Jakej zesík k Focal Chorus 836 V
Jakej zesík k Focal Chorus 836 V
Ahoj,
mám myslím slušný reprobedny Focal chorus 836V a pěkný kabely. Do dnes jsem bedny používal se zesilovačem na domácí kino, konkrétně Marantz SR7005. Chtěl bych ale lépe využít potenciál beden a použít je na stereo. chci do zesilovače investovat něco okolo 30.000,-. Máte někdo zkušenost s těmito bednami, co by jste mi doporučili? Nebo bych měl přehodnotit rozpočet a investovat víc? Děkuju za odpovědi (případné )
mám myslím slušný reprobedny Focal chorus 836V a pěkný kabely. Do dnes jsem bedny používal se zesilovačem na domácí kino, konkrétně Marantz SR7005. Chtěl bych ale lépe využít potenciál beden a použít je na stereo. chci do zesilovače investovat něco okolo 30.000,-. Máte někdo zkušenost s těmito bednami, co by jste mi doporučili? Nebo bych měl přehodnotit rozpočet a investovat víc? Děkuju za odpovědi (případné )
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Jakej zesík k Focal Chorus 836 V
Chorusy jsou, stejne jako vsechny Focaly, pekny slecinky. Pokud jim nedas, co potrebujou, jsou uknourany, urvany, s rozplizlyma basama. Ale pokud se jim dopreje to, co potrebujou aby zazarily, pak patrej ke spicce. Maji velky pokles impedance a dost posunutou fazi, takze s "nepevnym" zesilovacem zamavaji.
Kup jim vykonnej a stabilni zesilovac, nejlepsi jakej si muzes dovolit. A doprej jim dostatek prostoru jak kolem beden tak mistnost jako takovou.
Za 30 tis nebude lehky najit adekvatni zesilovac, kterej je rozehraje naplno (nemyslim hlasitost). Pokud mas rad spis analytictejsi zvuk, v bazaru na Rothaudio.eu je Yamaha AS2000.
Z novych pristroju bych vyzkousel integrac BVAudio A300S nebo trochu prisetrit a vzit Custom Works Hypa 1 + Hypa 17.
Kup jim vykonnej a stabilni zesilovac, nejlepsi jakej si muzes dovolit. A doprej jim dostatek prostoru jak kolem beden tak mistnost jako takovou.
Za 30 tis nebude lehky najit adekvatni zesilovac, kterej je rozehraje naplno (nemyslim hlasitost). Pokud mas rad spis analytictejsi zvuk, v bazaru na Rothaudio.eu je Yamaha AS2000.
Z novych pristroju bych vyzkousel integrac BVAudio A300S nebo trochu prisetrit a vzit Custom Works Hypa 1 + Hypa 17.
Děkuju za odpověď, těch cca 30 000,- je opravdu orientační, chci si zesilovač pořídit opravdu na dlouho, nechci experimentovat. Jestli 30 000,- nebo 50 000,- už nehraje takovou roli. Každý konkrétní model i za bazarovou cenu +/- v této orientační cenové hladině je pro mne cená informace. Jde mi hlavně o to, aby to bylo vhodné na moje bedny. Osobně neám vědomosti a zkušenosti, abych se vydal sám nějakým směrem.
Ak ti výkonovo stačí ten AVR nie je dôvod meniť. Ušetri si peniaze alebo ešte lepšie investuj do akustických úprav prípadne do subwoofera.
Mám to v konfiguraci 5.1, tedy s basákem, centrem a zadníma reprobednama, vše ve stejnné řadě, koupeno jako sada. Každý ale tvrdí, že na muziku je lepší stereo zesilovač. Chci použít zadní bedny, centr a basák k televizi jako 3.1 sestavu a sloupy pouzít samostatně na stereo. momentálně z časových důvodů používám O2 TV, protože na většinu věcí koukám zpětně a oni mají pouze dvoukanálový zvuk, no a filmy z blueray přehrávače jen minimálně a to spíše romantika, takže nejvíc mi ve filmu těší příjemné zabrnkání ne kytaru jako doprovod k nějaké scéně. Z akčních filmů už jsem nějak vyrostl. Na to mi ty malý bedny vpředu stačí.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Proc kupovat A-S1100 kdyz je za shodnou cenu A-S2000 ?
Slušelo by se dodat, že jen z druhé ruky a pouze z vyspělé kapitalistické ciziny.
PítrsPraha píše:Proc kupovat A-S1100 kdyz je za shodnou cenu A-S2000 ?
edit: našiel som aj z prvej ruky A-S2000, no stále je to 1700€.Pamilton píše:Každý konkrétní model i za bazarovou cenu +/- v této orientační cenové hladině je pro mne cená informace.
Já jsem narážel na tu Pítrsem zmíněnou Yamahu A-S2000 za cenu slevněné A-S1100 (tj. ca 1090,- €).
ano, ano, rozumiem. Tak trochu chaoticky to posobi, ale reagoval som na pítrsa a až edit sa dotýka aj teba.
Ospravedlnujem sa za spôsobenie nedorozumenia.
Ospravedlnujem sa za spôsobenie nedorozumenia.
To AVR má pre-out. Co takhle zkusit doplnit jen jiný koncový zesilovač?
Přiklonil bych se k tomu co navrhuje philcol,tedy pokud je z AVR pre out.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tím se sice získá potřebný výkon a kontrola, které bednám koncák dodá. Ale charakter zvuku bude ovlivněnej předzesilovačem AVR a to je podle mýho názoru k těmhle bednám škoda. Zvlášť pokud je možnost pořídit stereo zesilovač v ceně až 50 tis. Kč bazar. Zvukově je tohle řešení na míle od předzesu AVR odpovídajícímu základním stereo zesilovačům v cenovce do 10 tis. Kč.
Vyzkoušení napoví, co v Chorusech je .
Vyzkoušení napoví, co v Chorusech je .