hybrid digital amplifier NAD D 3020

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
Miero
Kontaktovat uživatele:

Re: hybrid digital amplifier NAD D 3020

Příspěvek od Miero »

C338 je velky kram, ktory ma trochu vyssi vykon a vybavu, a teda je univerzalnejsi a drazsi.

Ale na tiche pocuvanie (do 90dB v miestnosti 25m^2) nebude lepsi nez D 3020.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

U toho NAD C 338 mi vadí ,že nejsou volitelné korekce u výšek.Má pouze bas EQ.Basy nechávám vždy na nule ,ale výšky mám rád zvýrazněné.To umí až vyšší model C368.
Já vím hifisti řeknou,že nejlepší to je bez korekcí,ale já ty výšky musím mít vždy zvýrazněné.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Velký krám = velké rozměry.

:lol:
kabelguru.cz

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Lemon, tuto mas sancu vyhrat C 368: http://www.audio-video-show.cz/soutez-pro-navstevniky/

:-)

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

NIN píše:To dadaft
Nenech se odradit nekalými poznámkami a piš. Výsledky tvého vnímání patří mezi nejzajímavější čtení na zdejším fóru. A věřím, že nejen pro mne.
No tak mně to spíš připadá jako nepovedená oskarová děkovačka, takový "imprese", až glorifikace, to se jen tak nevidí .. A k nim kolega došel po poslechu na Projectech 4 za 5.5tis. Chlapi, trocha soudnosti by neškodila...

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Nevidím důvod, proč by někdo nemohl být nadšen z hifi hraček, které nestojí majlant. Rozplývat se např. na Solution nebo Audionetem umíme asi všichni. A i když tomu třeba někdo nevěří, tak je to přeci jedno. Já se třeba na některé pohádky rád dívám i dnes.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Vsetky Soulutiony i Audionety su oproti tomuto D 3020 velke kramy...

Tento NADik D 3020 je maly kram! :D

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
hybrid digital
.
No já nevím.

Rozhodně tyhle hybridní digitály od NADu (nebo konkrétně D 3020) nejsou univerzální zesáky.- tedy že by si přišel na své úplně každý. Hlavně pokud jde o hudební žánry cítím jeho omezení.

Osobně asi nezjistím, jak autoritativní je D 3020 na basech, ani jestli hraje skvěle nahlas nebo s bednama se složitým impedančním průběhem - basy mám aktivní a poslouchám klasické BBC dvojpásmové regálovky, tzv. krabice od bot, navíc metodou "poslechu v přímém poli" -- stěny jsou min. 1,5m od beden a já mám bedeny cca 1,3m od uší,,,,,,,,,,,,,,,, (mám bedny +45° od předo-zadní osy, ale myslím, že na tom nesejde), ,,,,,,,,,,,,,,,,,,takže to není složitá zátěž, ani nehraju moc hlasitě, protože když jsou bedny takhle blízko, hrajou subjektivně hodně nahlas a hlavní je spíš, aby byl dobře sladěný středobas s výškáčem, aby to hrálo kompaktně, jako ideální stereo, jako dva bodové zdroje zvuku,,,,,,,,,,,,,

Zvukově nejhůř podle mě vychází něco, co bych nazval disco-pop, a taky starší, ne příliš kvalitní nahrávky.
Nejlíp hi-res dobře nahraná akustická hudba.

Pokusím se uvádět všeobecně známé příklady.

Velké zklamání například u originálního zvuku u legendárního filmu T2 --- místy hudební podkres zněl jako od Michala Davida, až to trochu rušilo.
Taky různé hitovky se synťáky znějí dost divně (ale třeba Boney M parádně)
Většinou ale znějí filmy dobře - trošičku jinak, než jsem byl zvyklý přes milovaný Grundig V7000, ale dobře.
Některé filmy naopak příjemné překvapení - třeba Můj soused zabiják a zvukově i hudebně vynikající jazzové vypalovačky.

V čem je naopak NAD D 3020 úžasný, je dobře nahraná symfonická a akustická hudba.

Moje nejoblíbenější symfonická nahrávka je tohle SACD

Obrázek

Samotná nahrávka je z 50. let, ale je to skutečná legenda z edice Living Stereo.

D 3020 mi ji dokáže jako legendární nahrávku i podat --- já tuhle desku normálně poslouchám tak 10x do roka, možná víc,,,,,,,,,,,, teď jsem ji poslouchal 2x, jednou při zprovoznění zesilovače z počítače přes asynchronní USB, podruhé to samé, jen přes zvukovku a coax.
Hraje to fakt úžasně, co se dá nejvíc ocenit není jen barva nástrojů a famózní rozložení fantómových zdrojů ve stereo scéně, ale hlavně jakási hravost, nevulgární zábavnost, snadnost, se kterou se hudba poslouchá ---- v obou případech jsem během pár taktů zapomněl na svá "audiofilská zkoumání zvuku" a prostě poslouchal až do konce, bez jakékoliv potřeby přeskakovat nebo zkoušet různé pasáže do zblbnutí znova a znova,,,,,,,,,,,,,,
A Novosvětská je čarokrásná.
Od začátku do konce.

