Spotify
Re: Spotify
Já bych řekl za ty prachy povinnost. Sice tam chybí pár známých jmen, protože by raději větší prachy z poslechu, ale což...
Mám to na 2 android telefonech, android tabletu, velkém pc s Windows i na multimediálním mini pc s Ubuntu Linuxem a vše hraje.
Poslouchám na tabletu, pak zapnu pc, během hraní přepnu na pc a pokračuje to v obýváku, kterýmkoli zařízením mohu ovládat přehrávání v kterémkoliv jiném v rámci stejné sítě LAN, ukládat si alba lokálně třeba do telefonu pro přehrávání bez přístupu k síti, třeba na procházce venku.
Vše v kvalitě jako mp3 320kbit/s což je dost slušné, skvělé možnosti hledání, browsení, přehrávání podobných stylů, objevování nové hudby a interpretů vč. české hudby.
Ve spojení s dalším sw na Androidu vč. synchronizovaného zobrazení textů skladeb pokud někde existují.
Vše uživatelsky přítulné i pro technické analfabety.
Vřele doporučuji každému.
Mám to na 2 android telefonech, android tabletu, velkém pc s Windows i na multimediálním mini pc s Ubuntu Linuxem a vše hraje.
Poslouchám na tabletu, pak zapnu pc, během hraní přepnu na pc a pokračuje to v obýváku, kterýmkoli zařízením mohu ovládat přehrávání v kterémkoliv jiném v rámci stejné sítě LAN, ukládat si alba lokálně třeba do telefonu pro přehrávání bez přístupu k síti, třeba na procházce venku.
Vše v kvalitě jako mp3 320kbit/s což je dost slušné, skvělé možnosti hledání, browsení, přehrávání podobných stylů, objevování nové hudby a interpretů vč. české hudby.
Ve spojení s dalším sw na Androidu vč. synchronizovaného zobrazení textů skladeb pokud někde existují.
Vše uživatelsky přítulné i pro technické analfabety.
Vřele doporučuji každému.
Máte zkušenost z rodinným tarifem jak funguje?
Mohou jej využívat účastníci nezávisle kdekoliv nebo je to vázáno na nějaký základní router?
Mohou jej využívat účastníci nezávisle kdekoliv nebo je to vázáno na nějaký základní router?
Rodinný tarif neznám, ale určitě to nebude vázáno na nějaké routery apod., tipuji skupinu emailů k jedné platební kartě, jinak by to nemělo smysl, lze poslouchat kdykoliv a kdekoliv přes jakékoli připojení i bez něj, ale fakt nevím.
A řekl bych, že v síti se budou vidět jen instance Spotify spuštěné pod stejným loginem/emailem, ne např. otec a syn s různými loginy.
A řekl bych, že v síti se budou vidět jen instance Spotify spuštěné pod stejným loginem/emailem, ne např. otec a syn s různými loginy.
noaid -- díky, dva pochvalné názory mě přesvědčily
píšeš "... kterýmkoli zařízením mohu ovládat přehrávání v kterémkoliv jiném v rámci stejné sítě LAN" --- nepoužívám ani nemám tzv. chytrý telefon, ale mám v receiveru přímo vstup "Spotify" .... (cd, tuner, 3x line, phono, 2x optical, 2x coaxial, usb, spotify, server, net radio, airplay...... poměrně DOST vstupů má ten receiver bych řekl) .......takže ho připojím přes LAN k síti a budu moct nějak ovládat přehrávání přes svůj počítač?
nebo bude lepší stáhnout si spotify přehrávač pro PC a přehrávat to přes něj a do receiveru vést digitálně přes zvukovku PC?
píšeš "... kterýmkoli zařízením mohu ovládat přehrávání v kterémkoliv jiném v rámci stejné sítě LAN" --- nepoužívám ani nemám tzv. chytrý telefon, ale mám v receiveru přímo vstup "Spotify" .... (cd, tuner, 3x line, phono, 2x optical, 2x coaxial, usb, spotify, server, net radio, airplay...... poměrně DOST vstupů má ten receiver bych řekl) .......takže ho připojím přes LAN k síti a budu moct nějak ovládat přehrávání přes svůj počítač?
nebo bude lepší stáhnout si spotify přehrávač pro PC a přehrávat to přes něj a do receiveru vést digitálně přes zvukovku PC?
