Prosím o radu - STP kabel cat. 7
Prosím o radu - STP kabel cat. 7
Hraji většinou z Tidalu, mám streamer Aurender N100. Internet mám bezdrátový, “anténa” je na střeše, 25 metrů kabelu UTP cat. 5 vede světlíkem do bytu k routeru. Od něj dalších 15 metrů k Aurenderu. Těch 15 metrů jsem vyměnil za STP cat.7, pozoruji zlepšení zvuku, zejména v čistotě výšek. Jsem v hodně zarušeném místě, v centru města. Uvažuji o výměně kabelu od “antény” k routeru stíněným STP cat. 7. U stíněného kabelu je ale požadavek uzemnění na obou stranách kabelu. Vedení doma jsem pořešil připojením prozatím na radiátor topení. Ale jak uzemnit konec kabelu na střeše? Možnosti, jak to vidím, jsou dvě: ta první je hloupost - připojit na hromosvod, to neudělám a druhá je natáhnout souběžně s kabelem cca šestku drát a připojit nahoře. Jen nevím, zda se na tak dlouhém kusu drátu nenaindukuje vf svinčík a uzemnění nebude účinné.
Jak byste to pořešili vy?
Dodávám, že jsem měl i oddělený Aurender optikou, ale nebylo to dobré...po srovnání s přímým připojením utp kabelu.
Jak byste to pořešili vy?
Dodávám, že jsem měl i oddělený Aurender optikou, ale nebylo to dobré...po srovnání s přímým připojením utp kabelu.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Prosím o radu - STP kabel cat. 7
ta "antena" vypada jak ?
Malá parabola, průměr cca 20 cm ...instalovala mi to místní firma. Bohužel z hlediska přímé viditelnosti na “vysílač” musí být na střeše. Jsou schopni dodat i vyměnit kabel, ale ani technik neví, jak uzemnit stínění kabelu na střeše. Všude používají cat. 5 a já jsem první, kdo chce lepší kabel.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
samotný kabel neuzemnis, musis uzemnit zarizeni do ktereho je napojeny ... jinak se mi pro hudbu osvedcilo i galvanicke oddeleni STP kabelu
Během týdne přijde technik k instalaci, prohlédneme anténku a uvidíme. Galvanické oddělení jsem měl. Router - media converter - druhý media converter - Aurender. Media convertery jsem napájel lineárními zdroji, dodané spínané zdroje jsem nepoužil. Přesto to nefungovalo, jak jsem čekal. Existuje i galvanický oddělovač, ale dočetl jsem se, že někdy pomůže a jindy ne.
Celkem 40 metrů kabelu je slušná anténa na vf svinčík ...
Celkem 40 metrů kabelu je slušná anténa na vf svinčík ...
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
mam kabely CAT7 + galvanicke oddeleni bez napajeni - https://www.reichelt.de/netzwerk-isolat ... 6.html?r=1 , delka kabelu od switche do zasuvky cca 30 m, od zasuvky k galvanickemu oddelovaku 5m , z oddelovaku do portu 1m
Ten Isolator není zase tak drahá položka. Objednám a s nadějí budu čekat zlepšení ...
Jak se ten Isolator na zvuku projevil u Tebe?
Jak se ten Isolator na zvuku projevil u Tebe?
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
procisteni napric pasmy, taky jsem ho kupoval na zkousku, zustal zapojeny
Díky, dám na Tvou zkušenost.
Nechť ucho Tvé i mé těší HUDBA!
Nechť ucho Tvé i mé těší HUDBA!
@Fidas: Ethernetový kabel od Nordost jsem si vyzkoušel - mezi router a AudioPC - a bylo to překvapivě docela slyšet. Nevím proč, neřešme to. Píšu to tady jen proto, abych vysvětlil, že se mi podařilo dosáhnout skoro stejného efektu i bez drahého kabelu jen tím, že jsem před AudioPC předřadil switch (napájím jej z lineárního zdrojew HDplex). Do switche je zapojený ještě mediaserver (Raspberry).
Ale protože jsem se přesvědčil, že i ethernetové kabely jsou "slyšet", tak jsem si aspoň pro dobrý pocit pořídil levnější od Supra.
Ale protože jsem se přesvědčil, že i ethernetové kabely jsou "slyšet", tak jsem si aspoň pro dobrý pocit pořídil levnější od Supra.
Myslím, že Nordost by některým pod svou značkou vcelku snadno prodal i spešl záchodové prkýnko...
...a určitě by bylo "slyšet".
...a určitě by bylo "slyšet".
Naposledy upravil(a) RedBaron dne 05 úno 2019 12:13, celkem upraveno 1 x.
Vliv ethernetového kabelu vnímám jako odolnost vůči vnějšímu rušení, od routeru výměna za cat. 7 je slyšitelná...
To Pavel Dosko
Dnes mi přišel ten Isolator a na první poslech je slyšet rozdíl k lepšímu.
Krásně se pročistily výšky, zvuk není agresivní a konečně slyším basu pěkně broukat.
Dovoluji si doporučit.
Dnes mi přišel ten Isolator a na první poslech je slyšet rozdíl k lepšímu.
Krásně se pročistily výšky, zvuk není agresivní a konečně slyším basu pěkně broukat.
Dovoluji si doporučit.
Asi trochu blbá otázka, ale kam je nejlepší isolator umístit, spíš blíž ke streameru, nebo ke switchi? Díky
Pokud vím, tak co nejblíž streameru a co nejkratším kabelem.