TOP-Produkty které výrazně převyšují svou cenovou kategorii

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TOP-Produkty které výrazně převyšují svou cenovou kategorii

Příspěvek od PítrsPraha »

fotolaik píše:Tvuj nejmilejsi a Tebou neustale opevovany vyrobce a upravce hifi pan Vrana
Nerozumím smyslu tvého ryze OT příspěvku. A už vůbec nerozumím důvodům, které tě vedly k vytvoření citovaného hlupáckého výmyslu postaveného na tvých smyšlených falešných domněnkách ("nejmilejší, neustále opěvovaný").

Tohle vlákno chápu tak, jak bylo popsáno v úvodním příspěvku. Pokud to má být marketingové vlákno výrobců, mělo by to být uvedeno. Osobně nemám problém ani s jedním.

Ale abych odpověděl:
"jaka je souvislost mezi uzitnou hodnotou za vydany peniz u vyrobku a pripadnou ciste hypotetickou spojitosti nekoho s nejakou firmou ? snizuje to nejak hodnotu onoho vyrobku ?" : snižuje to důvěryhodnost takového tvrzení. Lze se totiž důvodně domnívat, že motivací k němu není jen a pouze čisté nadšení majitele výjimečného kousku. Stejně, jak tomu bylo ve vlákně, kde Renown zcela nekriticky cpal Speaker Box 5 přestože tahle bedýnka zásadně nesplňovala tazatelovy smysluplné požadavky.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

ac povazuji debatu sikne za OT a obavam se, ze zase ...
naklonost k firme Casea - usuzuji z nedavne debaty o CD playerech, kde jsi obhajoval tuning Vrany az za hrob ( predesilam, ze Dana znam osobne, jeho vyrobky jsem mel doma uz v dobe, kdy jsi je mozna ani neznal )

vlakno se jmenuje - top produkty ktere vyrazne prevysuji svou cenovou kategorii - co Tebou napadena odpoved z tohoto zadani nesplnuje ( marketingove zvasty tam fakt nejsou )

myslis si, ze diky prispevku, ktery jsi tak rychle napadl, se firmam VanDenHull / Ortofon / ProJect razem zvednou prodeje o desitky procent :-) ... neprecenuj "silu" tohoto fora
a hlavne proc za tim prispevkem vidis hned nejakou "levotu" v podobe marketingu ? podle sebe soudim Tebe ...

tim bych tuhle nesmyslnou debatu ukoncil

ale abych take neco k veci - Sroll - urcite sem patri, jeho vyrobky jsou v dane kategorii za cenu kterou lze ziskat velmi dobre , urcite i Casea , treba sem patri i OPPO 83SE - ktere bylo za ty penize vyborne, kdysi davno "Paolo repro kabel" - za par korun vyborny kabel ....

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Rozhodne za mna sem patrí Pro-ject SpeakerBox 5 a aj Pro-Ject PhonoBox RS

PS: Nevadí dúfam, že mi firma Pro-ject nepatrí...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Čirý výmysl jako metoda diskuse - holt to někdo jinak neumí. Abychom se bavili konkrétně, podíváme se, co se ve skutečnosti skrývá za fotolaikovými slovy "neustále opěvovaný" a "obhajoba až za hrob":

- firmu Casea a/nebo p. Vránu zmiňuju v každém svém 65. příspěvku na tomto fóru.
- celkem jsem slovo Casea a/nebo p. Vrána od své registrace před 2,5 roky použil přesně 13x. 13x za 2.5 roku....

Neustálé opěvování a obhajobu až za hrob si tedy osobně představuju jinak. Ale pokud tuhle četnost hodnotíš těmihle slovy, jakými slovy bys hodnotil fakt, že např. slovo Denon je v každém tvém 27. příspěvku, tedy že jej používáš téměř 2.5x častěji? (Mě to nijak nevadí ani to nepovažuju za jakkoliv nevhodný. Uvádím to jen jako příklad, aby ses zamyslel, než si zase někdy vymyslíš podobnou blbost a použiješ ji k dalšímu svému hate příspěvku)
fotolaik píše:tim bych tuhle nesmyslnou debatu ukoncil
Příště bude lepší, když se podobných výmyslů zdržíš a takhle nesmyslnou debatu nevyvoláš.

Omlouvám se za OT, ale považuju za správné ohradit se proti manipulativním výmyslům, kterými se zde fotolaik odprezentoval.

