Nová koncertní síň v Ostravě
Nová koncertní síň v Ostravě
hlavní sál s bronzovými varhany a diváky dokola kolem orchestru
https://magazin.aktualne.cz/obrazem/ost ... f6b220ee8/
Tak se zdá, že je vše odsouhlaseno a odklepnuto, peníze jsou, takže nezbývá než stavbu nejmodernéjšího koncertního dómu v republice a přilehlých zemích spustit...
Akustikou by oba sály měly být naprostá špička, srovnatelná třeba s Berlínem.
V Ostravě bylo vždy na vysoké úrovni divadlo, brzy zřejmě bude lídrem i klasická i moderní symfonická hudba. Dva výtečné orchestry a koncertní síň světových parametrů, to je síla.
Tipuji, že se kromě živého hraní se tady bude i hodně nahrávat...
Bravo Ostrava.
komorní scéna
pohled z parku za kulturákem
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Nová koncertní síň v Ostravě
Koukal jsem na to v TV. Je skvely, ze u nas (nejspis) vznikne takovy prostor, navic zabaleny do moderni architektury.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ne nadarmo je to jedna z nejočekávanějších staveb nejbližších let nejen v Evropě. Mě na tom fascinuje ten návrh jako přičlenění k již stávajícímu komplexu budov. Koncertní síň by pak sama o sobě měla poskytnout díky svému rozložení údajně totožný zvukový zážitek bez ohledu na to, kde člověk sedí. Jsem na to moc zvědavý a budu držet všechny palce, aby to vyšlo a někdo do toho nehodil nakonec vidle.
joooo, super zprava ! MK
Líbí se mi, že to nepřepálili s velikostí a počet sedadel je přiměřený.
Ostravská aglomerace (či souměstí) má sice cca 1 milion obyvatel a jako jediná oblast v republice se trochu blíží Praze a okolí ....... nicméně není to úplně totéž a nějaká 10 tisícová hala by byla podle mě po většinu koncertů nedůstojně nezaplněná.
Tohle bude akorát...
Ostravská aglomerace (či souměstí) má sice cca 1 milion obyvatel a jako jediná oblast v republice se trochu blíží Praze a okolí ....... nicméně není to úplně totéž a nějaká 10 tisícová hala by byla podle mě po většinu koncertů nedůstojně nezaplněná.
Tohle bude akorát...