PayPal - vrácení peněz

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

PayPal - vrácení peněz

Příspěvek od pepazdepa3 »

PayPal požívám leta. Nedávno jsem pomohl jednomu členovi zdejšího fóra zakoupit starší hifi gramofon v Německu. Platba byla přes PayPal. Gramofon přišel silně poškozený, tak silně poškozený, že v takovém stavu byl zřejmě už před odesláním.

Podali jsme stížnost u PayPal a ten rozhodl v náš prospěch. Požadují tracking balíku s vraceným gramofonem.

Není mi ale jasná jedna věc: když adresát odmítne převzít vracený balík, má se za to /právnicky/, že balík byl doručen?
Nebo PayPal v tomto případě peníze nevyplatí, maximálně tak dotyčnému zablokuje účet?
V pravidlech to zřejmě někde bude uvedeno, ale já to nenašel. Má někdo zkušenost jak to v takovém případě je?

Odar

Re: PayPal - vrácení peněz

Příspěvek od Odar »

PayPal rozhodol vo Vas prospech. Bodka. ALE - ak nema odosielatel na PayPal financne prostriedky, PayPal mu nema co strhnut a tym padom tebe ako vratit financne prostriedky na tvoj PayPal. Ak ich tam dotycny ma, tak mu ich strhnu.

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pepazdepa3 »

Díky za reakci. Jestli má prodejce na účtu PayPal peníze je asi jedno. Oni už od něho ty peníze nějak získají, pokud si bude chtít udržet účet u PayPal. Jde o to, co se stane, když vracenou zásilku odmítne převzít. Je to jen jeho problém a PayPal to bude brát jako že vrácení zboží proběhlo?

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Pochybuju, že by PayPal na sebe bral roli soudce, určoval kde se stala chyba a na vinikovi vymáhal peníze.
Cele to bude o tom, zda prodejce uzna svou chybu (pokud nějaká vznikla) a penize vrátí dobrovolně.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Měl jsem kdysi podobný problém. Poslal jsem rozbitý gramofon zpět. Registrační číslo zásilky jsem napsal PayPal do reklamačního formuláře. Jakmile si prodejce balík převzal, PayPal mi peníze zpět poslal. O poštovné k prodejci jsem ale přišel. Myslím, že důležité je sledovat zásilku. Pokud se ti vrátí, musíš znovu kontaktovat PayPal, protože transakce by měla být pojištěná. Oni si to už od prodejce nějakým způsobem vymůžou. V nehorším případě mu zruší účet a už nikdy si ho nebude moci obnovit. Bez účtu si už asi nikde neškrtne.

potrebuji-poradit/ebay-t2461-15.html
Škoda, že už tam nejsou fotky.

Odpovědět