O audiofilství a podobných závislostech
Re: O audiofilství a podobných závislostech
Vrátím se zpět. A potvrzuji, ta diskuze nikam nevede. Dnes ráno jsem pěkně odpočatý malý test doma provedl. Testované kabely :
Tara Labs Prism SA-OF8N - koncovky OYAIDE P-004E a C-004
NorStone - pletený - koncovky no name
PC kabel - noname
Poslech :
Chris Isaak - Heart Shaped World - skladba 6
Dan Bárta - Maratonika - skladba 4
Dire Straits - Brothers in Arms - skladba 7
The Three Tenors in Concert 1994 - skladba 13
Arbitr : manželka (trochu nasraná)
Výsledek : Napnul jsem "laptáky" a "NIC" rozdíl jsem nezaznamenal.
A teď mi jeden z vás napíše, že to poslouchám na jezevčíkovi. Ne, jezevčík to není (kdoví jestli jezevčíka neposlouchá on sám, když je jak "Tajemný hrad v Karpatech").
Další napíše, že mám větší problém někde v sestavě, proto se kabel neprojeví. Nemám, zvukově mi to hraje srovnatelně nebo lépe min. s 50% aparatur pražské výstavy.
Další napíše, že jsem hluchej. No možná, je mi 45 a za rok to bude 40 let co aktivně hraji (mám hudební vzdělání) a poslouchám muziku.
Další napíše že jsem byl při testu stresován, ... ano, trochu, manželkou.
Další napíše ........ že mám na hov.. kabel ....
Co k tomu dodat a je mi to jedno, jsem spokojený s tím co mám, poslouchám a nelaborováním si šetřím čas na poslech a peníze.
Já ale nikomu jeho dojmy brát nechci a věřím tomu, že to "něco - změnu" doma slyšíte! Vysvětlí mě ale někdo, proč když je to tak ožehavé téma, a proč když je to přece tak nad slunce jasné, že se kabel (voodoo) v HiFi projevuje, proč není nikde veřejný průkazný test, nebo proč ho teda neuděláte někde u vás na dostatečně rozlišující aparatuře a neukážete světu.
A prosím nenapadejte mě tady za to, chci se jenom přiblížit k tomu kdo má pravdu.
Tara Labs Prism SA-OF8N - koncovky OYAIDE P-004E a C-004
NorStone - pletený - koncovky no name
PC kabel - noname
Poslech :
Chris Isaak - Heart Shaped World - skladba 6
Dan Bárta - Maratonika - skladba 4
Dire Straits - Brothers in Arms - skladba 7
The Three Tenors in Concert 1994 - skladba 13
Arbitr : manželka (trochu nasraná)
Výsledek : Napnul jsem "laptáky" a "NIC" rozdíl jsem nezaznamenal.
A teď mi jeden z vás napíše, že to poslouchám na jezevčíkovi. Ne, jezevčík to není (kdoví jestli jezevčíka neposlouchá on sám, když je jak "Tajemný hrad v Karpatech").
Další napíše, že mám větší problém někde v sestavě, proto se kabel neprojeví. Nemám, zvukově mi to hraje srovnatelně nebo lépe min. s 50% aparatur pražské výstavy.
Další napíše, že jsem hluchej. No možná, je mi 45 a za rok to bude 40 let co aktivně hraji (mám hudební vzdělání) a poslouchám muziku.
Další napíše že jsem byl při testu stresován, ... ano, trochu, manželkou.
Další napíše ........ že mám na hov.. kabel ....
Co k tomu dodat a je mi to jedno, jsem spokojený s tím co mám, poslouchám a nelaborováním si šetřím čas na poslech a peníze.
Já ale nikomu jeho dojmy brát nechci a věřím tomu, že to "něco - změnu" doma slyšíte! Vysvětlí mě ale někdo, proč když je to tak ožehavé téma, a proč když je to přece tak nad slunce jasné, že se kabel (voodoo) v HiFi projevuje, proč není nikde veřejný průkazný test, nebo proč ho teda neuděláte někde u vás na dostatečně rozlišující aparatuře a neukážete světu.
