezahral dobre stereo. Ani pri zapojeni bi amping. Zaujmave pre mna je ze ked som zapojil stereo koncak cez pre out recieveru, zvuk bol vyhovujuci. Vzdy som myslel ze preamp je dolezitejsi ako koncak, tu sa mi ta teoria vyvracia
Konkretne som zapojil primare A30.2 na marantz SR7001, hralo to lepsie nez integrac marantz PM15 na tych istych bedniach samozrejme.
Odvtedy sa zahravam s kupou len koncaku pre stereo, ale kazdy ma presvieca ze ten koncak nevyuzije svoj potencial
Mate skusenosti s takymto zapojenim? Pripadne nejake konkretne porovnania?
Na tom preampe sa da usetrit pekny balik. Tak ci je relevantne pri recievry za cca40tis uplne odelit zostavu sterea od multi. Nehovoriac o zlozitom prekablovani pokial ideme z jedneho zdroja zvuku.
Konkretne som zapojil primare A30.2 na marantz SR7001, hralo to lepsie nez integrac marantz PM15 na tych istych bedniach samozrejme.
Odvtedy sa zahravam s kupou len koncaku pre stereo, ale kazdy ma presvieca ze ten koncak nevyuzije svoj potencial
Mate skusenosti s takymto zapojenim? Pripadne nejake konkretne porovnania?
Na tom preampe sa da usetrit pekny balik. Tak ci je relevantne pri recievry za cca40tis uplne odelit zostavu sterea od multi. Nehovoriac o zlozitom prekablovani pokial ideme z jedneho zdroja zvuku.
Lilian
Já používám zapojení AV zesilovač + 2 kanálový a 3 kanálový konec. A zlepšení je dost patrné.
Já používám zapojení AV zesilovač + 2 kanálový a 3 kanálový konec. A zlepšení je dost patrné.
Oggy
Ano, presne tak som to mal v plane aj ja. Na predne repro 2kanal konec, surround by som posilnil az casom, tiez v zavislosti od pripojenych sustav.
Len som trochu zabludil a teraz ma doma Audiomat Arpege na stereo, no kedze po narodeni dcerky akosi nieje dost casu... Ponukol som ho na predaj a chcem sa vratit k tranzistorom. Tam nebude mrziet ked pocas pocuvania odbehnem prebalit, okupat, atd. Vratim sa a pocuvam dalej
Pri takomto zaobchadzani s lampacom by som asi nestihal obmienat elektronky
Ano, presne tak som to mal v plane aj ja. Na predne repro 2kanal konec, surround by som posilnil az casom, tiez v zavislosti od pripojenych sustav.
Len som trochu zabludil a teraz ma doma Audiomat Arpege na stereo, no kedze po narodeni dcerky akosi nieje dost casu... Ponukol som ho na predaj a chcem sa vratit k tranzistorom. Tam nebude mrziet ked pocas pocuvania odbehnem prebalit, okupat, atd. Vratim sa a pocuvam dalej
Pri takomto zaobchadzani s lampacom by som asi nestihal obmienat elektronky
Tak, a mam cisty stol.
Reciever MARANTZ SR7001 som vymenil za stereo Pioneer A A9J. Chalan mal velku radost. A ja nemusim dalej znasat to ponizenie ked som musel ponukat taky stroj za 250eur aby bol zaujem, a to ho aj tak nik nekupil Co je toto za dobu?
Na toho pioneera mam kupcu za 400eur. Tak som to riskol ze co ak ma oslni a necham si ho
Takze mam len dalsiu doplnujucu vedomost. Tento stereo zosik hra lepsie ako ten reciever.
Zaujmalo by ma o kolko su odlisne preamp casti v AV rec. povedzme za 40tis. a 200tis. pripadne 15tis. a 40tis.
Ci sa tou cenou neplati len zlepsenie vo vykonovej casti a moznosti pripojenia, a krabica.
Ze ci by naozaj hral lepsie koncak pripojeny na PREout 40tis. rec. nez na PREout 15tis. rec.
Reciever MARANTZ SR7001 som vymenil za stereo Pioneer A A9J. Chalan mal velku radost. A ja nemusim dalej znasat to ponizenie ked som musel ponukat taky stroj za 250eur aby bol zaujem, a to ho aj tak nik nekupil Co je toto za dobu?
Na toho pioneera mam kupcu za 400eur. Tak som to riskol ze co ak ma oslni a necham si ho
Takze mam len dalsiu doplnujucu vedomost. Tento stereo zosik hra lepsie ako ten reciever.