Asi mas tu Yamaha R-N500 v podpise. Pozeral som k nej manual v ENG a des. Podla tohto https://support.spotify.com/us/listen_e ... ha-device/ sa potrebujes pripojit cez Spotify Connect. Nainstaluj si aplikaciu Spotify do Android telefonu / Apple telefonu / tabletu, pripadne do PC. Tu https://support.spotify.com/us/article/spotify-connect/ mas postup, ako sa pripojis k tej Yamahe (su tam vsetky moznosti od telefonu, cez Desktop . . . ).
Alebo to sprav najjednoduchsie - otvor si v browseri http://play.spotify.com , prihlas sa a zo zvukovej karty posli digitalne signal do AVR. Nemusis potom saskovat s tym pripojenim. Ak nemas Smartphone, alebo tablet, tak je to asi aj najjednoduchsia cesta.
Inak sa cudujem, ze to nie je rozpisane v manuali k Yamahe krok po kroku. Tam by som to ocakaval, ako prve. A este nieco - pri Googleni som narazil na staznosti ludi, ze sa im R-N500 nepripaja cez Spotify Connect. Mozno je to uz vyriesene, ale ak by ti to neslo, tak to moze byt sposobene aj zastaralym software-om v Yamahe. Idealne by bolo dat tam posledny firmware.
Alebo to sprav najjednoduchsie - otvor si v browseri http://play.spotify.com , prihlas sa a zo zvukovej karty posli digitalne signal do AVR. Nemusis potom saskovat s tym pripojenim. Ak nemas Smartphone, alebo tablet, tak je to asi aj najjednoduchsia cesta.
Inak sa cudujem, ze to nie je rozpisane v manuali k Yamahe krok po kroku. Tam by som to ocakaval, ako prve. A este nieco - pri Googleni som narazil na staznosti ludi, ze sa im R-N500 nepripaja cez Spotify Connect. Mozno je to uz vyriesene, ale ak by ti to neslo, tak to moze byt sposobene aj zastaralym software-om v Yamahe. Idealne by bolo dat tam posledny firmware.
Odar --- je to sice stereo, ne AV receiver, ale máš pravdu, vyhrabal jsem manuál a něco počtu...
pokud bych měl jenom PC a receiver, asi by to bylo nejlepší jak říkáš.
na druhou stranu chci i netová rádia atd., takže to přes ten LAN připojím..................... bohužel mám modem i PC v jiné místnosti, takže potřebuju delší kabel, než k R-N500 dodal výrobce, ale v digitálních kabelech jsem úplný manták -- na LAN propojení modemu s receiverem je vhodné třeba tohle? http://www.aq.cz/obchod/cat-6-utp-kabel ... 78xx-1317/
až to dám někdy příští týden do kupy, dám vědět.
osobně se nejvíc těším na možnost vyhledávání podobných interpretů (potřebuji zase nový rozhled a novou krev, deset sekund na Amazomu je na nic, tady jsou celá alba za směšných 160 kaček/měsíc)
a taky ty playlisty uživatelů by nemusely být marné (a určitě jich sám pár udělám, to já rád )
pokud bych měl jenom PC a receiver, asi by to bylo nejlepší jak říkáš.
na druhou stranu chci i netová rádia atd., takže to přes ten LAN připojím..................... bohužel mám modem i PC v jiné místnosti, takže potřebuju delší kabel, než k R-N500 dodal výrobce, ale v digitálních kabelech jsem úplný manták -- na LAN propojení modemu s receiverem je vhodné třeba tohle? http://www.aq.cz/obchod/cat-6-utp-kabel ... 78xx-1317/
až to dám někdy příští týden do kupy, dám vědět.
osobně se nejvíc těším na možnost vyhledávání podobných interpretů (potřebuji zase nový rozhled a novou krev, deset sekund na Amazomu je na nic, tady jsou celá alba za směšných 160 kaček/měsíc)
a taky ty playlisty uživatelů by nemusely být marné (a určitě jich sám pár udělám, to já rád )
Ten sitovy kabel pouzit muzes, ale je to vyhazovani penez.
