Benchmark AHB2 Power Amp

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Benchmark AHB2 Power Amp

Příspěvek od davidhighend »

Docela zajímavý test koncového zesilovace Benchmark za vcelku lidovku $2995
http://www.pooraudiophile.com/2015/07/b ... witter&m=1

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Benchmark AHB2 Power Amp

Příspěvek od bh69 »

ta lidovka bude po prepoctu nejmin 80 tisic, takze ohodnoceni "zesilovac roku 2015 chudeho audiofila" je pro nas porad ponekud ironicke, tim spis, ze je treba pripocitat stejne kvalitni predzesilovac ...

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

No treba je to mysleno tak, ze zakoupenim toho konce a vseho ostatniho okolo se z majitele chudy audiofil teprve stane... :lol:

(Jinak je to ale opravdu hezka masinka. *thumbs up* )

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

S tim zakoupením predku spis počítají s jejich DAC2, což zase neni až tak nereálné.

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

No nevím, pro někoho kdo má zoufale málo místa snad, ale jinak si myslím že mini systémy nejsou u hifistů moc v oblibě no a když si k tomu připočtu cenu s clem, dopravou atd. myslím že u nás bude 100tis +! Tak se mi to jeví jako vcelku špatně prodejná mašinka. :lol: https://www.youtube.com/watch?v=-5AUmDlyZSA

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

http://benchmarkmedia.com/products/benc ... -amplifier

ale papirovy udaje (THD, odstup sumu) jsou dost pekny

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Pro info, pořídil jsem si AHB2 a mohu potvrdit, že je to technicky i zvukově naprosto brilantní kousek. To, že nezabírá místo a netopí, je už jen třešnička na dortu. Podstatné je, že zvuk je velmi transparentní, použil bych otřepané přirovnání k rozdílu mezi špinavým a čistým oknem. Přecházím z BVaudio PA300SSE, což je za svou cenu 880 Euro vynikající stroj, ale AHB2 je opravdu lepší. Dále jsem tu měl na vyzkoušení Norma IPA-140 (zajímavý stroj, ale pro moje potřeby zbytečně drahý), Simaudio Moon 340iX (vynikající, ale trvalo mu moc dlouho, než po zapnutí začal hrát dobře a dále také příliš málo jemné ovládání hlasitosti), Casea Cassiopea (spousta detailů, ale "tělo" hudby zmizelo), Naim XS (stařeček, vrčel, zajímavý muzikální, ale velmi přibarvený zvuk), GoldNote PA-10 (není zlý, ale nebyl to pokrok proti BVa).

V porovnání s BVa došlo k zajímavému rozdílu. Trvalo mi dva týdny, než se s tím hlava srovnala a definitivně jsem se rozhodl. AHB2 hraje výšky a středy na první poslech lépe. Zvuk je živější, čístší, detailnější atd. Horší to bylo v oblasti basů, kde ve srovnání s BVa bylo najednou basů objemově méně. A protože jsem poměrně hodně "bigbítový" fanoušek, tak mi to samozřejmě vadilo. Nicméně během dvou týdnů se hlava a uši adaptovaly, zvykly si na přesnější, lépe konturované basy, a nyní už je návrat k předchozímu vnímán jako zhoršení. Toto platí pro hlavní sestavu, kde mám repro AudioNote s vysokou citlivostí. Tady se mi velice hodí, že AHB2 má možnost volby citlivosti vstupu, protože na plný výkon by měl příliš vysoký zisk a nedělalo by to celkově dobrotu. V druhé sestavě mám uzavřené regálovky ATC SCM11, které naopak zvukové kvality AHB2 prezentovaly okamžitě, zřetelně a bez zaváhání. ATC mám umístěné v rozích místnosti, basů bylo spíše přebytek, takže jejich objemové zmenšení a větší přesnost byla vítaná.

Abych to shrnul, AHB2 není levný (doporučená cena 3500 Euro), ale je to z mého pohledu dokonalý zesilovač (drát se ziskem). Hraje dobře hned po zapnutí, má nastavitelný zisk, je spínatelný 12 V triggerem. Doporučuji!

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Konečně reference na tento zajímavý stroj z domácích luhů a hájů *thumbs up*
Kde jsi jej koupil?

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

No super ze to niekto uz ma. Preamp mas aky? neuvazujes o fiemnou LA4 alebo HPA4? (HPA je to iste co LA len ma sluchadlovy vystup na prednom paneli). Objenaval si naslepo cez internet len teda na zaklade recenzii a merani (skvelych)?

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Koupeno od www.hchifi.nl. Aktuálně běží akce za 3000 Euro. Vzal jsem to naslepo s možností vrácení za "re-stocking fee".
Preamp jsem nakonec (po dlouhém zkoušení) vybral www.passivepreamp.com. Klidně bych bral i HPA4, věřím, že je výborný. Ale cenově skoro za dvojnásobek toho ICON4, co mám.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

ake preampy si skusal?

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Zkušenost s předzesilovači jsem vypsal do samostatného vlákna, viz zesilovace/icon4-pasivni-predzesilovac-t22613.html

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Ještě jsem si vzpomněl na krátké soužití s Schiit Aegir, což je 20W koncák za velmi rozumnou cenu 800 USD. Posbíral řadu cen, ale podle mně není lepší než BVaudio PA300SSE. Akorát lépe topí ;-) Má takový jako lampový charakter, dodává středům zabarvení, které se někomu může líbit. Naštěstí jich je v Evropě nedostatek, tak se dal bez ztráty prodat.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Schiit má vybudované jméno mezi sluchátkáři. Možná i proto. :-)

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

tesarpa: super vdaka za to spisanie. Uz som to v tom vlakne trochu “zahnojil” vlastnou skusenostou. Dufam ze to nepovazujes za offtopic

Odpovědět