Zaujmalo by ma o kolko su odlisne preamp casti v AV rec. povedzme za 40tis. a 200tis. pripadne 15tis. a 40tis.
Ci sa tou cenou neplati len zlepsenie vo vykonovej casti a moznosti pripojenia, a krabica.
Ze ci by naozaj hral lepsie koncak pripojeny na PREout 40tis. rec. nez na PREout 15tis. rec.
Já tak hraju taky z receiveru pre outy do stereo koncáku a surround krmený receiverem. Pro kompromis domácí kino / stereo asi nejjednodušší řešení.
OK,
To by mi bolo jasne. Reciever a z pre out vytiahnut do koncaku na stereo.
Vznika tu vsak otazka, a) nesposoby tato nesurodost vykonovich stupnov problem s priestorovym podanim multikanalu?
b) je zmyselne zakupit radsej drahsi reciever v ocakavani lepsieho preampu ako u povedzme v triede do 20tis?.
(konkretny pripad: radsej kupit ONKYO 875 alebo za dvojnasobok DENON AVC1)
To by mi bolo jasne. Reciever a z pre out vytiahnut do koncaku na stereo.
Vznika tu vsak otazka, a) nesposoby tato nesurodost vykonovich stupnov problem s priestorovym podanim multikanalu?
b) je zmyselne zakupit radsej drahsi reciever v ocakavani lepsieho preampu ako u povedzme v triede do 20tis?.
(konkretny pripad: radsej kupit ONKYO 875 alebo za dvojnasobok DENON AVC1)
90% receiveru ma dnes autosetup přes mikrofon a sladi si equalizer proo jednotlive bedny a zároveň vezme v potaz i akustiku místnosti. Takže hledej na zesíku logo (Audyssey MultEQ, YPAO atd.) Ty levnější jenom poladí hlasitost, ale vzhledem k tomu, že surround jsou stejně jen na všelijaký bouchání atd. bych to moc neřešil. Já mám domácí kino sestavený z beden od třech výrobců
No, ten Audissey nieje zazracny. Mal som ho v MARANTZ SR7001, trochu akoby odoberal zivost nahravkam (multikanal samozrejme, na stereo vzdy direct)
Ale na druhu stranu pri odlisnych bedniach ako sam uvadzas to pomohlo. Rozhodne viac ako Azset u HK645, hruza.
Stale s toho neviem vydedukovat ci sa oplati investovat dvojnasobok-trojnasobok za reciever. Teda ak uvazujeme cenu noveho 40tis. a 120tis.
Ako tak po sebe citam, asi najmenej kompromisna bude volba stereo zosilovaca s MAIN IN vstupom. Pre stereo to je jasne a pre multikanal to nic virazne nepokazi,snad.(ta odlisnost vykonovych stupnov pre predne a zvisok kanalov asi nebude v tejto cenovej zretelna)
Ale na druhu stranu pri odlisnych bedniach ako sam uvadzas to pomohlo. Rozhodne viac ako Azset u HK645, hruza.
Stale s toho neviem vydedukovat ci sa oplati investovat dvojnasobok-trojnasobok za reciever. Teda ak uvazujeme cenu noveho 40tis. a 120tis.
Ako tak po sebe citam, asi najmenej kompromisna bude volba stereo zosilovaca s MAIN IN vstupom. Pre stereo to je jasne a pre multikanal to nic virazne nepokazi,snad.(ta odlisnost vykonovych stupnov pre predne a zvisok kanalov asi nebude v tejto cenovej zretelna)
Myslím, že kombinace receiver + koncák v celkové ceně třeba 50 tisíc bude rozhodně hrát líp než jen receiver za padesát. Na 100%. Dneska se bohužel dávají i do hodně drahých receiverů digitály (tuším, že Pioneer Elite jsou všechno diggitály) a pochybuju, že bude lepší než Áčko, nebo stereo digitál, když ty dobrý kusy začínají v digitálu na 100 tisících a v tom receiveru je místo dvou kanálů devět.
Pokud zatím žádný AV rec. nevlastníš, tak bych spíše zvažoval koupi AV preampuLilian píše:No, ten Audissey nieje zazracny. Mal som ho v MARANTZ SR7001, trochu akoby odoberal zivost nahravkam (multikanal samozrejme, na stereo vzdy direct)
a odpovídající počet koncových zesilovačů.