Vynecháváte pravidelně některé písničky na albech?
Vynecháváte pravidelně některé písničky na albech?
Jsou alba, u kterých některé písničky při poslechu vždycky vynechávám.
Uvedu dva příklady. Jedná se o věci, které jsem v poslední době hodně naposlouchal a o kterých vím, že se staly součástí mých oblíbených desek: Black Sabbath - 13 a Tony Spinner - Rollin´n´Tumblin.
(Zajímavé je, že třeba ten nový Plant se mi na první dva poslechy hodně líbil, asi hlavně kvůli Robertovu magickému hlasu, ale už ho zavál čas a neposlouchám ho, kdežto ti Sabbati se mi pod kůži zadřeli postupně a teď už to mám tak, že když Ozzyho, tak sáhnu po 13-náctce )
Takže:
U Black Sabbath - 13 vždycky vynechávám první a poslední skladbu (End Of The Beginning a Pariah), připadá mi, že tam jsou nějak nepatřičné, navíc..... nevím jak to vysvětlit............. prostě startuju dvojkou God is Dead? a pak (podle mě) přichází každá další písnička s vyšší a vyšší kvalitou a celá deska vrcholí Piece of Mind. Závěrečná Pariah je jak jsem říkal moc rutinérská a jenom by mi kazila dobrý dojem..................
U Tony Spinner - Rollin´n´Tumblin vynechávám šestku Saving Grace (písnička úplně mimo, popíčkářská balada, ke zbytku desky nepasující) a jedenáctku Luv Thang, která prostě také nedosahuje kvalitou na zbytek. Bez těchle dvou je to podle mě úžasná, sevřená, mistrovská blues/hard-rocková deska.
A takových alb mám mnohem více................................................
Asi se mi budete smát, že se povyšuju nad kapely a producenty, kteří nad tím strávili desítky hodin a ví mnohem líp, co a jak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, no jo, asi to tak bude.
Ale prostě to tak mám.
Uvedu dva příklady. Jedná se o věci, které jsem v poslední době hodně naposlouchal a o kterých vím, že se staly součástí mých oblíbených desek: Black Sabbath - 13 a Tony Spinner - Rollin´n´Tumblin.
(Zajímavé je, že třeba ten nový Plant se mi na první dva poslechy hodně líbil, asi hlavně kvůli Robertovu magickému hlasu, ale už ho zavál čas a neposlouchám ho, kdežto ti Sabbati se mi pod kůži zadřeli postupně a teď už to mám tak, že když Ozzyho, tak sáhnu po 13-náctce )
Takže:
U Black Sabbath - 13 vždycky vynechávám první a poslední skladbu (End Of The Beginning a Pariah), připadá mi, že tam jsou nějak nepatřičné, navíc..... nevím jak to vysvětlit............. prostě startuju dvojkou God is Dead? a pak (podle mě) přichází každá další písnička s vyšší a vyšší kvalitou a celá deska vrcholí Piece of Mind. Závěrečná Pariah je jak jsem říkal moc rutinérská a jenom by mi kazila dobrý dojem..................
U Tony Spinner - Rollin´n´Tumblin vynechávám šestku Saving Grace (písnička úplně mimo, popíčkářská balada, ke zbytku desky nepasující) a jedenáctku Luv Thang, která prostě také nedosahuje kvalitou na zbytek. Bez těchle dvou je to podle mě úžasná, sevřená, mistrovská blues/hard-rocková deska.
A takových alb mám mnohem více................................................
Asi se mi budete smát, že se povyšuju nad kapely a producenty, kteří nad tím strávili desítky hodin a ví mnohem líp, co a jak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, no jo, asi to tak bude.
Ale prostě to tak mám.
Re: Vynecháváte pravidelně některé písničky na albech?
Já nikdy nevynechávám . Vždy poslouchám od začátku až do konce. Vybrané skladby používám při večírcích s přáteli nebo při sekání trávy.
Také poslouchám vždy celá alba, mám rád posloupnost skladeb, tak jak jsou na albu.Z tohoto důvodu si pro sebe nepořizuji téměř žádná The Best Of.
