poslechovky nasich "kolegu"
poslechovky nasich "kolegu"
kazdy jeden z nas urcite za ty roky s hifi, navstivil mnoho stejne postizenych pacientu, kde sbiral inspiraci, napady ... mozna by nebylo spatne (pokud majitel hifi dovoli) davat nase postrehy, obrazky, zazitky ...
v archivu par foto - svoleni majitele(ů) mám ..
Me prvni setkani s opravdovym hifi bylo cca pred 7-8 lety ( mozan i vic ?? - uz ani nepamatuji ) - tehdy to bylo na sestave Xavian XN360 + preamp a koncak McIntosh, zdroj byl Audionet - byl jsem tehdy uplne unesen - a XN 360 jsem velmi velmi dlouho povazoval za vyborne repro - McIntosh byl pokud spravne pamatuji nasledne nahrazen Marsh Sound .. pro me to tehdy byla ma vysnena "konecna" ... temer nabozne poslouchani Floydu, Dire St ... atd ... jo, to byly zacatky
V te dobe jsem si opravdu myslel, ze uz se neda ve zvuku dal posunovat .. jenze majitel Xavianu si to nemyslel a zacal zmeny ...
tehdy to vypadalo v poslechove myšárně asi takto
v archivu par foto - svoleni majitele(ů) mám ..
Me prvni setkani s opravdovym hifi bylo cca pred 7-8 lety ( mozan i vic ?? - uz ani nepamatuji ) - tehdy to bylo na sestave Xavian XN360 + preamp a koncak McIntosh, zdroj byl Audionet - byl jsem tehdy uplne unesen - a XN 360 jsem velmi velmi dlouho povazoval za vyborne repro - McIntosh byl pokud spravne pamatuji nasledne nahrazen Marsh Sound .. pro me to tehdy byla ma vysnena "konecna" ... temer nabozne poslouchani Floydu, Dire St ... atd ... jo, to byly zacatky
V te dobe jsem si opravdu myslel, ze uz se neda ve zvuku dal posunovat .. jenze majitel Xavianu si to nemyslel a zacal zmeny ...
tehdy to vypadalo v poslechove myšárně asi takto
Re: poslechovky nasich "kolegu"
Dalsi vývoj ve vyse zminene poslechovce - zmena repro - majitel tehdy sahl do vyssi levelu - byly to Thiel - tehdy uplne novy model - "železo" zustalo - delenec Marsh Sound, dalsi do sestavy pracka Accuphase a zdroj Audionet VIP G2 ( mozna 3 - nevim .. ) .. souziti bylo kratke - relativne - Thiel nebyly spatne, ale ... nebyl to ten svaty gral, co stale vsichni jak blazni hledame
pak prislo male finale - zmena na Avalony - zelezo stale Marsh Sound - jenze samozrejme vykonu neni nikdy dost ( a Avalony jej potrebuji ) - tak koncak sel pryc a nahradily ho monobloky MF 750 ( btw do dnes vyborne zesilovace !! ) - mezitim se zmenila i poslechova mistnost, resila se akustika ... Avalony do dnes povazuji za TOP bedny - jejich zvuk me ucaroval ...
puvodni sestava s Marshem - kabelaz jeste neotech (myslim) ..
zmena na MF 750 - zvuk se tehdy zatracene posunul - inu vykon je znat
samozrejme cas sel dal - doslo i na zmenu uz tak dobreho zeleza za Sroll Bimotore - moc lidi ho nezna - vyborny "kus zeleza" - pokud bude majitel chtit rici vice, jiste doplni ... rozhodne v oblasti "zesilovacu" pro drtivou vetsinu smrtelniku ( pomatenych do hifi) absolutni konecna) ... zmeny byly tehdy i v kabelazi - Valhaly - predelavala se i cela poslechovka ( na fotce neni jeste zcela hotova ) ...
puvodni sestava s Marshem - kabelaz jeste neotech (myslim) ..
zmena na MF 750 - zvuk se tehdy zatracene posunul - inu vykon je znat
samozrejme cas sel dal - doslo i na zmenu uz tak dobreho zeleza za Sroll Bimotore - moc lidi ho nezna - vyborny "kus zeleza" - pokud bude majitel chtit rici vice, jiste doplni ... rozhodne v oblasti "zesilovacu" pro drtivou vetsinu smrtelniku ( pomatenych do hifi) absolutni konecna) ... zmeny byly tehdy i v kabelazi - Valhaly - predelavala se i cela poslechovka ( na fotce neni jeste zcela hotova ) ...
Ty Thiely jsem tam bohužel neslyšel, ale všichni se shodli, ze to bylo špatné. Škoda.
Pavel Macura Audio
PMA
jak řekl onehdá syčák:
"tož ta bedniska by byla výborná, ale musel by se do té černé mezery z hliníku dobastlit kvalitní střeďák."
to bylo zábavné (v tom dialektu) a velmi, velmi trefné.
jak řekl onehdá syčák:
"tož ta bedniska by byla výborná, ale musel by se do té černé mezery z hliníku dobastlit kvalitní střeďák."
to bylo zábavné (v tom dialektu) a velmi, velmi trefné.
Dám jsem foto, z doby kdy jsem poslouchal svoje zlatoušky : http://img24.cz/images/57268589425413220053.jpg
Mám sice i pár fotek ve svém vlákne, tam ale není prímý link, takze:
Akustické úpravy dle návodu z 90-tých let minulého století:
Dostatek rostlin, koberec na zdi a regál s knihami za poslechovým místem.
Ale hlavne to nejpodstatnejsí - dostatecné zdroje:
Akustické úpravy dle návodu z 90-tých let minulého století:
Dostatek rostlin, koberec na zdi a regál s knihami za poslechovým místem.
Ale hlavne to nejpodstatnejsí - dostatecné zdroje:
Po letech jsem vyměnil rostliny, které, jak jsem už psal, mají poměrně dost dobrý vliv na akustiku.
(A zvuk je ještě lepší!)
Proč vlastně tohle vlákno zapadlo?
Bojí se kolegové přispívat?
(A zvuk je ještě lepší!)
Proč vlastně tohle vlákno zapadlo?
Bojí se kolegové přispívat?
myslete někdy na to kam ty krámy poletí až jednou natáhnete bačkory, asi tam kde LP po "převratu" 89 a nástupu CD...
Ty tvoje určite.
hmm, myslíte ? Tobě je vloží do sargu
A nejen, že nikam neletěly, od minule dokonce půl patra přibylo.....
Odeslalo foto 2x? Nechápu.