Network amplifiers - vrací se doba receiverů?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Network amplifiers - vrací se doba receiverů?

Příspěvek od dadaft »

Když jsem nedávno četl recenzi na Marantz PM7000N
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... tz-pm7000n
což je jejich nový zesák, který je vybaven navíc i funkcí streamovaní,
uvědomil jsem si při pohledu na fotografie, jak je vlastně vizuálně podobný klasickým starým receiverům ze 70. let.

V sedmdesátých letech vypadala špičková hifi sestava následovně -- nějaký velký, 2 x 150W 50kg receiver od významné hi-fi firmy té doby jako Sansui, Pioneer, Marantz, Kenwood a podobně, k tomu bedny a gramofom, který postupně doplnil kotoučák, nahrazený deckem a pak CD přehrávačem.
Celkem to dávalo logiku.

Dnes stoupá obliba a s tím i nabídka zesilovačů, které kromě samotného zesilování dokážou využívat možností přehrávání ze sítě se všemi benefity moderního digitálního věku - oproti nabídce několika rádiových stanic u starých přístrojů, je to doslova exploze možností......

Nevím, možná jsem tomu moc podlehl, protože sám tento typ přístroje nově používám, ale zdá se mi, že se opět blíží doba celkem přehledného hi-fi --- jádrem systémů se stanou právě "network amplifiers" + bedny. S tím si někteří i vystačí, většina přidá i multipřehrávač disků a gramec.

Obrázek

=

Obrázek

?

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Network amplifiers - vrací se doba receiverů?

Příspěvek od blesk666 »

jeden zasadny rozdiel je ten, ze v case ktory spominas boli receivery po dlhe roky az desatrocia len kombinacia stereo zosilnovac+FM tuner, kde sa nejak zasadne a rychlo nemenila konstrukcia a tyk si tieto zariadenia dokazali dlhsie drzat svoju uzitkovu hodnotu. Dnes ked si kupis taky moderny receiver so streamerom a DAC-om-tak tieto dve casti pomerne rychlo zastaravaju a obvykle preto aj vacsina vyrobcov ich robi ako dalako vacsiu spottebku ako boki tie tebou zmienovane tazkotonazne zariadenia z minulosti. Preto ak mas vyssie naroky, by som siel urcite cestou samostatnych pristrojov

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Network amplifiers - vrací se doba receiverů?

Příspěvek od lechos »

to bude marketingovej předvánoční humbuk á la renesance gramofonů na které se stejně nehraje ale vypadají dobře. ne, doba je jinde. a momentary lapse of reason.

Odpovědět