Někdy se mně ovšem stane, že poslech desky přeruším, když mně nesedne a záložím desku jinou.To však asi má takhle víc posluchačů.
Někdy se mně ovšem stane, že poslech desky přeruším, když mně nesedne a záložím desku jinou.To však asi má takhle víc posluchačů.
Nikdy jsem to nedělal, ale bohužel některé skladby na albech Porcupine Tree jsou pro můj útlocit příliš "hard and heavy"
Dasta
přesně tak, ono to ani u vinylu jinak nejde
Navíc - mám rád koncepční alba, která mají dramaturgii a nejsou jen volným seskupením jednotlivých skladeb.
A taky - díky poslechu celých alb objevím občas až po opakovaném poslechu kouzlo některých skladeb, které bych po prvním poslechu nejraději přeskakoval...
přesně tak, ono to ani u vinylu jinak nejde
Navíc - mám rád koncepční alba, která mají dramaturgii a nejsou jen volným seskupením jednotlivých skladeb.
A taky - díky poslechu celých alb objevím občas až po opakovaném poslechu kouzlo některých skladeb, které bych po prvním poslechu nejraději přeskakoval...
Rovně tak poslouchám zásadně celá alba a tak mám nějak najeto i pořadí skladeb. Já však poslouchám občas ( mám jich málo ) i tzv. Best of a pravdou je, že po určité známé skladbě očekávám tu další v pořadí jako na řadovém albu, ale na tom výběru mně překvapí jiná. I toto má však své kouzlo.
Občas něco přeskočím při poslechu CD, SACD a DVD-A.
Občas něco přeskočím při poslechu CD, SACD a DVD-A.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Taky jsem dlouhé roky "zásadně" poslouchal celá alba od začátku do konce. Asi zvyk z audio kazet . Teď to dělám podle nálady a žánru. U alb, kde pořadí nehraje žádnou dramaturgickou roli, rád používám náhodný výběr. Tím, že nevím, která skladba přijde po které, jsem schopný líp vnímat jednotlivé skladby. Dokonce jsem si díky tomu v mnoha skladbách všiml dosud neuvědomělých zvuků, rytmů. A v některých (původně méně oblíbených) skladbách, které jsou třeba mezi dvěma oblíbenějšími skladbami, jsem objevil nové kouzlo, když při náhodném přehrávání ta "slabší" netvoří jen výplň mezi silnějšími. Jako když obraz, který dlouhé roky visel na nějakém místě, přenesete jinam, do jiného světla, úhlu, kontextu. Taky se mohou zvýraznit jiné barvy, kontury...
Nerad ale přehazuju disky - když si něco pustím, rád si album poslechnu celé, ať už v původním nebo pozměněním pořadí. A nejvíc si stejně vetšinou užiju 2. a 3. puštěné album. Naopak se ale rád nechám unést náladou mezi žánry, klidně od Šostakoviče k Metallice, když se hudební apetit během poslechu takhle nakloní...
Nerad ale přehazuju disky - když si něco pustím, rád si album poslechnu celé, ať už v původním nebo pozměněním pořadí. A nejvíc si stejně vetšinou užiju 2. a 3. puštěné album. Naopak se ale rád nechám unést náladou mezi žánry, klidně od Šostakoviče k Metallice, když se hudební apetit během poslechu takhle nakloní...
Odjakživa sbírám a poslouchám alba. Ale výběrovky mě taky baví a když někdo umí udělat dobrý mix písniček tak je to kolikrát lepší než některá alba. Namátkou třeba soundtracky z Forresta, Pulp Fiction, Strážců Galaxie, výběry od Kruder & Dorfmeister, Boozo Bajou, série Back To Mine atd.
Úplně jiný přístup má třeba moje drahá, říká že se jí na většině alb líbí jedna dvě písničky a zbytek je vata. Výjimkou jsou třeba bestofky od Queen nebo Billyho Idola.
Úplně jiný přístup má třeba moje drahá, říká že se jí na většině alb líbí jedna dvě písničky a zbytek je vata. Výjimkou jsou třeba bestofky od Queen nebo Billyho Idola.
