TOP-Produkty které výrazně převyšují svou cenovou kategorii
TOP-Produkty které výrazně převyšují svou cenovou kategorii
Já osobně bych zde uvedl Koncový zesilovač Cambridge Audio 840W, žil jsem s ním cca 6 let a byl to opravdu vydařený výrobek který svou cenou naprosto s přehledem konkuroval koncovým zesilovačům v hodnotě 100tis. což je slušné vezmeme li v úvahu že jeho pořizovací cena byla cca 50tis. Vysoký výkon, opravdu precizní zpracování skříně, čistý projev, bezporuchovost. Když jsem si pořizoval nový koncák sloužil mi k porovnání kam se se zvukem "pohnu", moje představa byla něco kolem ceny + 200tis. Slyšel jsem cca 10 přístrojů ne že by nezaostával, to jo, byly to vesměs lepší stroje, ale vždy mě napadlo sakra stojí to vůbec za ty prachy ?! Prostě tam nebylo nic podstatného čím by tento zesilovač zaostával za podstatně dražšími kolegy ! Má ovšem i své mouchy, tou první je že je náchylný na stejnosměrnou složku v síti, kde se tedy vyskytuje tam bude zesilovač mírně bručet, brum se nepřenáší do beden hučí mírně trafo cca. ze 2m už není nic slyšet-při vypnuté produkci. Dále je to jeho provozní teplota která je opravdu velmi vysoká-potřebuje tedy kolem sebe spoustu prostoru. No a jako poslední věc je jeho přece jen suchší charakter zvuku. Jak jsem si všiml i mnozí jiní jsou si vědomi jeho vyjímečnosti, někteří jej kombinují s předzesilovači Music First Audio a to jsou to výrobky které začínají na zhruba 100tis. což svědčí o tom že Cambridge Audio 840W je opravdu vydařený kousek. : http://www.tykon.cz/recenze/cambridge-a ... -840w.html
Re: TOP-Produkty které výrazně převyšují svou cenovou kategorii
No vidíš a podle Pavla Dudka při poslechovejch testech tu 840ku přehrál koncovej zesilovač DPA 330.
To, že je to céáčko výbornej zesilovač nikdo nezpochybňuje, ale s tím cenovým poměrem to nebude až tak horký.
To, že je to céáčko výbornej zesilovač nikdo nezpochybňuje, ale s tím cenovým poměrem to nebude až tak horký.
kabelguru.cz
Porovnavat cenu stavebnice a finalu nie je celkom fer.
1. v roce 2005 koupený repro kabel hga x32, bi-wiring, 2,5m
celostříbrný kabel masivního průřezu stával u prodejce v praze 34.000 Kč!
takový kabel (před 10-ti roky koupený) by dnes splnil ideálně téma tohoto vlákna.
dnes stojí v usa 4.000 usd!
http://www.homegrownaudio.com/speaker-c ... e-bi-wire/
(neřeším cenu stříbra, prosím. kdo ho tenkrát koupil, má dnes kabel v originálním stavu pro téma tohoto vlákna)
2. The Marsh Sound Design p2000b Preamplifier + A400s Amplifier
stával nový (cca. 2001 - 2005) 68.000 + 78.000
dnes by to byl zcela famózní poměr cena/výkon
(v kvalitě zvuku po xlr)
http://www.stereotimes.com/amp010303.shtml
za těch 10 let se, bohužel, ceny nového, poctivého "hardwaru" sakra změnily.
3. s prokázaným původem aktuálně v 2hnd koupený kombajn
audionet vip g2 + eps.
(stával nový 200.000 + 60.000).
lze koupit sporadicky v německu. je vždy velmi rychle fuč.
4. xavian xn270.
celostříbrný kabel masivního průřezu stával u prodejce v praze 34.000 Kč!
takový kabel (před 10-ti roky koupený) by dnes splnil ideálně téma tohoto vlákna.
dnes stojí v usa 4.000 usd!
http://www.homegrownaudio.com/speaker-c ... e-bi-wire/
(neřeším cenu stříbra, prosím. kdo ho tenkrát koupil, má dnes kabel v originálním stavu pro téma tohoto vlákna)
2. The Marsh Sound Design p2000b Preamplifier + A400s Amplifier
stával nový (cca. 2001 - 2005) 68.000 + 78.000
dnes by to byl zcela famózní poměr cena/výkon
(v kvalitě zvuku po xlr)
http://www.stereotimes.com/amp010303.shtml
za těch 10 let se, bohužel, ceny nového, poctivého "hardwaru" sakra změnily.
