Nohavica
Re: Příšerná kvalita originálních CD
Antony, Karel1, , respekt!
PetrD
Aby jsme se špatně nepochopili. Kdybyste rozšlapali Putina, tak se to dá pochopit.
Ale CD?
Aby jsme se špatně nepochopili. Kdybyste rozšlapali Putina, tak se to dá pochopit.
Ale CD?
Naposledy OT, omlouvám se:
Moje manželka je z Oděsy, její syn tam nyní bojuje v domobraně. Mám prakticky přímý přenos všeho, co se tam děje. Každý den vidím tu bezmoc, strach, ale i odhodlání bojovat až do konce. Od prvního dne agrese se aktivně snažíme organizovat pomoc. Proto jsme v domě připravili vše potřebné, tři rodiny (jejich ženská část) teď jedou přes Moldavsko a Rumunsko k nám. Snad vše dobře dopadne.
Muzika se mi poslouchá dnes těžko. Kolaboranta Nohavicu jsem vyřadil už dávno. Je vcelku jedno, jakou kvalitu jeho CD mají.
Moje manželka je z Oděsy, její syn tam nyní bojuje v domobraně. Mám prakticky přímý přenos všeho, co se tam děje. Každý den vidím tu bezmoc, strach, ale i odhodlání bojovat až do konce. Od prvního dne agrese se aktivně snažíme organizovat pomoc. Proto jsme v domě připravili vše potřebné, tři rodiny (jejich ženská část) teď jedou přes Moldavsko a Rumunsko k nám. Snad vše dobře dopadne.
Muzika se mi poslouchá dnes těžko. Kolaboranta Nohavicu jsem vyřadil už dávno. Je vcelku jedno, jakou kvalitu jeho CD mají.
Jelikož se debata na téma "Příšerná kvalita originálních CD" hodně vyvětvila, navrhuji adminovi přesunout část o Nohavicovi a spol. do "volné diskuze" .
PS: Zrovna teď poslouchám CD ruské kapely Disen Gage (mám jejich čtyři alba) a nějak ani nemám sílu přemýšlet nad tím, jak jsou na tom . . .
PS 2: Jardo69, přišla za mnou dcera (po Nohavicově prohlášení), jestli ta CD budu ještě někdy poslouchat. Řekl jsem jí, že ne, ať si s nimi dělá co chce . . . zbytek znáš.
Pořád je mi do breku. U nás v podniku mám dva bezva kamarády - Ukrajince, s kterými chodíme na pivko a pod. Oba narukovali. Držím palce, ať vše dobře dopadne a Putler chcípne.
PS: Zrovna teď poslouchám CD ruské kapely Disen Gage (mám jejich čtyři alba) a nějak ani nemám sílu přemýšlet nad tím, jak jsou na tom . . .
PS 2: Jardo69, přišla za mnou dcera (po Nohavicově prohlášení), jestli ta CD budu ještě někdy poslouchat. Řekl jsem jí, že ne, ať si s nimi dělá co chce . . . zbytek znáš.
Pořád je mi do breku. U nás v podniku mám dva bezva kamarády - Ukrajince, s kterými chodíme na pivko a pod. Oba narukovali. Držím palce, ať vše dobře dopadne a Putler chcípne.
Nohavica je mně lhostejný a že se zapletl s Puťkou ? to není důvod vyřadit všechny jeho nosiče...
za půlrok či trochu dýl může být vše jinak. never say never.
za půlrok či trochu dýl může být vše jinak. never say never.
Si myslím, že se zítra domluví na příměří. Nebo je to blízko.
Stejně je to šílený, že tu mže být válka, kvuli jednomu člověku.
Antony, Karel1, PetrD-mate moju plnu podporu a respekt. Ale aj kazdy kto dnes stoji pevne na strane slobody a liberalnej demokracie. Myslim ze je spravny cas sa vysporiadat aj s kolaborantmi, ale aj tymi vajatavymi, ktori su schopni otacat kabat podla situacie ktora je im prospesna.
Re: Nohavica
Nohavica me nikdy nezajimal a ani jeho tvorbu nemam. Byvala manzelka me v dobach minulych 2x dostala na jeho koncert, ktery jsem pretrpel. Paradoxne ale vystoupeni s cechomorem patřilo k nejlepe nazvucenym live akcim.... Pritelkyne nejake zaprasene cd z minulosti ma a kdyz jsem se ji zeptal, jestli ho nechce vyhodit, protoze stejne jako ja nenavidi komouse, stb a rusaky, rekla, delej s nim co chces, ale hod ho pak do plastu
Uprchliky zatim ubytovane nemame, tak posilame penize na humanitární pomoc a zbrane primo na velvyslenectvi UA.
Byt Rusem, je fakt karma.....
Uprchliky zatim ubytovane nemame, tak posilame penize na humanitární pomoc a zbrane primo na velvyslenectvi UA.
Byt Rusem, je fakt karma.....
