Ano ano,lachim píše:lilian
osobní zkušenost s hraním ze zdroje do konců (vyřazení preampu) mám jen ze sterea.
navíc je to tak 10-15 let zpět.
vždy jsem se po takovém pokusu pokorně vrátil zpět k zapojení s předzesilovačem.
v dk jsem vyřadit preamp nikdy nezkoušel. jako zastánce kabeláže xlr a užitnosti v domácím prostředí...
osobně si myslím, že vyřazení preampu není v dk cesta . spíše úkrok stranou, který si musí každý sám vyzkoušet.
opakovaně jsem třeba narazil na názor, že kombo "kinový preamp+zdroj" lze řešit stavbou dedikovaného pc.
jenže vše vždy proběhlo jen v teoretické rovině. nikdy mi to nikdo nebyl schopen ukázat "live".
natož postavit ve špičkové úrovni + ovladatelné (bez "Bc." z programování)
To vobec ja neuvazujem vynechat preamp. Len teda zistit kde je najvacsi prinos/rozdiel. Ci pri samotnom dekodovani medzi CXU vs ONKYO resp. ci riadeni hlasitosti CXU vs ONKYO.
Pokial je dekodovanie v CXU a im podobnym prehravacom na urovni AV preampu, potom vydim vyhodu v tom preampe P7 a jemu podobnych... Vyhneme sa vsakovakym serepetickam a preamp nam moze sluzit bez toho aby moralne zastaral vzhladom na zmenu kodekov ...