Postaci jakykoliv UTP primy (nekrizeny) patch kabel potrebne delky kategorie Cat6 nebo staci i Cat5e, ty lepsi byvaji i stinene https://www.alfa.cz/index.php?eid=15L14507O0DA0DC00002T , ty aq nejsou stinene. Vyber si delku a barvu, v alfe ti to privezou tentyz den domu.
Jinak doporucuji nehrat Spotify pres browser ale pres nainstalovanou aplikaci. Je to lepsi. Pamatuje si login.
Postaci jakykoliv UTP primy (nekrizeny) patch kabel potrebne delky kategorie Cat6 nebo staci i Cat5e, ty lepsi byvaji i stinene https://www.alfa.cz/index.php?eid=15L14507O0DA0DC00002T , ty aq nejsou stinene. Vyber si delku a barvu, v alfe ti to privezou tentyz den domu.
Jinak doporucuji nehrat Spotify pres browser ale pres nainstalovanou aplikaci. Je to lepsi. Pamatuje si login.
Ja pouzivam Spotify hlavne v praci (nemusim mat na flashke svoju hudbu) - preto preferujem browser. V principe je to jedno. Hlavne, aby ti to vyhovovalo. Ja mam rad "naladove playlisty" (Genres & Mood), alebo playlisty z urcitych obdobi - trebars 90te, 80te roky . . . clovek tam najde vselico. Castokrat z pocutia zname veci, ale nepoznam ich nazvy.
Kto pouziva smartphone, tak trebars budik Sleep as Android vie budit playlistom zo Spotify . . .
Kto pouziva smartphone, tak trebars budik Sleep as Android vie budit playlistom zo Spotify . . .
rodinny tarif v pohode, kdokoliv, kdekoliv - je to jedno
pouzivam v aute, doma u PC, v kuchyni, proste vsude kde nejde a nejakou extra kvalitu
rozhodne pro me dobra zalezitost
pouzivam v aute, doma u PC, v kuchyni, proste vsude kde nejde a nejakou extra kvalitu
rozhodne pro me dobra zalezitost
noaid - dík.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Co mne se libi na Spotify a co treba zvukove "kvalitnejsi" Tidal nenabizi (nebo nema tak vymakane), je sestavovani automatickych playlistu, kdy ti Spotify po case zacne nabizet skladby podle toho, co nejcasteji a jak dlouho prehravas, co si ukladas do knihovny, do oblibenych, do svych playlistu. Nutno rici, ze se to pomerne velmi slusne trefuje do meho vkusu a ze z prehravanych pisni hodne ukladam k pozdejsimu blizsimu prozkoumani (autor, album...) Timto zpusobem se rozsiruje "povedomi" o mych preferencich a jejich vybery jsou cim dal tim presnejsi. Proste klasicka cilena "reklama":) Zde, narozdil od jinych sluzeb a systemu, mi to rozhodne nevadi. Naopak!;)
Mám, používám, je to výborné. Znovu objevuju hudbu, kterou jsem kdysi poslouchal a zapomněl. K Vánocům jsem dostal rádio z Lidlu se Spotify Connect, i to chodí skvěle (pro puristy - v garáži s rukama od šmíru nějakou tu sníženou kvalitu snesu...).
Spotify Connect pro Raspberry
http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=23&t=178
http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=23&t=178
Spotify je super.Používám na tuneru Hama DIT2000 DAB+ ,která ho podporuje.Výhoda je že ten tuner můžu zapnout i přes aplikaci spotify ,a nastavovat na něm dálkově i hlasitost apod.Tak to asi funguje na všech zařízeních ,které podporují spotify connect.Což je pohodlné.Kvalita zvuku je na slušné úrovni.
Momentálně jsem využil akci jako nový zákazník za 3 eura na 3 měsíce.
Momentálně jsem využil akci jako nový zákazník za 3 eura na 3 měsíce.