Použitelnost DVD přehrávače?
Použitelnost DVD přehrávače?
Ještě dříve, když bylo moderní sledování DVD filmů přes scart, měly mnohé DVD přehrávače i cinch audiovýstupy.
Jako bonus, tyto přehrávače hrály i audio CD. Tenkrát jsem se pídil po tom, jestli je ten DVD schopen konkurovat levným CD přehrávačům. Odpověď jsem v diskuzích nenašel. Tak se mi tu válí dva DVD, po bazarech jich je mraky,,,chci to otestovat proti základnímu CD přehrávači Denon. Pokud mi teda neporadíte, že výsledek je předem jasný ve prospěch CD. Rád vám uvěřím.
Jako bonus, tyto přehrávače hrály i audio CD. Tenkrát jsem se pídil po tom, jestli je ten DVD schopen konkurovat levným CD přehrávačům. Odpověď jsem v diskuzích nenašel. Tak se mi tu válí dva DVD, po bazarech jich je mraky,,,chci to otestovat proti základnímu CD přehrávači Denon. Pokud mi teda neporadíte, že výsledek je předem jasný ve prospěch CD. Rád vám uvěřím.
Re: Použitelnost DVD přehrávače?
Mel jsem doma obyč cd player sony a dvd prehrávač jvc. Nebe a dudy,jasne slyšitelné ve prospěch cdp. Ale to je,jako srovnávat avr a stereo zesilovač.
Já bych to zas klidně vyzkoušel. Moc nevěřím tomu rezolutnimu soudu
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ja svyho casu porovnaval Blu-ray Panasonic za cca 8000 Kc a CD prehravac NAD za cca stejnou cenu na zesilovaci NAD C320 a regalovkach Shan E500. Rozdil ve zvuku tam byl ve prospech CD, ale nijak zasadni. Dost urcite zamaskoval i zesilovac...
Já měl kdysi 2 dvd playery-nějaké Sony a Panasonic-cca kolem 7-8 tis.-už si nevzpomínám.Obyčejný "levný" denon DCD 755 a Marantz-46 je přehrál úplně jasně a zřetelně.Zloušel jsem to také ze zvědavosti-vždy jsem si pustil v obou souběžně stejnou placku a jen přepnul na zesu a hned to bylo jasně poznat.DVD-čka byla vždy zabasovanější-zahuhlaná,méně detailů atd.Ale to už je zkušenost tak cca 20 let zpátky.
To co tu popisujete s kvalitou zvuku, je při propojení DVD a zesu přes cinche a zásadní vliv na kvalitu má převodník v tom DVD playeru. A ten byl velmi low-end, protože to na filmy stačilo. Tam je jedno jestli to má bouchnout tak, či trochu jinak.
Jiná věc je pokud ten DVD player připojíte digitálně k zesu, či receiveru. Tam funguje jen jako mechanika a zvuk dělá zes, či receiver.
Mimo to byly DVD playery, které to uměly i přes cinche kvalitně a lépe než některé CD playery. Pořád mám ještě doma stařičkého Pioneera DV 646A, ten umí i DVD-A, ale také stál kolem 30 litrů. Vše je o penězích a použitých technologiích.
Verze DVD playeru bez kvalitního interního DACu, či digitálních výstupů, je pro přehrávání CD zvukově nepoužitelná.
Jiná věc je pokud ten DVD player připojíte digitálně k zesu, či receiveru. Tam funguje jen jako mechanika a zvuk dělá zes, či receiver.
Mimo to byly DVD playery, které to uměly i přes cinche kvalitně a lépe než některé CD playery. Pořád mám ještě doma stařičkého Pioneera DV 646A, ten umí i DVD-A, ale také stál kolem 30 litrů. Vše je o penězích a použitých technologiích.
Verze DVD playeru bez kvalitního interního DACu, či digitálních výstupů, je pro přehrávání CD zvukově nepoužitelná.
Já odpovídal na otázku stetináče,tedy na dvd té nejzakladnejší kategorie(cinch výstup,bez coax). Jsou jich po bazarech skutecne mraky a stojí od 200-600kč. Jak kvalitní to asi může vyluzovat hudbu?
-je to asi tak,jak píše Bazi 36.Nic ve zlém-ale tak trochu ani nechápu založení tohoto vlákna.Může si to doma v klidu otestovat a hned to uslyší.
Mám jeden takový dvd player jako transport (coax out). Pořad jsem se neodhodlal k nákupu "plnohodnotného" CD transportu.
Když to takhle zapojím, zvuk je překvapivě dost slušný. jako analog out jsem to nezkoušel.
Když to takhle zapojím, zvuk je překvapivě dost slušný. jako analog out jsem to nezkoušel.
Každý z nás si to asi chtěl vyzkoušet. Já porovnával BRD Sony 5000 ES s CDP Sony 20 ES - obojí digi koaxem do AVR Sony 3400 ES a CDP byl o chloupek lepší. Ve prospěch CD hovoří rychlost načítání, a to samé platí o DVD. Proto je jich tolik k prodeji a "skoro nikdo" je nechce.
Naposledy upravil(a) lidumil dne 30 led 2019 09:12, celkem upraveno 1 x.
For kychtax: jo,pres jinej dac nez v tom dvd to funguje,kdyz je to jenom transport. Mam takovej pocit,ze timhle zpusobem musí hrát ty nuly a jedničky i kalkulačka casio z tuzexu.
Jak nás ty pocity a domněnky obelhávají...
Transporty se zvukově liší zásadně. Před 18ti lety jsem si o tom chtěl udělat vlastní zkušenost a k DACu připojil přes kvalitní stříbrný digitální koax. CD přehrávače SONY, C.E.C. a Pioneer. Pamatuji si, že charakter zvuku samotných přehrávačů zůstal zachován, jen to přes onen převodník hrálo vždy o trochu lépe. Takže základní signaturu určovaly logicky transporty.
Transporty se zvukově liší zásadně. Před 18ti lety jsem si o tom chtěl udělat vlastní zkušenost a k DACu připojil přes kvalitní stříbrný digitální koax. CD přehrávače SONY, C.E.C. a Pioneer. Pamatuji si, že charakter zvuku samotných přehrávačů zůstal zachován, jen to přes onen převodník hrálo vždy o trochu lépe. Takže základní signaturu určovaly logicky transporty.
Noble Audio - výroba a prodej
Takze co vlastne urcuje charakter zvuku,kdyz ne DAC? Roztočení motoru,hodiny,laser,šasi? Samozrejme vím o extrémně drahých transportech,ale bral jsem to pro sebe jako více méně podvod na zákazníka a myslím,ze daleko od pravdy nejsem.
Musím říct, taky nic moc, srovnání PD-S904 s velmi slušným DVD Panasonic S75, taky nedopadlo dobře.
I když vedle toho Pincka dopadly i CD Sony (měnič CDP-C661 a CDP-561)dost blbě. Ale zase taková hrůza to taky nebyla.
Při přímém přepínání stejného CD byl rozdíl dost slyšitelný (bez možnosti srovnání bych to asi neřešil), ale je třeba vyzkoušet.
I když vedle toho Pincka dopadly i CD Sony (měnič CDP-C661 a CDP-561)dost blbě. Ale zase taková hrůza to taky nebyla.
Při přímém přepínání stejného CD byl rozdíl dost slyšitelný (bez možnosti srovnání bych to asi neřešil), ale je třeba vyzkoušet.