Jindy bych dal za pravdu těm, kteří odmítají míchat "politiku" na forum o HIFI, ale debatovat tady o současné situaci není "míchání politiky", to je VÁLKA. Ani v tom nejčernějším snu by mě nenapadlo, že něco takového "kousek" za barákem zažiji. Nikdy nezapomenu, jak jsem šel v roce 1968 jako devítiletý capart s dědou za ruku v Praze, kde bydlel, po nějakém mostě a on dolů koukal na ty tanky. Držel mě za ruku a tiskl tak, že mě bolela ještě druhý den . . . a brečel. Bylo to poprvé, co jsem u tak tvrdého chlapa viděl slzy. Vždy jsem byl vychováván k úctě ke svobodě, k úctě k lidskému životu . . . a s tím se se mnou táhne "vztah" k Rusku. Nikdy jsem si o nich nedělal iluzi a je jen zázrakem, co se podařilo Kocábovi & spol. 19.6.1991. Od roku 1918 vládnou v Rusku (resp. SSSR) samí vypatlanci a psychopati, zázrakem jsme dokázali využít "okénko", kdy vládli Gorbačov a Jelcin a tu chátru z naší země vypakovali. Je mi jasné, že na fóru o HIFI jsem hodně odbočil, ale snažím se prostě pochopit Nohavicovo myšlení. Copak je to opravdu takový blb? Teď nemám na mysli jeho spolupráci s StB (k tomu byli dotlačení i jinačí kofři), ale jeho kecy. Říci, že s Putinem nesouhlasím, ale metál nevrátím . . . že by to jako bylo laciné gesto Už jen ta šaškárna, jak ten metál převzal Jak myslí, je to jeho věc.
Moc si přeji nastolit zpět "normální" dobu, kdy tady budu s úsměvem na rtech pročítat dohady o způsobu poslechu hudby (a pak budu poslouchat podle svého) . . .
PS: Ještě malá poznámka o "spolupráci s STB" . . . někdy před pěti lety jsem byl na koncertu Jimi Čerta (Mělník, hospoda U potůčku) , který začínal tím, že usedavě brečel a omlouval se za to, že nevydržel nátlak a estébákům to podepsal. Mezi každou skladbou vyprávěl a ještě několikrát se rozbrečel. Po koncertu jsme s ním asi do dvou do rána rozebírali život a docela upřímně se rozpovídal. Zjistil jsem, že ten jeho "podpis" nejvíc ublížil jemu samotnému. Kdyby se tak nějak podobně zachoval Nohavica . . .
Nevím, jak my "obyčejní" lidé můžeme v současné době Ukrajině pomoci Já alespoň poslal na SOS Ukrajina Člověku v tísni jeden můj měsíční plat.
Anthony: absolutní respekt Milane
Moc si přeji nastolit zpět "normální" dobu, kdy tady budu s úsměvem na rtech pročítat dohady o způsobu poslechu hudby (a pak budu poslouchat podle svého) . . .
PS: Ještě malá poznámka o "spolupráci s STB" . . . někdy před pěti lety jsem byl na koncertu Jimi Čerta (Mělník, hospoda U potůčku) , který začínal tím, že usedavě brečel a omlouval se za to, že nevydržel nátlak a estébákům to podepsal. Mezi každou skladbou vyprávěl a ještě několikrát se rozbrečel. Po koncertu jsme s ním asi do dvou do rána rozebírali život a docela upřímně se rozpovídal. Zjistil jsem, že ten jeho "podpis" nejvíc ublížil jemu samotnému. Kdyby se tak nějak podobně zachoval Nohavica . . .
Nevím, jak my "obyčejní" lidé můžeme v současné době Ukrajině pomoci Já alespoň poslal na SOS Ukrajina Člověku v tísni jeden můj měsíční plat.
Anthony: absolutní respekt Milane
Kdyby milion lidi v cr poslalo aspon 1000,byla by miliarda....
A? Koupit za ni kulomety? Koukám, že řešení problémů stylem "zasypej to penězma", který ve velkém používá EU, už přijali i jednotlivci.
Ne že by Putinovi neruplo v bedně, ale Ukrajina se za skoro 30 let nedokázala zvednout, naopak z ní lidi utíkali pryč i v míru. To taky o něčem svědčí. A že se stala prostředkem západu k provokování Ruska, na tom má taky svůj podíl. Teď se to vrátilo, bohužel pro obyčejný lidi.
Ne že by Putinovi neruplo v bedně, ale Ukrajina se za skoro 30 let nedokázala zvednout, naopak z ní lidi utíkali pryč i v míru. To taky o něčem svědčí. A že se stala prostředkem západu k provokování Ruska, na tom má taky svůj podíl. Teď se to vrátilo, bohužel pro obyčejný lidi.
No, to je ten první pohled, co se nabízí a bohužel my nemáme informace ( jen co je otřesné a viditelné - válka a útrapy civilních obyvatel ) a informace nemají ani naši politici. Půl roku spolu vzájemně jednali ( Rusko i USA ) a dnes bohužel vidíme ten výsledek. Proč ho to nechali udělat a jen přičumují z poza plotu a o čem, že se to nedohodli? UK byla využita, zneužita a obávám se, že bude i odkopnuta. Osobně v tom ani tak nevidím "velmocenské" ambice - na to ti chudáci už dávno nemají a vidím to jako boj o záchranu před zničením státu, protože ty zásoby nerostů už více jak 100 let nedají nikomu spát.
Je to jako s Nohavicou ( neposlouchám ho, je mi jedno co dělá ), řešíte jeho, protože to víte. Budete taky vyhazovat CD dalších kapel ( Žlutej hafan, Plastici a spousta dalších ). Nebudete také navštěvovat Husu na špagátu, ND a mnoho dalších divadel a vypnete i TV.
Divný svět, jak to vyřešit - no raději sem ten hnus politiky netahat a diskutovat o Hifi a hudbě a za to se přimlouvám.
petrL
Dík - konečně někdo z rozhledem. Nic není jednobarevné a viníků je povícero. Držím palce UK, aby to přežili.
Jak píše Oldear . UK byla zneužita!
Nohavicu neposlouchám a je mě jedno co kdo udělá s jeho CD ,LP
Válka je vůl !
Nohavicu neposlouchám a je mě jedno co kdo udělá s jeho CD ,LP
Válka je vůl !
niektori su stale este natvrdli.