Ja mam dvestowattovy. Lepsie?
Cambridge audio 851A
Re: Cambridge audio 851A
Kefoun: Ale ten March je opravdu vybornej konec! A za ty prachy, co se dá sehnat teď v inzerci? Paráda.. Slyšel jsem ho mimo jiné i s lampovym predkem Jadis. To byl ale sound! Casiopeu jsem měl doma taky, i jsem to srovnal s tím Marchem, March rozhodně lepší. A ten jeden, co je v inzerci, znám. Výborný stav, kamarád co ho prodává je v pohodě, určitě by šlo domluvit zapůjčení domů, což je ta nejlepší cesta.
Ten 20 let starej delenec smaze vetsinu soucasne produkce za zminenych 80k. Sel bych klidne do Marshe vytuneneho v Casea a nebo kdyz tak CR/SVK produkce ala PMA/SPA/BVA ap, kde neplatis desitky procent za nenazrany konzumni manazersky mamon.
Watty vs. Watty
Mäkká limitácia znamená len to, že zo sínusu sa vyrobí zaoblený obdĺžnik , samozrejme so subjektívne vyšším hlukom , pretože plocha obdĺžnika je väčšia ako plocha pod vpísaným sinusom, ale o zvuku sa tam hovoriť nedá. Funguje to súčasne ako kompresor dynamiky , samozrejme s pridaným skreslením až v desiatkach percent, čo samozrejme výrazne mení obsah. Skutočné hifi
Mäkká limitácia znamená len to, že zo sínusu sa vyrobí zaoblený obdĺžnik , samozrejme so subjektívne vyšším hlukom , pretože plocha obdĺžnika je väčšia ako plocha pod vpísaným sinusom, ale o zvuku sa tam hovoriť nedá. Funguje to súčasne ako kompresor dynamiky , samozrejme s pridaným skreslením až v desiatkach percent, čo samozrejme výrazne mení obsah. Skutočné hifi
Plánuji tento rok taky kupovat novější zesilovač v ceně 60-80tisíc. Moji hlavní kandidáti jsou Luxman 550ax nebo Accuphase E260.
Jinak kolem 50 tisíc jsem viděl tyto zesilovače:
Audia Flight Three S , Norma IPA-70B, Luxman 505u, T+A 1560r
Jinak kolem 50 tisíc jsem viděl tyto zesilovače:
Audia Flight Three S , Norma IPA-70B, Luxman 505u, T+A 1560r
Marsh p2000b s A400s jsem pár měsíců vlastnil a je to zesilovač s výborným poměrem výkon/cena jako bazarovka. Jsem docela překvapený, že se u nás v inzerci stále ještě neprodal. Vyměnil jsem ho až za Sroll Rhythm ale ten je z jiné cenové kategorie. (Netroufám si odhadnout jak by dopadlo srovnání kombo Marsh a Casea Cassiopea - dost by záleželo na výkonové náročnosti reprosoustav).
Otazníky kolem poloprázdné krabice u Sroll Rhythm/Casea Cassiopea se rozplynou v době kdy si ty zesilovače zapojíte, poslechnete a porovnáte s konkurencí.
Otazníky kolem poloprázdné krabice u Sroll Rhythm/Casea Cassiopea se rozplynou v době kdy si ty zesilovače zapojíte, poslechnete a porovnáte s konkurencí.
Jestli to není trošku placebo efekt na české výrobky. Nezdá se mi, že by ostatní světový výrobci jako např. mcintosh a podobně s těma plnejma krabicema byli tak blbý oproti čechům co to dělají doma pomalu na koleni.
Kefoun.
Ty ale" blbý" určitě jsi!
Ty ale" blbý" určitě jsi!
Naposledy upravil(a) slimy dne 09 bře 2018 22:52, celkem upraveno 1 x.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bez poslechu nemá smysl cokoliv hodnotit.
Tohle je ironie nebo pokus o vtip? Uplne jsem to nepochopil..
Kefoun. Tady na foru je pocetna skupinka zejmena majitelu Srollu. Tak opatrne...
Nutno dodat spokojenych. Nutno dodat oprávněně.
..Tuning 851?
Ja osobne bych se dotuningu 851 nepoustel. Zda se mi to jako jen mezikrok. A cena zesu+tuningu vs. Cena prodavaneho vytuneneho kusu = vznikne ztrata
Vzal bych auto, domluvil si jeste drobnou slevu a zajel si pro neco podobneho do Mnichova. Za +- stejny peniz to v cr pozdeji prodas (3000eur)! Kdyz budes chtit..
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 7-172-6273?
To ten xavian rozehraje stopro
Tak jsi kšeftař nebo hifista?