3. s prokázaným původem aktuálně v 2hnd koupený kombajn
audionet vip g2 + eps.
(stával nový 200.000 + 60.000).
lze koupit sporadicky v německu. je vždy velmi rychle fuč.
4. xavian xn270.
šeďour
napiš raději přímo k tématu tohoto vlákna, prosím.
tvůj vlastní názor na tebou vybraný "produkt tohoto vlákna" je zde vítán.
jinak se zde utopíme v nekonečné diskuzi čí názor je správnější.
napiš raději přímo k tématu tohoto vlákna, prosím.
tvůj vlastní názor na tebou vybraný "produkt tohoto vlákna" je zde vítán.
jinak se zde utopíme v nekonečné diskuzi čí názor je správnější.
Ano, každý by měl respektovat názor, který se zde objeví. Jistě vychází ze zkušeností majitelů a toto vlákno by mohla být jakási výkladní skříň kvalitních věcí za slušný peníz a měla by sloužit především jako inspirace...
Za mě by toho bylo více...prozatím "pustím" "JEN" kabel:
za ještě "rozumnou" cenu můžete mít interkonekt, který směle konkuruje kabelům v násobcích ceny.
Vynikající rozlišení, velký prostor a rychlost. Nikdy nepůsobí ztenčeně, nebo uměle. Alespoň tedy v provední XLR, které znám.
Oehlbach XXL series I XLR.
Za mě by toho bylo více...prozatím "pustím" "JEN" kabel:
za ještě "rozumnou" cenu můžete mít interkonekt, který směle konkuruje kabelům v násobcích ceny.
Vynikající rozlišení, velký prostor a rychlost. Nikdy nepůsobí ztenčeně, nebo uměle. Alespoň tedy v provední XLR, které znám.
Oehlbach XXL series I XLR.
Sú komponenty , ktoré svojou jednoduchosťou zapojenia dokážu velmi vela , ale zväčša sú velmi drahé . Maju meno .
Sú však výrobcovia , ktorý dokážu vyrobiť zložitý , velmi kvalitný prístroj. Nemajú však meno a sú považované za
low-end.Aj keď postavia špičkový prístroj , stále ich berú ako low-end výrobcu.
Ja som vlastnil dva roky integrovaný zosilovač Audio Analogue class A SE. Zosilovač úplne bez kompromisov , už len
svojim objemom.Lepší integrovaný zosilovač som nikdy nepočul. Preto ho zaraďujem do kategórie TOP.
Malá ochutnávka a vlastne konečná , pretože výroba len na objednávku bola ukončená.
http://www.audioanalogue.com/en/class-a ... -amplifier. Myslím , že aj značka Solutions by sa červenala.
Sú však výrobcovia , ktorý dokážu vyrobiť zložitý , velmi kvalitný prístroj. Nemajú však meno a sú považované za
low-end.Aj keď postavia špičkový prístroj , stále ich berú ako low-end výrobcu.
Ja som vlastnil dva roky integrovaný zosilovač Audio Analogue class A SE. Zosilovač úplne bez kompromisov , už len
svojim objemom.Lepší integrovaný zosilovač som nikdy nepočul. Preto ho zaraďujem do kategórie TOP.
Malá ochutnávka a vlastne konečná , pretože výroba len na objednávku bola ukončená.
http://www.audioanalogue.com/en/class-a ... -amplifier. Myslím , že aj značka Solutions by sa červenala.
- síťový kabel Van den Hul Mainsserver
- síťový kabel Van den Hul Mainsstream
- MC přenoska Ortofon MC 30 super II
- reprobedna Pro-Ject Speaker 5
ty kabely mají dobrý poměr cena/výkon pouze v metráži. Hotový kabel je drahý.
Ortofon MC 30 Super II má nenapodobitelný "vintage" zvuk a byla neprávem opomíjena
Bedna Speaker 5 je vzhledem ke své velikosti a ceně velmi dobrá a v testech přehrála řadu konkurentů a navíc byla vždy z testovaných beden nejlevnější.
- síťový kabel Van den Hul Mainsstream
- MC přenoska Ortofon MC 30 super II
- reprobedna Pro-Ject Speaker 5
ty kabely mají dobrý poměr cena/výkon pouze v metráži. Hotový kabel je drahý.
