Paypal
Paypal
Rad bych se vami podelil o par zkusenosti s paypal a ziskal i vase. Platil jsem kdysi par nakupu pres tuto spolecnost a bez problemu. V lete mi odecetli platbu o ktere jsem nemel ani poneti. Po me reklamaci me to obratem vratili.
(Ja nemam cas ani chut sledovat, jestli mi nekdo strhava z uctu za neco co jsem si neobjednal).
Od cca cervna mi chodi kazdou chvili maily, ktere vetsinou vypadaji jako fake, napr. o vyplneni survey, zadajici o kontrolu uctu a spravnosti udaju. Bohuzel pri preposlani na Paypal se zadosti o validaci nekdy odepisi, nekdy reaguji na neco jineho.
Osobne ztracim duveru v tento platebni styk a platim uz radeji kartou.
Muzete se podelit o vase poznatky, prosim?
Nize ukazka jednoho z poslednich mailu z adresy - Customers Service <AccountSup2010@accounts.com>
.
.
.
Dear Customer,
CONGRATULATIONS !!!
You have been chosen by PayPal online department to take part in our quick and easy 5 question survey.
In return we will credit $10 to your account - Just for your time!
Helping us better understand how our customers feel benefits everyone.
With the information collected we can decide to direct a number of changes to improve and expand our online service.
The information you provide us is all non-sensitive and anonymous - No part of it is handed down to any third party groups.
It will be stored in our secure database for maximum of 3 days while we process the results of this nationwide survey.
We kindly ask you to spare two minutes of your time in taking part with this unique offer!
To Continue click on the link below: http://www.halstedink.com/zshop/images/survey/index.php
(Ja nemam cas ani chut sledovat, jestli mi nekdo strhava z uctu za neco co jsem si neobjednal).
Od cca cervna mi chodi kazdou chvili maily, ktere vetsinou vypadaji jako fake, napr. o vyplneni survey, zadajici o kontrolu uctu a spravnosti udaju. Bohuzel pri preposlani na Paypal se zadosti o validaci nekdy odepisi, nekdy reaguji na neco jineho.
Osobne ztracim duveru v tento platebni styk a platim uz radeji kartou.
Muzete se podelit o vase poznatky, prosim?
Nize ukazka jednoho z poslednich mailu z adresy - Customers Service <AccountSup2010@accounts.com>
.
.
.
Dear Customer,
CONGRATULATIONS !!!
You have been chosen by PayPal online department to take part in our quick and easy 5 question survey.
In return we will credit $10 to your account - Just for your time!
Helping us better understand how our customers feel benefits everyone.
With the information collected we can decide to direct a number of changes to improve and expand our online service.
The information you provide us is all non-sensitive and anonymous - No part of it is handed down to any third party groups.
It will be stored in our secure database for maximum of 3 days while we process the results of this nationwide survey.
We kindly ask you to spare two minutes of your time in taking part with this unique offer!
To Continue click on the link below: http://www.halstedink.com/zshop/images/survey/index.php
Re: Paypal
Lidska blbost je opravdu neomezena. Phishing je tu s nami od pocatku internetu a presto se najdou stale zastupy jedincu, kteri na to skoci.
Uz jsem videl par pomerne sofistikovanych zpusobu, ale na ten vyse uvedeny priklad, kdy se ani nenamahaji podvrhnout emailovou adresu, pripadne domenu tak aby byla aspon trochu zamenitelna, se muze nachytat jenom nesvepravna osoba.
Uz jsem videl par pomerne sofistikovanych zpusobu, ale na ten vyse uvedeny priklad, kdy se ani nenamahaji podvrhnout emailovou adresu, pripadne domenu tak aby byla aspon trochu zamenitelna, se muze nachytat jenom nesvepravna osoba.
Kohopak jsem urazil? Ty snad taky vypravis svuj pin k platebni karte kazdemu kdo se te na nej zepta? Nebo procpak se te to hodnoceni dotklo?
Re: Paypal - divné emaily
1. Otazka ma dve casti - zejmena zkusenost s odectem penez za neuskutecnitelnou platbu
2. Muj dotaz byl na to, zda bezne toto chodi ostatnim (ne ze se nekdo nachytal)
3. Pipis - proc si zmenil nazev meho vlakna? Nikdo te o to nezadal. Nemyslim ze bylo urazlive napsat nazev "Paypal", nebo ano? Vlakno neni jen o emailech. Vrat to zpatky, diky.
4. Donuts - co si myslel svoji odpovedi na neco na co se nikdo neptal?
2. Muj dotaz byl na to, zda bezne toto chodi ostatnim (ne ze se nekdo nachytal)
3. Pipis - proc si zmenil nazev meho vlakna? Nikdo te o to nezadal. Nemyslim ze bylo urazlive napsat nazev "Paypal", nebo ano? Vlakno neni jen o emailech. Vrat to zpatky, diky.