Howgh
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 26 dub 2016 18:23, celkem upraveno 1 x.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

MB:

A já za sebe přidám ještě Pro-Ject Debut III. Za to nic, co stojí, má moc příjemnej a nevadící zvuk.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

chlapci klid, alespoň je to o hifi ....
ne o politice

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Napadlo mě, jestli by nebylo dobré založit i přesně opačnou diskuzi, myslím, že je dost drahých a naopak neodpovídajících výrobků ke své ceně, já jako začátečník bych to určitě ocenil,určitě nejsem jediný

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

terahera : To by tam bylo minimálně 50% výrobků :lol: ale něco už najdeš vedlejším vlákně : Je Hi-Fi ještě o zvuku?!... Ale jinak máš pravdu pokud by se určil rozumný strop třeba 300tis. jelikož podle mě tam patří asi všechny výrobky nad tuto hranici :roll: anebo zas kecám !? No je pár firem kterým bych 500tis. toleroval. Jinak bych chlapi uvítal tip na repro kabel jak v metráži tak třeba hotový cena cca 10tis + :?: (délka 2,5m)

boxer

Příspěvek od boxer »

Tady se fakt nedá založit jediný vlákno, aby někdo postižený v něm nehledal nějakou teorii spiknutí a neviděl za vším něco, co by ani ve snu normálního jedince nenapadlo.
Je nás v ČR a SR, co pravidelně nekde čtou a píší, tak do malé olympiády v lízaným mariáši.

Takže v čemkoliv se dá najít "nějaká souvislost". Myslím si, že trochu rozumu a pokory by neškodilo.
Pokud nějaký výrobek je opravdu dobrý, a za dobrou cenu, může to snad napsat každej. Pokud to někdo považuje za nepřiměřené, může přeci v klidu argumentovat zkušeností, testem, recenzemi, že dotyčný nemá pravdu.

Ale v konkrétním případě bude asi dost složité najít nějaká negativa k výrobkům prezentovaným.

Leben
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leben »

Sany píše:terahera : To by tam bylo minimálně 50% výrobků :lol: ale něco už najdeš vedlejším vlákně : Je Hi-Fi ještě o zvuku?!... Ale jinak máš pravdu pokud by se určil rozumný strop třeba 300tis. jelikož podle mě tam patří asi všechny výrobky nad tuto hranici :roll: anebo zas kecám !? No je pár firem kterým bych 500tis. toleroval. Jinak bych chlapi uvítal tip na repro kabel jak v metráži tak třeba hotový cena cca 10tis + :?: (délka 2,5m)
Acoustic Revive SPC Reference Triple C v metrazi trebárs eBay 2x2,5m 7500,-Kc
http://www.ebay.com/itm/New-ACOUSTIC-RE ... SwxYxUrx2f
A signalovy :
Analysis Plus Cooper Oval In Micro za necelých 220,-Eur+clo ( pred dvomi rokmi som kupoval este za 170,-Eur+clo ) daleko prevyseje kvalitou svoju cenu .
http://www.analysis-plus.com/product/ho ... rconnects/

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

I když už nikdo nějakou chvíli nepřispěl,musim chtě nechtě napsat jednoznačně Audioquest Dragonfly Red.Za ty peníze,co se prodává není absolutně žádný konkurent,jestli ano,sem sním

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Čtu až teď toto zajímavé vlákno.

Mohu souhlasit se Sany. CA 840W koncák byl a je opravdu povedený přístroj. Dnes nástupce 851W.

Za sebe mohu uvést

Reprosoustavy regálové Mission 780 / 780SE a sloupové 782SE. tyto dvě verze se u nás ani neprodávali.
sloupové Bowers Wilkins CDM 9NT, cena nové stáli cca 100tis, dnes cca 35-40tis
Zesilovače: integrovaný Yamaha A-S2000 cena nového cca 45tis. dual mono konstrukce, XLR
CD/DVD přehrávače: bazar Teac DV-50 cena cca 40-45tis. váha přes 20kg
Rothaudio

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Asi je to mimo téma, ale jsou tyto příspěvky od jednoho přispěvatele? *offtopic*

Renown píše:To PitrsPraha : tvoje starost o morální čistotu fóra je dojemná.
Ale pokud příspěvek o reklamě na výrobky svého zaměstnavatele patřil mně, tak upřesňuji, že nejsem a nikdy jsem nebyl zaměstnancem Projectu. Nebo se pletu a uživatel terahera je zaměstnancem Firestoneaudio ?
Renown
Předmět příspěvku: Re: Nastavení gramofonu
OdeslatNapsal: 17 bře 2011 22:26

NC420 byl můj první lepší gramofon. Mám k němu nostalgický vztah :-)
Ale třeba NC440, NC450, NC470, NC500 nebo MC600Q jsou o mnoho lepší.

Protože jsem součástí Pro-Jectu, asi bych se neměl vyjadřovat :-)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to se vylučuje ?
jsem součástí, ale nejsem zaměstnancem

Odpovědět