Ortofon MC 30 Super II má nenapodobitelný "vintage" zvuk a byla neprávem opomíjena
Bedna Speaker 5 je vzhledem ke své velikosti a ceně velmi dobrá a v testech přehrála řadu konkurentů a navíc byla vždy z testovaných beden nejlevnější.
Podle mě stojí za zmínku usb dac Firestoneaudio ILTW,taková malá,ne moc hezká krabička,která dle mě přehraje mnohonásobně drahší převodníky
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dobrý téma .
Za mne sem určitě patří produkty firmy Casea, konkrétně pak vestavný DAC modul Casea Sirius 3. Za daný peníze přinese výrazný upgrade zvuku přehrávačů a streamerů, které pak znějí líp než leckteré násobně dražší přehrávače (porovnával jsem např. s Vincent CD-S5).
A tak všeobecně, ta šikovná část aktivních českých (slovenských) audio poloprofi kutilů jako jsou právě pan Vrána a Sroll, dále pak Macura, Bunta, Vitvar, Stranka, Rehberger... sem podle mě patří bez debat. Mají zvukově kvalitní výrobky za ceny, o kterých se "velkým" při stejné kvalitě ani nezdá.
P.S.
Reklama na výrobky svého zaměstnavatele zde podle mne nemá co dělat.
Za mne sem určitě patří produkty firmy Casea, konkrétně pak vestavný DAC modul Casea Sirius 3. Za daný peníze přinese výrazný upgrade zvuku přehrávačů a streamerů, které pak znějí líp než leckteré násobně dražší přehrávače (porovnával jsem např. s Vincent CD-S5).
A tak všeobecně, ta šikovná část aktivních českých (slovenských) audio poloprofi kutilů jako jsou právě pan Vrána a Sroll, dále pak Macura, Bunta, Vitvar, Stranka, Rehberger... sem podle mě patří bez debat. Mají zvukově kvalitní výrobky za ceny, o kterých se "velkým" při stejné kvalitě ani nezdá.
P.S.
Reklama na výrobky svého zaměstnavatele zde podle mne nemá co dělat.
To PitrsPraha : tvoje starost o morální čistotu fóra je dojemná.
Ale pokud příspěvek o reklamě na výrobky svého zaměstnavatele patřil mně, tak upřesňuji, že nejsem a nikdy jsem nebyl zaměstnancem Projectu. Nebo se pletu a uživatel terahera je zaměstnancem Firestoneaudio ?
Ale pokud příspěvek o reklamě na výrobky svého zaměstnavatele patřil mně, tak upřesňuji, že nejsem a nikdy jsem nebyl zaměstnancem Projectu. Nebo se pletu a uživatel terahera je zaměstnancem Firestoneaudio ?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud nejsi s Projectem nijak ekonomicky spjatý, pak svou poznámku vezmu zpět....
Ne ja nerozumět,ja neumět česky
Teď ale vážně,musím říct,když už tady padla řeč o Casea a panu Vránovi,tak určitě patří do tohoto tématu.Nechal jsem u něj toho drobečka od firestoneaudio trochu poladit a výsledek byl ohromující.Cena Dacu i s upgradem v Casea kolem 10000,- a myslím,že i dacy v ceně kolem 40 by se mohli třást.Je to samozřejmě můj názor,ale s pár věhlasnýma značkama jsme jsem prováděl paralerní test,takže jsem měl s čím porovnat
PitrsPraha - jaka je souvislost mezi uzitnou hodnotou za vydany peniz u vyrobku a pripadnou ciste hypotetickou spojitosti nekoho s nejakou firmou ? snizuje to nejak hodnotu onoho vyrobku ? obracene - kdyz Tvuj nejmilejsi a Tebou neustale opevovany vyrobce a upravce hifi pan Vrana sem napise - zesilovac Cassiopea patri mezi vyrobky ktere prevysuji svou cenovou kategorii, bude mit asi pravdu - budes taky hned tak aktivni ?
Osobne si myslim, ze tohle je konkretne vlakno, kde by naopak mohli i prodejci rict svuj nazor ( treba Simko - Eso - kdysi prodaval Marsh Sound - vyborna kombinace - klidne by to mohl doporucit atd ..)
Osobne si myslim, ze tohle je konkretne vlakno, kde by naopak mohli i prodejci rict svuj nazor ( treba Simko - Eso - kdysi prodaval Marsh Sound - vyborna kombinace - klidne by to mohl doporucit atd ..)