Já bych řekl, že u
C 338 uvažovali u NADu jinak. Je to dac-amp s obrovskou konektivitou............ Spotify si přehrávej softwarově na tabletu nebo počítači - a jenom ho připoj k C 338, buď bezdrátově --- proto má C 338 tolik antén, je obousměrně bezdrátový (wi-fi, bluetooth) --- nebo optikou, koaxem, popřípadě analogově (rca).
Není to síťový přehrávač, ale jde k němu jako zdroj signálu připojit cokoliv - od gramofonu, přes kotoučák, deck, cd player, streamer, TV, počítač, modem, tablet, až po chytrý telefon.
A na druhé straně bezdrátové bedny a sluchátka (nebo oboje samozřejmě i kabelem).
----------------------------------------------------------
Pokud jde o zvuk, asi nejlépe to podle mě pojmenoval v diskusi nějaký anglicky mluvíci týpek - nazval
NAD C 338 "vibrant-sounding amp".
V angličtině slovo "vibrant" značí mnohem víc, než jen "vibrující" - vibrant znamená plný energie a elánu, nadšený, dynamický............. a takový C 338 skutečně je.
Ale i to "vibrující" pro něj trochu platí ----- hlavně u elektrické basy je přímo cítit, jak je (velmi příjemně) "napružená" nebo jak to říct. Třeba skladba Recovery z alba Blues for the Modern Daze kytaristy Waltera Trouta - to je takový ploužáček, basa bicí a jemné kytárky....... přesto na poslechovém místě je zvuk hustý a pružící, parádní, hodně se to podobá base v nějakém klubu................. a zároveň je to na spodku úžasně melodické............
Z akustických nástrojů zní prvotřídně klavír, plechové dechové nástroje (ságo, trumpeta, pozuony, lesní rohy atd.), blány bubnů............... ze zkreslených obě nejdůležitější kytary (Fender Stratocaster a Gibson Les Paul), zmiňovaná basa a bicí, hammondy...................
(snad jen lidský hlas či tleskání můžou znít míň pleťově, ale jen někdy a spíš u špatných nahrávek.... možná)
No, je to hi-fi, někomu se bude hrubě nelíbit, někomu sedne.
U mě už je
C 338 mazel domácí.
(Z beden bych když tak doporučil spíš papírové nebo polypropylénové středobasy a hedvábné kopulky.)