GRUNDIG V7000 high fidelity integrated stereo-amplifier

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: GRUNDIG V7000 high fidelity integrated stereo-amplifier

Příspěvek od cvrcek69 »

Kdepak, to neumím, jsem rád že si poletuju kytarovej kabel... Jedny pěkný 650 grundig boxy jsou k mání za 6500 ale já teď už nic nekoupím, jsem marod a ještě dlouho budu. Takže finance blbý...

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Jo jasný. Tam jde jen o to mít jistotu ruku - s citem kroutit sroubovackem v trimru a koukat u toho na měřák. Až budeš fit, určitě to zvládneš. Zdar

Hanz1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanz1 »

Ahoj,
už se tu někdo ptal, ale před lety ... není někdo z vás schopen a ochoten seřídit V7000?
Poslední dobou hraje po zapnutí cca 15 vteřin normálně a pak jakoby klesne hlasitost o dost níže.

Díky za tipy a rady.

fb_karel2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_karel2 »

Zdravím, byl by na prodej funkční předzesilovač pro aktivní bedny Grundig SXV 6000? Díky Karel

Bedjasson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bedjasson »

...V7000 je zajímavý. Na Kenwood M1 nemá, ale jinak se mi líbí.
Přílohy
E23069BF-FFCF-4932-8A54-50BAE62C9B65.jpeg
C2607842-F825-4627-B173-0B80A7E34FB0.jpeg

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

😁 Stavebnici s dirami pamatuji ze skolky.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

dadaft píše:
26 čer 2010 07:28
momentálně na v7000 těžce ujíždím. po včerejšku není pochyb, že bude srdcem mé ložnicové sestavy. pro mnohé by to asi byl anti-zesák. s dynamikou, věrnou barvou nástrojů apod. se zrovna nemazlí. okřídlené "úder do kopáku musíš cítit v břiše" je v jeho podání jen pouhé klišé :) (jenže já v ložnici o žaludeční masáž stejně nestojím ;) )....
... na provizórce dnes v noci ukázalo své trumfy - brouzdal jsem po stanicích ČRo a hráli po čertech dobře: psychedelickou našlapanou elektroniku na Leonardu, soft/pop/rockové pecky na Radiožurnálu, jako med hustý swing a později dechovku na Praze, hip-hop na Wave, strhující korejskou etniku Mezi ohněm a drakem opět na Leonardu, rytmický jazz na Vltavě...
... zprvu jsem myslel, že dnes mají v rádiích šťastnou ruku, ale když se rozjel dobře známý Obchodník s deštěm od Kryštof, bylo to něco extra.
a několik vět ze Symfonie č. 1 C dur G. Bizeta - to byla prostě radost až na kost a pro mě dostačující důkaz. i bez beethovenovské strhující síly byla hudba opravdová a naplněná životem.

je třeba koupit zas nějaký smalt, protože pokus o nahrazení nejlevnější signální tkaničky kapku dražší jinou (ale ve skutečnosti stejnou) dopadlo jak dopadnout muselo. je třeba změnit ligu. navíc reprokabely jsou z obýváku.
z racku vyndaná 960ka pro pravidelnou výměnu gumiček pohánějících šuplík mechaniky bude pak nástřelem k posouzení převodníků v TV (kdyby to nedopadlo tak jsem před nedávnem zmeškal jednu pro mě srdcovou záležitost).
a pak dojde i na bedny. ale to už bude detail. z kandidátů si nebudu "vybírat" za tichého mumlání našeptávačů - půjdu (skoro) najisto - - -
:P
mám slabost pro hravé zesíky.
V7000.
Tak jsem si také pořídil Grundig V 7000. Ještě jsem žádný Grundig neměl a chtěl jsem slyšet jak hraje tento vychvalovaný model. Ve sbírce mám 7 zesilovačů a několik dalších mi prošlo rukama. Bohužel kousek co mám, má nefunkční CD vstup a stav nic moc. Nicméně hraje. A to parádně. Chápu Dadafte tvoje nadšení. Ten zesilovač hraje fakt suprově. Ta dynamika, muzikálnost detailnost parádní. Přitom ve vnitř když jsem ho rozdělal vypadá směšně. Skoro nic tam není a ta pcb deska je jak z papíru. Provedení nic moc . Ale zvuk z něj jde úžasnej. Natřel to i mému vyššímu a z repasovanému modelu receiveru od Kenwoodu ze 70 let.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Nefunkční cd vstup? Nějaká prkotina, přepínač možná. Hodně zlobivá přepínač sluchátka repro, ovšem stačí párkrát promackat většinou, chce to používat.
Místo cd vstupu zatím máš tři jiné- tuner a dvakrát tape, jeden zepředu, akorát si holt porid redukci pětikolik-cinch, pár korun stojí 🙂

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

To není prkotina. Někdo ten CD vstup napojil extra kabelem zvlášt-vyvedl ho z plošného spoje na ty cinche, ale stejně není funkční. Redukci samozřejmě mám, jinak bych si ho neposlechnul.

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Pak to vypadá na nefunkční přepínač (monitor)

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Ještě je tam vlastně propojení signalu těmi plochými vodičemi z konektoru k přepínači může tam být studenak

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Tak jsem mu dopřál trochu omlazení a dal nové audio značkové kondenzátory.
Nechápu- na to jak uvnitř vypadá legračně a jako parodie na zesilovač, co z něj leze za zvuk.
Asi trochu přibarvuje, ale moc dobře se to poslouchá.

20220602_171959.jpg
20220602_155945.jpg
20220602_155955.jpg

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Hraji na zesil Pioneer CD plajer přes nevyužitý vstup tuner. Vyzkoušej. (už napsal Pesi)

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Používám vstupy tuner a tape. Víc nepotřebuji. Hraje parádně.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

No pokud furt je problém s nějakým nefunkčním vstupem, samozřejmě to bude buď tlačítkem, nebo ( jak tu někdo psal) třeba těmi zelenými placatými kabliky co vedou z předního panelu na zakl. desku. Resp. vyviklani v místech přiletovani. Pár v7000 už jsem kdysi opravoval, a tohle byl taky problém jednou. Předzesilovač je jen jeden( krom phono) , takže to musí být někde v těchto místech - přepínání a cesta k němu.
Jestli přibarvuje tím bych si nebyl tak jistý, spíš naopak, přečti si nějaké dadaftovy ódy, hlavně při klasice apod, dřevěné nástroje, lidské hlasy.... to se právě zda hodně přirozené

Odpovědět