Syntetizér

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Petr Jukl
Kontaktovat uživatele:

Syntetizér

Příspěvek od Petr Jukl »

Dobrý den, pořídil jsem si analogový syntetizér Arturia MiniBrute 2 a nedaří se mi ho synchronizovat s DAW (Reason 13).
Propojil jsem Minibrute s počítačem přes USB, DAW ho sice detekuje, ale jediné, čeho docílím, že ho můžu používat jako master keyboard, ale bez využití knobů, potenciometrů apod. a už vůbec se nepřenese zvuk syntáku do počítače.
Myslíte si, že v tom hraje roli, že v počítači je pouze integrovaná zvuková karta a tím pádem by se hodila externí zvukovka, abych ji přes midi vmezeřil mezi počítač a syntetizér?
Jestli ano, dali byste nějaký typ na kartu v rozumné cenové relaci, třeba do 5000 ,-? Velmi děkuji.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Syntetizér

Příspěvek od Yiakubou »

Tohle spis patri na vedlejsi forum https://www.audiozone.cz/forum/?sid=6f2 ... 678fb37695

Jinak si myslim, ze mapovani MIDI s DAW nema se zvukovkou moc spolecneho. Pokud chces vyuzivat knoby a dalsi ovladaci prvky krome keyboardu, asi to bude treba manualne namapovat. Reason ale moc neznam, tak zkus pohledat na internetu, nebo se zeptat na vedlejsim foru.

Co se tyce zvuku pres USB, jses si jisty ze ta Arturia posila pres USB digitalne zvuk? Nechce se mi to hledat ve speficikacich, ale z moji zkusenosti to tak vetsinou neni a USB vystup slouzi jenom pro MIDI a mozna nejakou konfiguraci pres PC.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Syntetizér

Příspěvek od Jarda69 »

Zkusil bych mrknout do manuálu.

Odpovědět