Druhá věc, o které musím mluvit v superlativech, je sólový klavír.
A zase -- zvuk samotného nástroje je vělmi pěkný, ale to není to hlavní tajemství hybridních digitálů NAD.
Hraje to jako by to hrál někdo živý přímo u mě.
Chopin je neuvěřitelně zábavný -- různé nahrávky, různě znějící klavíry v různých místnostech,,,,,,,,,,, ale vždy živý klavírista nebo klavíristka.
A druhá věc, na které pokud jde o sólový klavír momentálně dost ujíždím, je Brahms. Dostal jsem se k němu přes detektivky podle románů Roberta B. Parkera s Tomem Selleckem --- hlavní hrdina po večerech chlastá a poslouchá Brahmse.
Tak jsem do toho taky šel,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, tedy ne do chlastání, ale do toho Brahmse --- byl vynikající klavírista a jeho skladby mají úžasnou vnitřní strukturu.
S D 3020 opravdová rozkoš.

Moderní nahrávky hrají skvěle.
Co mě třeba poslední dobou trklo byl zvuk hudebně bohaté XXVII řady Simpsonů.
Kdyby všechno na světě bylo nahrané jako hudba v Simpsonech XXVII, tak je (hifistický) život podoben rozkvetlé louce.
Třeba v epizodě 3 "Puffless" maličká Maggie organizuje povstání zvířátek ze zahrady a jelikož nemluví, je celá scéna doprovázená symfoňákem a spadla mi čelist, jak to je skvěle nahrané,,,,,,,,,,,,,,,,, a všechna ostatní hudba XXVII série to samé.
A -- pointa -- je prostě až vražedný rozdíl mezi kvalitou zvuku u řady XXVII a řady I, kterou teď na COOLu dávají.

-----------------------------------

Abych to tu nezasíral --- hybridy od NADu určitě nejsou pro každého.
Spoustě se líbit nebudou, některým by se mohly líbit velmi.

A pamatujte, že nejsem nestranný a že nejlepší je vlastní ucho.
Já osobně jdu do NAD C338 --- postavím ho na Yamaha BD_A1060, připojím k PC, a bude to parádní slim hifi sestava nového věku. Digitálního věku.

Obrázek

A to je, milé děti, už opravdu vše.

Příště už jen o muzice a filmech (i když teď čumím hlavně na tenisové zápasy z Miami).

Obrázek

Podle mě nádherný stroj.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Něco na těch digitálech je.Já už poslouchám jen přes digitální vstupy a co dokáže vytáhnout za zvuk ten můj Kenwood DA-9010 z regálovek q acoustics 3020 a Focal Chorus 806 V je pozoruhodné .Focal Chorus 806 V údajně mají mít všeobecně málo basů,ale to neplatí při zapojení na toho Kenwooda který má nadbytek výkonu a plnou kontrolu.Věřím že ten Nad by v porovnání s Kenwoodem výrazně prohrál.
Jinak Dadafte stáhni si ve flacu Bliss - Quiet Letters a zažiješ zvukový orgasmus.Velmi dobrá kvalita nahrávky toho CD čka.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Problem vyse zminovaneho CD je ten, ze po jeho poslechu se uz neda poslouchat nic dalsiho. Tak skvele je to nahrane! Tak dokonale to dokaze vtahnout do vseobjimajiciho prostoru a nechat cloveka jen tak proplouvat vsemi temi promyslenymi zvukovymi malbami, az se nechce verit, ze to jeho hifi muze doma zase tak pekne hrat. Dnes presne muj pripad, takze, diky za tip! *bravo*
A Dadaftovi sorry za *offtopic*

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Pokud někdo bude chtít link na stažení tak do PM.I ostatní alba od Bliss mají skvělou kvalitu a ta hudba je magická.
Sorry za *offtopic*

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

Zvukově nejhůř podle mě vychází něco, co bych nazval disco-pop, a taky starší, ne příliš kvalitní nahrávky.
Nejlíp hi-res dobře nahraná akustická hudba.
A tady by mohl být kámen úrazu, právě ty starší a nepříliš kvalitní nahrávky klasiky jsou pro mě prubířský kámen. Právě na základě opravdu kvalitních nahrávek jsem koupil tři zesilovače a dvoje sloupy. Všechno to šlo bohužel pryč, protože to nezahrálo všechno jak mělo, teprve to co zahrálo i staré kousky hrálo velmi dobře napříč všemi žánry, vč. hi res.

S těmi Simpsonovými souhlasím, taky jsem koukal jak puk a tiše poslouchal.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Presne tak. Skvely nahravky zneji dobre i na prumernym aparatu. Ale skutecne dobrej aparat si nevylame zuby na nicem.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Presne tak. Skvely nahravky zneji dobre i na prumernym aparatu. Ale skutecne dobrej aparat si nevylame zuby na nicem.
Prvá časť platí, skvelé nahrávky budú na priemernom aparáte hrať dobre(priemerne, podľa jeho možností), na skvelom aparáte skvele..Ale z nekvalitnej nahrávky sa dobrý zvuk nedá dostať ani tým najlepším aparátom, ten len ukáže v plnej nahote nekvalitu (rovnako ako kvalitu pri dobrej nahrávke). Alebo niečo maskuje, ale potom to nie je dobrý aparát, pretože zamaskuje aj prípadnú kvalitu nahrávky, všetko "zglajchšaltuje"..

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Souhlasím,že špatná nahrávka musí znít špatně i na dobrém zesilovači.To je logické.Ohledně toho popu,kdy dadaft píše že zvuk je horší.Tam se právě projeví kvality zesilovače.Pop obsahuje převážně široké spektrum zvuků , kde se projeví jak si s tím zesilovač poradí ,ale i reprosoustavy.

Odpovědět