4. Donuts - co si myslel svoji odpovedi na neco na co se nikdo neptal?
Neptal? Z meho postu je celkem zrejme, ze takove emaily jsou naprosto normalni a bezne. Mam jich ve spamu desitky denne.
K hodnoceni te tve situace se neodvazim, protoze ji nepovazuji za realnou.
Souhlas, tyto maily jsou zcela běžné. Samotný PayPal je bez problémů.
Naposledy upravil(a) PMA dne 20 pro 2010 13:49, celkem upraveno 1 x.
Pavel Macura Audio
Ty dostavas desitky spamu od falesneho Paypal? Nedelej z lidi blbce, ze ty vis co je spam a ostatni ne.Donuts píše:Neptal? Z meho postu je celkem zrejme, ze takove emaily jsou naprosto normalni a bezne. Mam jich ve spamu desitky denne.
Na tve hodnoceni se take nikdo neptal, ale na to zda ma nekdo stejnou zkusenost s podobnym odectem.
Proc ti Brouci Pytlici stale vylezaji ze svych postu?
Je dobré si prohlédnout zdroj zprávy /kde je vidět celá její cesta/, než se na něco klikne. To budou zase flame, naprosto v duchu jiných vláken - ale podstata je pořád stejná.Pajuna píše: Ty dostavas desitky spamu od falesneho Paypal? Nedelej z lidi blbce, ze ty vis co je spam a ostatni ne.
Pavel Macura Audio
Phishingovych mailu dostavam desitky denne, valna vetsina z nich se prave snazi ziskat paypal login.
Tvoje historka o odectu je extremne neduveryhodna.
Tvoje historka o odectu je extremne neduveryhodna.
ano, podstata je porad stejna - nektery jedinci proste nemuzou normalne a slusne odpovedet (nebo neodpovidat vubec), ale maji stale potrebu ukajet si svy komplexy na tom, ze krici jak jsou ostatni nemozny ... pritom se stejny obsah da napsat vecne a tak, aby nikoho zbytecne neurazil (jenze o to urazeni prave jde, ze jo ?)PMA píše:To budou zase flame, naprosto v duchu jiných vláken - ale podstata je pořád stejná.
Po pipisovi uz druhy, ktery se snazi naznacit ze jsem nekoho chtel urazit. Panove to jste o par levelu dal nez ja, protoze predpokladate za tazatel je takovy hlupak ze se na neco nachytal. Na to jsem ja ani nepomyslel. Muj komentar byl povzdech nad tim, ze jsou stale spousty lidi co se na to nachytaji a to je ten duvod proc se tyto maily objevuji v takovem mnozstvi.
Nevšiml jsem si, že by to kdykoliv pomohlo. Je to přesně naopak, věcné vysvětlení spustí haldu urážek na hlavu toho, kdo věcně vysvětloval. Například ve vláknu digitální zesilovače.bh69 píše:.. pritom se stejny obsah da napsat vecne a tak, aby nikoho zbytecne neurazil
Pavel Macura Audio
Paypal je nic nerikajici nazev?pipis píše:Pajuna - název byl moc obecný, nicneříkající, ale když ti to vadí, vrátil jsem to. Paypal je bezpečná a osvědčená metoda, nikdy jsem se nevšiml žádného problému, tak ani nevím, co obecně probírat, používá ho intenzivně mnoho mých přátel x let.
Donute, napsal jsi to minimálně dost neohrabaně.
Mame to snad chapat tak, ze kdyz ty sis niceho nevsiml a tvi pratele nemaji problem, ze se tady o tom nema psat? To se nad tim co napises ani nepozastavis jako moderator?!
Obecne nemusime probirat nic, napsal jsem zcela konkretni pripad odectu penez (15usd)a otazku na podobnou zkusenost.
S paypalem ma problem mizive promile uzivatelu. Pokud si chces spolu s nimi zanadavat, mas moznost http://www.paypalsucks.com Nicmene pripad podobny tomu tvemu tam jentak nenajdes. Celkem by me zajimalo detaily te inkriminovane platby, pripadne zduvodneni proc ti paypal ti penize vratil. Pokud ty sam jsi tu platbu neodeslal, tak tu je jenom v podstate jedina moznost. Ale jak jsem psal, z toho bych te jentak nepodezrival.
Nikdy se mi nestalo (s výjimkou zakladání konta - ověření). Vždy naprosto bez problémů.Pajuna píše:V lete mi odecetli platbu o ktere jsem nemel ani poneti. Po me reklamaci me to obratem vratili.
Phishing.. Většinou je filtrují filtry už na serveru, ke mě se prakticky nedostává..Pajuna píše: Od cca cervna mi chodi kazdou chvili maily, ktere vetsinou vypadaji jako fake, napr. o vyplneni survey, zadajici o kontrolu uctu a spravnosti udaju.
Paypal je bezpečná metoda nákupu, jejich záruka vrácení peněz - jak jsem se doslechl - ne z vlastní zkušenosti - docela funguje.