2 mesky
Nič v zlom, ale to čo píšeš je z 99% nezmysel... Čisté " audiofool" povery.
napr.toto
Pak jestli má objemově víc nebo míň basů, tak s tím se dají taky dělat kouzla v koncových zesilovačích. Jedním kondikem mezi bazema budicu nebo přímo koncových tranzistorů, nebo kombinací obou.
je čistý nezmysel..
Pak počet napěťových stupňů - změna ve srozumitelnosti, detailnosti
Také nejsem žádný odborník na slaboproud, ale musím zde napsat svou osobní zkušenost. Meskyho znám krádce, slyšel jsem několik jeho upravených zesilovačů i reprosoustav, jeden jsem měl možnost porovnat doma na svých Vulkánech s mým dělencem SPaudio P1 + Hypa 17MK Jednalo se o starý zesilovač Sony ( přesný model snad Mesky doplní ). Řada z vás by si před tímto sony akorát odplivla, přiznám se že i já, ale jen do té doby než jsem ho slyšel hrát u mě doma, a před tím ještě u meskyho na jeho skvěle vyladěných reprosoustavách TVM. Ano nákup těchto komponent je opravdu za pár palackých, s jistotou vám tu ale mohu napsat, že mesky s těmito komponenty dokáže převálcovat o mnoho dražší sestavy, a to nemyslím opravdu ty levné. Dnes jsem u meskyho poslouchal jeho nový projekt který má základ ve starém zesilovači AKAI z roku 1985, zvuk hodný horních pater HI-FI, mnoho zesilovačů ve střední i té vyšší střední třídy by se zastydělo. Tento chlapík ví co dělá, a hlavně ví jak na to.
A uměl bys vysvětlit, proč hraje každý jinak? Máš k nim měření a umíš si spojit určité změny ve zvuku s měřením? Byl bys ochotný to zkusit vysvětlit?
Občas se píše, že různě hrajou i zesilovače s parametry pod rozlišovací schopností ucha.
Co jsem poznal sony, zapojení je plus mínus stále stejné u všech modelů a také jejich zvuk, prostor sevřenější ale pevný i rychlý. Tenhle Akai me velmi zaujal, protože má zapojení celosymetricke podobné akufejzu ale fakt jednodušší a navíc neobsahuje žádné kompenzační kondiky, proto je ten jeho zvuk svižný i s výborným prostorem ve všech směrech. Ta jeho zpětná vazba mi není jasná, ( nejsem z oboru ) možná je to nejaka varianta zapojení bez zpětné vazby, zisk celého obvodu se dá ovlivnit emitorovými odpory na první dvojici ale nechal jsem jej v původním nastavení.
Faktor tlumení má být 30, zkreslení 0,5% ale poslech baví, je barevný, neduní, je i pevný. Jinak osciloskop nemám, nechávám to na výrobcích.
Tedy mne se ta otázka zda opravdu hloupá. Vždyť jseš nebo byl jsi prodejce, nevím čeho, asi audio kdyžs absolvoval sklepě testy. ... Přeci dvě různé věci jsou vždy jiné. I když je to věc, ktera má plnit stejnou funkci . Auta, kosmetika, audio komponenty...střeva, konstrukce, typ zapojení, součástky , tisíce kombinaci
Nie su hlupe otazky. Hlupe mozu byt len odpovede...
Naposledy upravil(a) PHgh95612 dne 06 zář 2022 15:52, celkem upraveno 1 x.
Jestli už je dotaz dovysvětlen, rád bych se také něco zeptal (jen pro odborníky). Potřeboval bych vysvětlit kvantovou teorii pole. Nezajímají mě hádky znesvářených skupin zastánců částicové a vlnové povahy hmoty. Jsem naprostý laik, tak prosím pěkně od začátku. Jenom žádné odkazy na webové stránky, články nebo nějaké střílení od boku. Pěkně tady do tohoto vlákna prosím a srozumitelně.
A si si isty ze by si to aj chapal keby to niekto zacne vysvetlovat ?