Záloha CD sbírky WAV vs FLAC?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Záloha CD sbírky WAV vs FLAC?

Příspěvek od Tomáš »

Je to blbě přeložený nebo definovaný ,8 není best(nejlepší),ale najvyšší komprimace,kolikrát ti to mám psát.To třeba,když už máš málo místa na disku a šetříš místem.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

trochu off-topic

za mna bolo ripovanie zbierky CD asi to najnudnejsou cinnostou na svete. po 2 vikdendoch som to vzdal a odniesol CDcka susedovi spolu s NASkou, a normalne som si za zripovanie zaplatil. Inac by som asi ripoval dodneska.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Tomáš: tak když už jsem za blbce, chápu dobře, že volba 1 až 8 je rozdíl ve velikosti souboru+omáčka, ale výsledný FLAC je stejně kvalitní? Nepotřebuji šetřit místem, takže nakonec skočím asi opravdu u volby 5. Dík a měj trošku trpělivosti. 👍 Takže když jsem provedl rip volbou 8, ušetřil jsem pouze místo, ale FLAC je kvalitní?

audafreak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od audafreak »

Ano, je to úplně jedno.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Fajn, dodělám vše na volbu 8 a pak stejně budu jen kupovat FLAC. Fyzické CD už jen minimálně. Děkuju.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Volba 8 má označení "best" z hlediska míry komprimace. Ta je nejlepší, ve smyslu nejvyšší. Vznikne tak nejvíce komprimovaný soubor s nejmenším objemem. Což je smyslem převodu do FLAC, získat bezeztrátový soubor s co nejmenší velikostí.
Kvalita zvuku je stejná. Je jedno jestli použijeme pro poslech soubor WAV, FLAC 0, FLAC 8. Ve všech případech jde o lossless hudební data, ve výsledku obsahují totožnou hudební informaci.
Grabováním disků do FLAC jsem strávil tisíce hodin. Zábavné to příliš není, ale je to účelné a vedoucí k cíli. Každý soubor FLAC, který na HDD mám, má jasný původ i způsob získání. Pro mne je to důležité a ten čas jsem tomu věnoval rád.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Antony: a víš co, také mě to pohltilo, dnes už asi nekoupím každé CD, jako to bylo dříve, mimo alb mojí pětky a už budu jen kupovat sobory FLAC. Více toho seženu ve FLAC, opravdu více. Další věc je ta, že na jednu 32GB flash dám celou diskografii Depeche Mode ve FLAC a odpadá výměna disků a je to celkově strašně pohodlné a návykové. Jde mi opravdu o to, že nejsem schopen sehnat tituly, které u nás na CD sehnat nejdou. Ale sbírka CD co vlastním je pro mě fyzicky moc důležitá. Na disku lze vytvořit vše podle svého, prostě řád a přehlednost.

Díky za odpověď.

LUK

Příspěvek od LUK »

Ještě nikdy se mi nestalo, že bych nesehnal jakýkoli CD, který jsem sháněl. Naopak při kupování FLACů na webu je dost problém sehnat to co chci v tej kvalitě kterou chci.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

No tak ty jsi nejlepší, já to mám zcela opačně. *palec* Ne všechno na CD jsem sehnal u nás a bazary neberu.

Za týden 15 zakoupených FLAC CD, boxy, remixy. Není šance je u nás na CD sehnat. Když mi bylo 18 byli CD všude, na každém rohu a všechno se sehnat dalo.

Když vyšlo album DM - Exciter 2001, tak vyšlo i nespočet singlů z toho alba, dnes už je to u nás mrtvý.

LUK

Příspěvek od LUK »

Jo takhle, ty nakupuješ jen nový v obchodech, tak to pak jo, ale to se ale dost omezuješ a připravuješ o spousty možností a z velký části i o kvalitní poslech hudby. Navíc nabídka na pultech obchodů se kvalitativně od toho co prodávají eshopy s FLAC souborama moc neliší to je právě ten dnešní problém. Jestli chceš kvalitní poslech hudby nemůžeš se omezovat jen na nový nosiče a digitální soubory bez nosičů, bohužel.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Luku, to já vím, ale už se nezměním a několik zdejších rad mě přivedlo k pár obchodům, kde chrochtám, když vidím singly a alba v různým provedeních, za zlomek ceny a ve FLACu.

LUK

Příspěvek od LUK »

Jenže to, že je to levný a rychlý neznamená, že je to stejně kvalitní jako to co je na těch starých bazarových CD, to je právě to, to je ta zásadní věc.
Přece už dlouhý léta víme jaká je dnes kvůli Loudness War v hudbě situace, to co se dá koupit dnes na pultech obchodů i to co se dá koupit ve formě FLAC souborů bez fyzických nosičů je bohužel ve velkej většině případů zvukově buď mizerný, nebo alespoň víc nebo míň horší než to co je na těch starých bazarových CD. Výjimky se samozřejmě najdou, ale bohužel ne moc často.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

Jackal píše:
19 bře 2022 16:00
No tak ty jsi nejlepší, já to mám zcela opačně. *palec* Ne všechno na CD jsem sehnal u nás a bazary neberu.

Za týden 15 zakoupených FLAC CD, boxy, remixy. Není šance je u nás na CD sehnat. Když mi bylo 18 byli CD všude, na každém rohu a všechno se sehnat dalo.

Když vyšlo album DM - Exciter 2001, tak vyšlo i nespočet singlů z toho alba, dnes už je to u nás mrtvý.
Jak píšeš ,u nás je to mrtví!
Pokud chceš sehnat hudbu v kvalitní formě, povětšinou u nás to nepůjde!
Mám ,ale pocit s toho co píšeš že kvalitu nahrávek moc neřešíš. A teď nemyslím, že máš nekomprimovaný FLAC!

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

komar: vždy jsem koukal na samotné CD, dříve to bylo AAD, ADD, DDD, ale zvuk jsem bral ten který slyším, než ten který mohu slyšet. V 90 letech jsem měl sestavu Technics asi za 60000Kč a 30000Kč reproduktory (mimochodem pořád hraje u mého synovce) a měl jsem pocit, že mi to hezky hraje a hrálo, hlavně byli kazety, nebo později CD na každém rohu. Dnes mám sestavu za 50000Kč, myslíš, že mám kvůli zvuku hledat nějakou speciální edici, to určitě ne. Kdybych nebyl idiot, tak za poslední 3 roky, které jsem proinvestoval do vlajkových telefonů, jsem na tom mohl být lépe. Teď mi stačí co mám a jak mi to hraje. Jo a taky jsem bohužel invalidní důchodce, takže dnes jsem rád, na to na co mám.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

OK v poho ,chápu vaši situaci a postoj.
Ale nemohu souhlasit s tím „mám kvůli zvuku hledat nějakou speciální edici, to určitě ne“
Měl jsem to kdysi nastaveno úplně stejně, než jsem zjistil jaký rozdíl v těch vydáních může být!
Myslím kvalitativní, zvukoví rozdíl! To se prostě opomíjet nedá. Ale spousta posluchačů to neřeší a ani neví!
Poslech takové nahrávky je totiž úplně něco jiného,troufnu si říct že někdy to z nahrávky dělá úplně jinou hudbu! 8-)

Odpovědět