Prostor u nahrávek a schopnost jej vyzářit

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prostor u nahrávek a schopnost jej vyzářit

Příspěvek od PMA »

PítrsPraha píše:
25 zář 2018 11:08

Integráč Halo Intergrated šumí uchometricky shodně jako P5+A21.

Zatím jsem nezkoušel, jestli nebo jaký vliv má vyřazení filtrace z cesty napájení - ta by to mohla ovlivňovat.
U rozumně zkonstruovaného komponentu by vliv na slyšený šum měl být nulový, opravdu. Šum je čistě otázka obvodového zapojení, použitých aktivních součástek a zisku. Dá se přesně předem spočítat a nasimulovat a přesně tak to vyjde - pokud to konstruktér nezkazí chybou ve vnitřní topologii a drátování.

Pokud je k dispozici opravdu kvalitní koncový zesilovač s vysokým odstupem/nízkým šumem, pak další krok je opravdu nízkošumící preamp. Bohužel je to doména spíš některých velmi drahých řešení nebo DIY.
Pavel Macura Audio

irotam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irotam »

Z jakého důvodu nemá být TV mezi repro? Je to tím sklem?

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Čím to je přesně, to říct neumím, jen vím že když vysunu repro mimo tu oblast s TV nebo je v létě přesunu na chalupu, kde hraju do místnosti úhlopříčně, je to nebe a dudy a nejvíc ze všeho zrovna prostor.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PítrsPraha --- až bude hotovo, ozvu se ti a můžem se domluvit na poslech, několik session plánuju.

Osobně mi je strašně líto, že jsem se s Linkwitzem spojil až letos v létě, netušil jsem, že je tak těžce nemocný, ale i tak mi jednu cennou radu dal...

Netušíš, co je pravá holografie. (nenaser se)
On na svých stránkách popisuje ty poslechové dojmy z "enhancement" sterea zcela přesně...

P.S. Jestli jdou nahrávky na stereomikrofon do stran mimo rozteč beden (nějaký nástroj je "vedle" bedny), je to na každý pád pseudoprostor způsobený odrazy...

A ano, místnost má vliv vždy, sám to vždy říkám. Větší či menší.
Naposledy upravil(a) dadaft dne 25 zář 2018 13:47, celkem upraveno 2 x.

irotam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irotam »

Vysunu? Znamená to, že je předsadíš před TV tak aby to nebylo v "lajně". Vždyť někteří mají za repro okno a ta záclona také neutlumí. Fakt bych rád věděl jak to je. Moc možností jak kam s TV nemám.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Nejlepší je když tam není vůbec nic, ale vysunutí hodně pomůže. Když poslechovka = obývák, těžko s tím jde dělat něco víc, já bych se při sledování filmů nechtěl ochudit o parádní zvuk a nechat to jen na muziku někde bokem.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

nezkusil jste nekdo vystehovat hifi na zahradu ? tam by, bez odrazu, mel byt zvuk idealni (pokud vedle neni silnice :-))

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Zkusil ;-) . Tehdy sice "jen" NAD C375 a Shan E500, ale ta absence dozvuku, odrazu, frekvencniho zkresleni pri jakekoliv konfiguraci umisteni (near field, far field) byla fantasticka. Oproti vnitrku zoufale chybel vykon, ale ta cistota, rychlost, prehlednost a autenticita zvuku byla wow.

Bedny byly na stojanech, na zemi husty travnik, za bednama asi 6 metru kere a stromy, vedle beden 10 m na obe strany volno. Za poslechovym mistem velmi hruba kamenna zad.

irotam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irotam »

RedBaron píše:
25 zář 2018 14:47
Nejlepší je když tam není vůbec nic, ale vysunutí hodně pomůže. Když poslechovka = obývák, těžko s tím jde dělat něco víc, já bych se při sledování filmů nechtěl ochudit o parádní zvuk a nechat to jen na muziku někde bokem.
Mám to také tak. Využívám jak na hudbu a i na TV.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Za mna:
Mal som stastie, ze sa mi podarilo obsadit technicku miestnost vedla posluchovky,
Cize som presunul vsetky komponenty mimo posluchovku.
Cize teraz iba repro a sedacka.

A to bola SKUTOCNE zmena, u mna zvyraznena este faktom, ze mam dipolove repro,
Ze zrazu to hralo idealne z uplne ineho miesta a z uplne inym toe-inom ako predtym.

Najzaujmavejsi efekt, bol (samozrejme pri adekvatnej nahravke), ze najstroje ktore mali aj pred tym svoje
miesto, ziskali zrazu ROZMER. Proste predo mnou spieva clovek, ktory ma v ramenach sirku a neni to Len hlas zaveseny v priestore.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

a co teprve probourat zed a repro umistit do zdi - idealni reseni. Lituju, ze kdyz jsem maloval RD, tak mne tohle nenapadlo ..

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

bh69 píše:
25 zář 2018 15:02
nezkusil jste nekdo vystehovat hifi na zahradu ? tam by, bez odrazu, mel byt zvuk idealni (pokud vedle neni silnice :-))
Jo jo, to funguje perfektne. Odrazy v mistnosti prinasi velke zmeny poslechoveho zazitku. 😉👍

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

bh69 píše:
25 zář 2018 21:00
a co teprve probourat zed a repro umistit do zdi - idealni reseni. Lituju, ze kdyz jsem maloval RD, tak mne tohle nenapadlo ..
Repraky do zdi bych konzultoval radeji s konstrukterem. Myslim, ze to by je takto musel konstrukter navrhnout. Jinak ti to bednu pravdepodobne uplne zabije.
Zkusmo dej bednu do rohu mistnosti priraz k ni skrin (klasika obyvakovych sten). Uvidis - uslysis.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

ja nemyslel bezne do zdi, ale otevrene do druhe mistnosti (nebo jako ve studiich, kde jsou zabudovane do predsten (navic nejlip sikmo postavenych, takze se rozbije, pravouhlost pokoje - coz by doma v delsim pokoji udelat slo :) )

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

bh69 píše:
25 zář 2018 21:00
To by nebylo dobré. Místo TV bys měl mezi bednama celou zeď.
Hrálo by to, samozřejmě a na filmy i dostatečně, ale bedny zní lépe, pokud je kolem nich "prázdno"

Odpovědět