Poslech 2+2 reprosoustav ?
Poslech 2+2 reprosoustav ?
Ahoj. Čím byste mi vysvětlili, že poslech 2+2 reprosoustav ze dvou zesilovačů a jednoho zdroje je pitomost? Ve smyslu sloučit dva různé zvuky do jednoho poslechu?
Pozn: Na pořádné repro už nemám love.
Pozn: Na pořádné repro už nemám love.
Re: Poslech 2+2 reprosoustav ?
pokud ti to dobře hraje, tak to nech. Nedávno tu někdo psal, že mu korekce v zesilovači otáčí fázi. Pokud máš vše ve fázi a nepere se to, tak to může fungovat. A nemáš výškáče metr od sebe.
Kup si sluchatka.
štětináč
............ zesík přece stačí jeden, k čemu dva?
Ve výsledku záleží, jak ty dva páry umístíš k sobě navzájem a taky jak vzhledem k místnosti.
Není to úplně triviální.
Kdybys chtěl slyšet, jak hrají dva páry Pro-Ject Box 5, cca 15t i s DPH, pošli SZ. Žádné "klasické" menší regálovky nemají šanci.
............ zesík přece stačí jeden, k čemu dva?
Ve výsledku záleží, jak ty dva páry umístíš k sobě navzájem a taky jak vzhledem k místnosti.
Není to úplně triviální.
Kdybys chtěl slyšet, jak hrají dva páry Pro-Ject Box 5, cca 15t i s DPH, pošli SZ. Žádné "klasické" menší regálovky nemají šanci.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
I s menším obnosem lze vykouzlit zajímavý sound. Jakou máš poslechovou místnost? Jaký máš přibližný rozpočet?
Místo koupě druhého zesilovače a druhého páru reprosoustav ti zbudou love na pořádné repro.
Ahoj. Myslel jsem, že mne s tím pošlete do háje. Tak zatím tolerance..
Nic nekupuju, všechno mám v nadbytku, proto zkouším "ptákoviny" se zvukem. Mám levné Xaviany, které mají skvělou barvu zvuku. Neumí ovšem dodat pocit prostoru. Jsou asi hodně směrové, možná. Vznikla tedy myšlenka přidat větší sloupky, které by tu hudbu "nafoukly" do místnosti. Už je pozdě na nákup skvělých beden, už žádné výdaje. Taky jsem zjistil, že poslouchám hudbu pro sebe, takže si dovoluju porušit některá udržovaná pravidla audioposlechu. Nějaké to vzhlížení k highendu skončilo. Každý asi jednou přijde na to, že někde musí slevit. Takže myšlenka 2+2 beden je ve fázi příprav. Zatím budu hrát na DIY Visatony a zkoušet, jestli se objeví trochu prostoru. Pozn: Nezatlumená místnost 3,5x4,5m. Úpravy čehokoliv nemožné.
Nic nekupuju, všechno mám v nadbytku, proto zkouším "ptákoviny" se zvukem. Mám levné Xaviany, které mají skvělou barvu zvuku. Neumí ovšem dodat pocit prostoru. Jsou asi hodně směrové, možná. Vznikla tedy myšlenka přidat větší sloupky, které by tu hudbu "nafoukly" do místnosti. Už je pozdě na nákup skvělých beden, už žádné výdaje. Taky jsem zjistil, že poslouchám hudbu pro sebe, takže si dovoluju porušit některá udržovaná pravidla audioposlechu. Nějaké to vzhlížení k highendu skončilo. Každý asi jednou přijde na to, že někde musí slevit. Takže myšlenka 2+2 beden je ve fázi příprav. Zatím budu hrát na DIY Visatony a zkoušet, jestli se objeví trochu prostoru. Pozn: Nezatlumená místnost 3,5x4,5m. Úpravy čehokoliv nemožné.
Jestli chceš experimentovat, tak vytáhni Xaviany na stojanech do mistnosti a zkus poslouchat v trojuhelniku se stranou do 2m.
A natoc si je na poslechove místo abys co nejvice omezil vliv akustiky mistnosti.
Ano. Taky mám dojem, že vzdálenost do 2 metrů od sebe by mohla dobře vyhovovat. A dole to lehce doplnit subwooferem. To už jsou ale náklady. Pozn: Nemíním zde machrovat, ale myslím, že Visaton W 170 S je dobře použitelný,ochotně hrající repro s neutrálním zvukem.
No v pdf píšou, že by měl umět zahrát od 40Hz, to by mohlo na domu stačit.
Jasně, stačí i 50 Hz... Jen že není tak probarveně emotivní, jako Xavian repra.
Dovolím si ještě "konstrukční" poddotaz. Zmínil jsem Visaton W 170 S. Obecná praxe snad ještě platí, že čím větší objem uzavřené bedny, tím se dostaneme kmitočtem níže. Dejme tomu, že jsme na spodní hranici možného, udávaného výrobcem. To ale přece nemusí znamenat, že repro za 1000 Kč u 40 Hz zahraje stejně dobře, jako třeba na
dostatečných 60 Hz. Repro za 5000 Kč stejného rozměru už by mohl. Chápu to správně? Dík.
dostatečných 60 Hz. Repro za 5000 Kč stejného rozměru už by mohl. Chápu to správně? Dík.
Cena s tím souvisí asi jak průjem ministra s kurzem naši měny
Velká bedna+velký dražší výkonnější reproduktor=šance na menší zkreslení při stejném akustickém tlaku a frekvenci.