Ohledně CA 851A - měl jsem možnost porovnat (asi týden) nový kus versus tuningovaný firmou Casea (panem Vránou), tož bych mohl hodnotit. Ty jsi měl tu možnost?
Jen tak pro zajímavost ta modifikace:
Typ: Cambridge Audio Azur 851A
● výměna výstupních relé za výkonné typy 8A
● výměna relé ve zdroji
● Výměna hlavních elektrolytických kondenzátorů za typy KMH od United Chemi-Con
● výměna elektrolytických kondenzátorů v pomocných a lokálních zdrojích za nízkoimpedanční typy
Panasonic FC a audio verze Nichicon FW
● Výměna bipolárních elektrolytických kondenzátorů za audio typy Nichicon MUSE
● výměna operačních zesilovačů v předzesilovači (vyměněno u vstupu XLR 1, RCA2, RCA3)
● Bypass hlavních elektrolytických kondenzátorů typy Wima MKS4 3,3uF
● nastavení klidového proudu
● vyčištění chassis zesilovače
● kontrola funkcí, měření a kontrolní poslech
Ohledně CA 851A - měl jsem možnost porovnat (asi týden) nový kus versus tuningovaný firmou Casea (panem Vránou), tož bych mohl hodnotit. Ty jsi měl tu možnost?
Jen tak pro zajímavost ta modifikace:
Typ: Cambridge Audio Azur 851A
● výměna výstupních relé za výkonné typy 8A
● výměna relé ve zdroji
● Výměna hlavních elektrolytických kondenzátorů za typy KMH od United Chemi-Con
● výměna elektrolytických kondenzátorů v pomocných a lokálních zdrojích za nízkoimpedanční typy
Panasonic FC a audio verze Nichicon FW
● Výměna bipolárních elektrolytických kondenzátorů za audio typy Nichicon MUSE
● výměna operačních zesilovačů v předzesilovači (vyměněno u vstupu XLR 1, RCA2, RCA3)
● Bypass hlavních elektrolytických kondenzátorů typy Wima MKS4 3,3uF
● nastavení klidového proudu
● vyčištění chassis zesilovače
● kontrola funkcí, měření a kontrolní poslech
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Potvrzuji, takto jsem mel take upraveno. Hralo to o ligu lepe. Investice nelituji.
Naklady na upravu se mi vsak pri prodeji uz nikdy nevratily. Vlastne jsem je odepsal ve vysi 100%.
Ale stalo to za to. Treba bych u toho zustal a pak bych to ani neresil jako odepsane naklady ale jako super vylepseni pristroje za rozumnou cenu.
Dnes mam Cassiopeiu a u kamarada jsme zapojili ten muj prodany kousek od CA a nechapal jsem co se mi na tom zvuku tenkrat libilo.
Cassiopeia je zase o nekolik stupnu zase dale.
Je to vsak o preferencich a ceste posluchace. Ja si prosel vse uvedene.
Dnes jdu zase dale Poslechni a rozhodni se sam do ceho pujdes.
Naklady na upravu se mi vsak pri prodeji uz nikdy nevratily. Vlastne jsem je odepsal ve vysi 100%.
Ale stalo to za to. Treba bych u toho zustal a pak bych to ani neresil jako odepsane naklady ale jako super vylepseni pristroje za rozumnou cenu.
Dnes mam Cassiopeiu a u kamarada jsme zapojili ten muj prodany kousek od CA a nechapal jsem co se mi na tom zvuku tenkrat libilo.
Cassiopeia je zase o nekolik stupnu zase dale.
Je to vsak o preferencich a ceste posluchace. Ja si prosel vse uvedene.
Dnes jdu zase dale Poslechni a rozhodni se sam do ceho pujdes.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Srolliste tu jsou urcite v mensine oproti majorite, ktera ma individualne sestavene aparatury na miru.
Urcite se tu nebudeme prat. Jen vsichni sdilime poznatky a pocity. Berme nebo nechme lezet
Sroll nesroll. Sam nemam problem rici, ze moje srdcovka je aparatura MacIntosh a hlemyzdi bevecka, ale kde bych na to vzal. Proto jsem zkusil jit jinou cestou. Pro mne pohodlnejsi, levnejsi a navic i velice memu uchu lahodici
Urcite se tu nebudeme prat. Jen vsichni sdilime poznatky a pocity. Berme nebo nechme lezet
Sroll nesroll. Sam nemam problem rici, ze moje srdcovka je aparatura MacIntosh a hlemyzdi bevecka, ale kde bych na to vzal. Proto jsem zkusil jit jinou cestou. Pro mne pohodlnejsi, levnejsi a navic i velice memu uchu lahodici
Zkus hadat.
S hifi to nema nic spolecneho!
Ahoj. Prosba na majitele 851A. Měl někdo problémy se samovolným přidáváním zvuku?
Děkuji.
Děkuji.