A prosím nenapadejte mě tady za to, chci se jenom přiblížit k tomu kdo má pravdu.
- Přílohy
-
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Testoval bych stejne delky kabelu, když uz
Slimy, ... mám ho po kompletním servisu od pana Vrány, Casea, součástí jsou nové repro svorky a nová síťová zásuvka .
A z dvouziloveho privodniho kabelu se trizilova zasuvka vzala jak? I. a II. tr..?
Technici mi jiste odpovi.
Technici mi jiste odpovi.
A to je ten problém proč rozdíl neslyším? A nebo mi nevěříš a mám ti to nafotit? A nebudeš mi potom rozporovat fotku?
Asi ti nic neříkají spotřebiče ochranné třídy I. a II.???
... takže predpokladám, že pán je profesionálny muzikant ...
Musím tu totiž upozorňiť, že drvivá väčšina takto "profesionálne postihnutých" jedincov sú úplnou pohromou akýchkoľvek testov. Oni totiž (snáď až na výnimky) počujú úplne iné veci a úplne inak ako bežný poslucháč! ... a vôbec najhoršie je, keď má taký jedinec ešte naštudovanú partitúru presne toho "opusu", na ktorom sa snažia "bežní amatéri" testovať
Dobrý, , mám první stupeň hudebního vzdělání (aspoň něco) , a zabrnkám občas pro děti, tak to prominou, nikoho jsem nechtěl uvést v omyl
@Strejdin: Je skvělé, že jsi se nenechal zviklat absolutními pravdami jedné či druhé strany a vyzkoušel si to. O tom ten náš koníček je. Teď máš svou vlastní zkušenost, o kterou se můžeš opřít. Přeji Ti, abys na tuhle experimentátorskou stránku hifismu nezanevřel a zůstal otevřený budoucím zkušenostem.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tady je právě vidět zajímavá situace. Uvedení BVa a NA jsou oba zkušení konstruktéři a přesto mají o 180 stupňů odlišný názor na kabely. Já si také vážím znalostí všech. Jsem rád za každý názor. Pak si to nějak zapracuji pro své poznání.Martas píše: ↑23 bře 2018 22:58Pánové, díky za reakce. Vážím si znalostí praktiků, jako jsou bva, Jarda M., NA..poznal jsem je osobně a kombinace jejich názorů a hudby s nimi slyšené mi vyhovuje, i když to mají každý trochu jinak. Zároveň obdivuju po letech hledání všechny, kdo mají čas na testování i poslech a ještě jim v životě zůstaly i jiné radosti. Jen proto, ze strávím víkend o samote, možná vyzkouším ty přeslechy. Jinak bych se na to vy...al. Abych nebyl brzdou v řetězci.
Děkuji všem, i oběma jmenovaným. Názorově blíže jsem však zkušenosti NA.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl je ten ze jen jeden z nich s kabely obchoduje.
Rozdílů je víc. BVa JE konstruktér. NA NENÍ konstruktér.
Mě zase pobaví, když hlupák, co nechápe obsah napsaného, mi drze podsunuje své výmysly:-)FS píše: ↑24 bře 2018 11:18Oooo, já se bavím. Kabeloskeptik prohlásí za "pragmatické" rozhodnutí použít nějakou kabeláž proto, že "měřitelně filtruje vf" . Teď ještě nějaký další kabeloskeptik připustí, že ona odfiltrovaná část vf je slyšet ... a o čem se tady pak budeme pořád dokola bavit?Horizon vznesl dotaz, pro používám kabeláž VDH (The Second). Protože je to nejhorší kabelová anténa co znám:-) Naměřeno. Ostatně, i síťový VDH byl Pavlem Macurou vyhodnocen jako kabel měřitelně filtrující vf. Zkrátka, mé pragmatické rozhodnutí.