Pioneer SX-2300

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
woracek
Kontaktovat uživatele:

Pioneer SX-2300

Příspěvek od woracek »

Před asi rokem a půl jsem si koupil Pioneer SX-2300, asi před půl rokem začal zlobit displej-vypadával, a později i tuner, dal jsem to tedy přes jednoho známého nějakému chlapíkovi do opravy, vše se povedlo, byly to 2 šváby (tuner a displej) + povyměnoval hrst kondíků. Ze začátku se vše zdálo ok a zvuk byl super, postupem času se mi ale začalo zdát, že jedna bedna hraje jinak ( jedné chybí basy). Začal jsem tedy měnit zapojení ( kabely, bedny), snad úplně všechno co šlo, došel jsem k tomu, že levý kanál má ošizené basy. Je to patrné i pouhým dotykem, když nechám hrát jen basy a položím ruku na membránu tak pravá mi ťuká do prstu, kdežto levá sotva jen šimrá.
Plus ještě jeden další poznatek, v pravé straně (ta která hraje dobře) občas začne šustit a skřípat, stejně tak když bedny něco ruší (PC,telefon nebo i něco po síti-led žárovka atp) tak rušení je slyšet jen v pravém kanálu, v levém vůbec, mám taky podezření že nějaké praskání dělá vypínač repro ( Speaker A) někdy když s ním zahýbu nežádoucí zvuky ustanou, zkusím ho něčím prostříknout...

Moje hlavní otázka tedy zní: Je tato závada doma opravitelná běžným smrtelníkem s multimetrem a pájkou a schématem, nebo to zvládne opět jedině zkušený dědeček s dlouholetou praxí?

PS : zapojení beden na druhý pár (Speaker B) nepomáhá, je to všude to samé...

woracek
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer SX-2300

Příspěvek od woracek »

Tak dneska jsem sprejem na kontakty, myslím že se jmenuje contox, prostříknul ten vypínač beden (speaker A, speaker B) a je to ok, šustění přestalo a vypínač už tedy nevydává žádné nežádoucí zvuky. Nicméně slabé basy levého kanálu to nevyřešilo. Když už jsem měl oddělaný kryt tak jsem začal koukat, co tam dotyčný, který mi dělal servis všechno vyměnil, napočítal jsem něco kolem 15 kondíků+proletované některé spoje-hlavně kostra.

Taky jsem si všimnul jednoho podivně vypadajícího kondíku, nejdříve mě zaujala ta hnědá hmota, kterou je spojený s druhým kondíkem, pak jsem si ale všimnul ještě něčeho bílého na čepičce, šlo to šroubováčkem oškrabat.
http://woracek65.rajce.idnes.cz/kondik
Dokonce jsem ho i dohledal ve schématu - viz foto, nebo http://www.hifiengine.com/hfe_downloads ... ervice.pdf -str 7 oddíl D6.
Absolutně nemám páru na co tam ten konkrétní kondenzátor je, ale výměnou bych asi nic nezkazil, že?

Ještě jsem si také všimnul že pod některými kondenzátory je také taková hnědá sračička.. co je to? - viz foto

Ještě tam byl nějak divně připájený 1 pin na desce u reprosvorek - viz poslední foto.
A na jednom šroubku bylo taky kdysi něco naletováno, mohla by to být kostra?

Odpovědět