Když jsem ještě víc poslouchal "pop" (v širším smyslu), tak jsem měl dojem, že u řady alb je zcela zbytečná poslední skladba, většinou taková na usnutí a o ničem... To bych si troufnul označit za objektivní fakt. No a subjektivně jsem taky čím dál tím víc skladeb přeskakoval, zkrátka mě nudily. U klasiky takovou potřebu nikdy nemám.
Jasne. Sa nebudem predsa tyrat, nie?
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Obycajne si kvoli 1-2 skladbam album nekupujem, ani neprehravam. Uz su davno prec casy, ked som si nahraval na kazety "best of"ky kade-coho. Alebo to stoji za album, ale to nestoji za to.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Poslouchám často best of výběry a tam vynechávám běžně. Nejen z důvodu nudy při vybraných skladbách, ale i z důvodu nevyhovující zvukové kvality. Zkrátka nemám čas poslouchat nudnou a ještě navíc technicky nekvalitní hudbu.
kabelguru.cz
Hm, tak to jsem si myslel, že tady bude víc divočejších posluchačů jako já......
Přehrávač i zesák musím mít vždy u ruky na poslechovém místě. Jinak bych to nesnesl.
Dokud jsem poslouchal cd, tak jsem měl vždy tak kolem tisícovky pálenek, z nich tak 200 momentálně nejoblíbenějších také přímo u rčuky. Právě abych mohl pohodlně "krmit" cd-player.
Dlouho jsem měl Philips CD960 a ten byl pro něco takového přímo ideální. Má nejlepší mechaniku všech dob -- šuplík lítá jako blesk, načítání absolutně bezchybné a v řádu desetiny sekundy, přeskakování skladeb i pomalé přetáčení okamžitě reagující a naprosto precizní. Navíc má tenhle přehrávač dokonalou opravu chyb - bez jakéhokoliv problému hraje i cdčka poškrábaná jako led po hokejovém zápase...
No a teď v době streamu už mám u ruky jen dac-amp, na něm postavený monitor a vedle klávesnici a myš (PC je ve vedlejším pokoji).
Zn. ideál.
Můžu poslouchat celé desky, několik skladeb z jednotlivých alb, nebo jednoduše přeskakovat podle nálady. Další možnost jsou playlisty. Když něco dělám na PC nebo mám prostě chuť, dám si náhodný výběr z hlavního velkého playlistu a je to taky fajn...............
No jo, asi právě proto nemám gramofon,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
(a fakt je, že poslouchám hodiny denně, možná i proto potřebuji mít možnost reagovat na náladu)
Přehrávač i zesák musím mít vždy u ruky na poslechovém místě. Jinak bych to nesnesl.
Dokud jsem poslouchal cd, tak jsem měl vždy tak kolem tisícovky pálenek, z nich tak 200 momentálně nejoblíbenějších také přímo u rčuky. Právě abych mohl pohodlně "krmit" cd-player.
Dlouho jsem měl Philips CD960 a ten byl pro něco takového přímo ideální. Má nejlepší mechaniku všech dob -- šuplík lítá jako blesk, načítání absolutně bezchybné a v řádu desetiny sekundy, přeskakování skladeb i pomalé přetáčení okamžitě reagující a naprosto precizní. Navíc má tenhle přehrávač dokonalou opravu chyb - bez jakéhokoliv problému hraje i cdčka poškrábaná jako led po hokejovém zápase...
No a teď v době streamu už mám u ruky jen dac-amp, na něm postavený monitor a vedle klávesnici a myš (PC je ve vedlejším pokoji).
Zn. ideál.
Můžu poslouchat celé desky, několik skladeb z jednotlivých alb, nebo jednoduše přeskakovat podle nálady. Další možnost jsou playlisty. Když něco dělám na PC nebo mám prostě chuť, dám si náhodný výběr z hlavního velkého playlistu a je to taky fajn...............
No jo, asi právě proto nemám gramofon,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
(a fakt je, že poslouchám hodiny denně, možná i proto potřebuji mít možnost reagovat na náladu)
Gramofon mají jen hifisti a LP se musí kupovat. To pro Tebe není, to se Tě netýká. Promiň, ale nedalo mi to.