Pioneer a40ae
Pioneer a40ae
Zdravím, poté co mi začal blbnout tříletý A30, chci koupit něco nového, (oprava potenciometru volume je prý nerentabilní) bude nějak výrazně lepší a40ae, kromě dac převodníku který nepotřebuju (mám Dragonfly red) nebo si mám koupit znovu A30 s prodlouženou zárukou kdyby se zase posral po 3 letech? Tento mi zvukově stačil než mi volume začalo chrastit... A nebo uvažuju o nějakém starším po repasi, třeba toto https://www.sbazar.cz/vintages/detail/5 ... antz-pm-63 pán jich má dost a prý jsou tyto starší krasavci opravitelné díky konstrukci a sám je opravuje, dle hodnocení je na něj spoleh... Jsem bezradný
Re: Pioneer a40ae
Koukám kvalita nových přístrojů nic moc.Právě poslouchám hudbu na 39 letým Marantzu a paráda.Potenciometr naprosto v pohodě.Ani si neprskne.Za mne vintage.
Tento pán taky zajištuje případný servis na u něj zakoupené zesilovače.
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... meno=Mirek
Tento pán taky zajištuje případný servis na u něj zakoupené zesilovače.
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... meno=Mirek
Tobě odešel krám těsně po záruce a chceš to zaléčit tím, že si koupíš to samý v bledě modrým? Ani by mě nehlo.
Ten vetešník z Českýho Těšína má pěkně předražený věci.
https://www.google.com/search?q=CVV9Y13 ... e&ie=UTF-8
Potenciometr najdeš podle odkazu, a pak jen sehnat někoho kdo ti ho vymění
A tady je manuál, pro všechny případy.
Potenciometr najdeš podle odkazu, a pak jen sehnat někoho kdo ti ho vymění
A tady je manuál, pro všechny případy.
Jé díky, já právě měl za to že tam je napranej někde na desce a zadělanej tak že je nevyměnitelnej... Ještě zkouším jestli to nedělá ten pitomej motorek, jestli třeba nejiskří, protože to dělá při použití DO a já dokud jsem ho neschoval tak si nikdy nevzpomenu točit volume ručně, abych zjistil co to vlastně dělá...Podle odkazu to je k Denonu, že by stejnej? Cizími jazyky nevládnu...Dá se s jistotou určit kterej přesně to je aby ho servisák začal shánět? On by mi to pak vyměnil na počkání třeba
Možná by pomohlo prostříknutí dráhy potenciometru, je pomerně přístupný.
V tom manuálu je označení CVV9Y13B503Z, asi to bude i ten do toho Denonu, servisák si určitě poradí.
Tomu motorku by možná pomohly blokovací kondenzátory mezi přívody. Pokud je to jenom přes DO.
V tom manuálu je označení CVV9Y13B503Z, asi to bude i ten do toho Denonu, servisák si určitě poradí.
Tomu motorku by možná pomohly blokovací kondenzátory mezi přívody. Pokud je to jenom přes DO.
Děkuji, vyzkouším jestli to dělá opravdu jen z dálkou (musel jsem ho schovat) vypínám síťovým vypínačem na panelu, nevím jestli to je vhodný a taky doufám že to přežije ten vypínač... Jestli to bude jen z dálkou tak to budu řešit příležitostně až budu mít cestu kolem servisáka...
Děkuji, vyzkouším jestli to dělá opravdu jen z dálkou (musel jsem ho schovat) vypínám síťovým vypínačem na panelu, nevím jestli to je vhodný a taky doufám že to přežije ten vypínač... Jestli to bude jen z dálkou tak to budu řešit příležitostně až budu mít cestu kolem servisáka...
A30 je zvukově solidní zesilovač a ty poťáky (nejen volume, ale všechny) jsou známá závada, protože Pioneer místo originál ALPS použil nějaké kopie. Dají se dohledat i videa na YT, kde ty potenciometry měří a mají úplně rozhozené parametry. Nepomůže ani výměna celé té destičky s potenciometry Balance... Jedinou možností je nahradit ty mrdky originály ALPS a pak to bude sloužit léta bez problémů.
A to mění něco na situaci?
Proste jen Kutnohorec #2 kazdopadne ceny priserne. Kutnohorec #1 s prehledem drzi Vybliz .
Docela smutne informace a pokrivena reputace Pioneeru. Prekvapilo me to, treba zpracovani streameru je super a to nemluvim o zvuku! Totez poslech Daliborrova SACD.
Docela smutne informace a pokrivena reputace Pioneeru. Prekvapilo me to, treba zpracovani streameru je super a to nemluvim o zvuku! Totez poslech Daliborrova SACD.
Zajímalo by mě, jaké poťáky dává Pioneer do A40AE, jestli jsou to taky ty noname nebo originál ALPS.
To by mne taky zajímalo.Tady je foto vnitřku: