Paypal
Re: Paypal
Také se mohu přidat ke konstatování spokojených uživatelů účtu PayPal. Za ty roky žádný problém s neoprávněnými částkami. Přiznám se že asi před třemi lety to na mě také nějaký grázl zkoušel s phishingem, ale jedna z doporučených zásad je vycházet vždy z domovské stránky PayPal a nematlat na první podvodný mail hned heslo nebo číslo karty.
S používáním karty na nákupy mám i jinou zkušenost. Před léty jsem byl registrován u jednoho z největších on line modelářských shopu. Delší dobu jsem však žádné operace neprováděl. Ztratil jsem proto heslo a registraci. Něco jsem měl v plánu koupit, ale pak jsem to odložil. Za dva dny jsem na Modelfóru nestačil žasnout. Někdo se jim naboural do systému a bylo po ptákách.
Pro ilustraci a hlavně proto , abyste věděli o kolik peněz modeláři přišli posílám odkaz:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=1&t=49958
S používáním karty na nákupy mám i jinou zkušenost. Před léty jsem byl registrován u jednoho z největších on line modelářských shopu. Delší dobu jsem však žádné operace neprováděl. Ztratil jsem proto heslo a registraci. Něco jsem měl v plánu koupit, ale pak jsem to odložil. Za dva dny jsem na Modelfóru nestačil žasnout. Někdo se jim naboural do systému a bylo po ptákách.
Pro ilustraci a hlavně proto , abyste věděli o kolik peněz modeláři přišli posílám odkaz:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=1&t=49958
S Paypal-em jsem spokojen. Pokud je možno, platím jenom jim. Jak jistě mnozí z vás víte, přišel mi jednou z Anglie rozbitý gramofon. Díky Paypalu jsem vše vyreklamoval a byly mi vráceny peníze.
Jednou se mi stalo, že prodejce nechtěl přistoupit na Paypal, ale já jsem na tom trval. Nakonec z něho vylezlo, že má přístroj poškozené víko. Kdybych platil přes účet, určitě by přístroj poslal poškozený. Tak ho musel dát opravit.
Platba přes něj je zárukou. Oni už si to na podvodníkovi nějak vymůžou, popřípadě mu zablokuji účet. V Americe nebo v Anglii jste bez tohoto účtu bez důvěry.
Nedávno jsem sledoval na ebay prodejce, který prodával přístroj, který se běžně prodává za 250-300 Euro. Protože měl zablokovaný účet Paypal / přitom měl 100% /, nebyl ho schopen prodat ani za 150.
Jednou se mi stalo, že prodejce nechtěl přistoupit na Paypal, ale já jsem na tom trval. Nakonec z něho vylezlo, že má přístroj poškozené víko. Kdybych platil přes účet, určitě by přístroj poslal poškozený. Tak ho musel dát opravit.
Platba přes něj je zárukou. Oni už si to na podvodníkovi nějak vymůžou, popřípadě mu zablokuji účet. V Americe nebo v Anglii jste bez tohoto účtu bez důvěry.
Nedávno jsem sledoval na ebay prodejce, který prodával přístroj, který se běžně prodává za 250-300 Euro. Protože měl zablokovaný účet Paypal / přitom měl 100% /, nebyl ho schopen prodat ani za 150.
Paypal bežne používame vo firme. Nakupujem ním software. Zatiaľ žiaden problém.
Doma ale nič také nepoužívam, asi profesionálna deformácia
Doma ale nič také nepoužívam, asi profesionálna deformácia
Při platbě PayPalem za zboží žádný problém (kromě nevýhodného kurzu). V případě reklamace bezproblémové vyřízení. Při přijetí platby na PayPal účet a její převod na kartu už je to horší (nemluvím o vrácení platby, ta je ok) - konverze a poplatek je docela vysoký...
Paypal užívám už mnoho let a zatím žádný problém, jen při příjmu větší částky chtěli ověřit účet (zákon EU proti praní špinavých peněz)- naskenovat a poslat nějaký doklad kde je číslo účtu, jméno a adresa, které odpovídá zadaným údajům. Do té doby byly peníze sice na účtu, ale nepřístupné. Jinak o každé platbě zasílá Paypal e-mail, takže každé stržení je avizováno.
Někde tady proběhla informace, že při platbě do zahraničí lze nastavit konverzi měny u své banky a ne u PayPal. Neví někdo, kde se to dá v účtu PayPal nastavit. Poslední půl roku mají u jpc.de nějaký problém s platbou přes kartu, tak jsem zkusil PayPal, ale bylo to nějaké drahé... asi o 3,5% navíc... dík.
Dá se to nastavit jako volba u každé platby, anebo jako automatická předvolba, ale to mají šikovně schovaný .
Popisů jak to najít a nastavit je na netu dost, např. zde:
https://www.jakeshi.net/2017/12/30/konv ... k-usetrit/
ako silne kriterium na falosne emaily od paypalu, ebayu a podobnych sluzieb funguje kontrola ci tam maju uvedene spravne aj meno & priezvisko ... ak nie, tak to hned mazem
s falosnou platbou od ebayu som problem este nemal, ale imho stat sa to moze, ak niekto zneuzije ulozene platobne udaje na nejakej stranke ... to iste sa moze stat i s kreditnou kartou ... ale v tom pripade to banka i paypal radi preplatia naspat, kedze nechcu prist o dobre meno
s falosnou platbou od ebayu som problem este nemal, ale imho stat sa to moze, ak niekto zneuzije ulozene platobne udaje na nejakej stranke ... to iste sa moze stat i s kreditnou kartou ... ale v tom pripade to banka i paypal radi preplatia naspat, kedze nechcu prist o dobre meno
a ako hlavnu vyhodu paypalu vidim, ze poskytnuty suhlas na stahovanie prostriedkov na nejake predplatne (tidal/spotify/...) sa da z paypalu zrusit i bez komunikacie s tou sluzbou. zatial co ked raz niekomu date cislo kreditnej karty ... tak ju ma navzdy dostupnu, az kym karta neexpiruje
Díky, mrknu na to a zkusím to nastavit.zabiny007 píše: ↑21 kvě 2018 21:46Dá se to nastavit jako volba u každé platby, anebo jako automatická předvolba, ale to mají šikovně schovaný .