Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Příspěvek od drfish »

Fidji99 píše:
03 říj 2022 20:13
TRON LEGACY

https://www.imdb.com/title/tt1104001/

strasna pi...vina, ale pre fanusikov Daftpunku je to povinnost. 2 hodinovy videoklip. Vynikne na dobrom DK [zvukovo]
Osobně to mám jako jednu z referenčních věcí. Takto se má točit kvalitně komiks. Skvělý obraz a zvuk.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

@drfish

re: TRON Legacy - nepochybne, zvukovo/vizualne je to tiez jeden z mojich referencnych trackov, Schopnost vystavat soundtrackom ambient nekonecneho pocitacoveho vesmiru je neskutocna. Milujem scenu odchod a prichod od End of Line + nasledna akcna scena.
Zase si ale treba priznat, ze pribeh je velmi jednoduchy - a tom som myslel svojim komentarom.

Inac na mojom liste zvukovych orgii [bez ohladu na samotnu kvalitu filmu] z poslednej doby:
- Ready Player One - uvodna nahanacka, skvele ukaze 3D
- Blade Runner 2049 - to je zvukovo dobre cele, vynika scena okolo vyletu a zostrelenia
- Batman [2021] - scena pred a okolo nahanacky s Penguinom
- Dune [2021] - cely film, ale scena pred a pocas zachrany ludi s Harvestera, Atmos vyuzity na 100%
- Mad Max Fury Road - to je cele Atmos demonstrator

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

A teda samozrejme "Unbroken" to je uplne uzasny 3D zvuk.

Inac aj vela serialov/originalov na Netflixe a HBO ma skvely Atmos - vypichnem GoT, Peaky Blinders, Witchera.

Samozrejme, stale je obrovksy rozdiel v komprimovanom Atmose na Netfixe a "ozajstnom" na diskoch, ale predsa.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

3.řada The Boys se fakt povedla, vyjímečně zábavná, předchozí řady jsem vnímal jako ztrátu času. :)

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Kultovní film Pulp Fiction: Historky z podsvětí.

To je snímek, který musím alespoň 4x do roka.

https://www.csfd.cz/film/8852-pulp-fict ... i/prehled/

Various: Pulp Fiction: Music From The Motion Picture (Collector's Edition) CD. Naprosto brutální soundtrack.

https://www.gramodesky.cz/album/various ... 1994-21443

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

to Fidji:
Mad Max byl pro mne největším překvapením za deset let. Naprosto kultovní film a to v mnoha ohledech.
Unbroken myslíš ten od Angeliny Jolie 2014?

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

to drfish - jjo, tam ta uvodna scena je dokonca na Dolby Atmos Demo disku. To je Atmos na 100% nad hlavou, zospodu, zhora, zboku ....., Vela LFE ambientu .

A ten Mad Max - ten je uplne uzasny - a pritom - "Film story explained badly" - idu na aute niekam, nic nenajdu a vratia sa spat ;-).
Tiez som si to prva krat len tak pozrel z nudy, ale ostal som uplne v uzase. Tom Hardy snad ani nedokaze hrat zle. A koho napadlo - "no tak tam dame typka na gume, co bude v cervenej kombineze hrat na gitaru .... " genialne.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Počítám, že by se vám mohl líbit Bullet Train

https://www.csfd.cz/film/933670-bullet-train/prehled/

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Divam se na Andor (star wars) Pomaly rozjezd, ale kolem 5. dilu a dal jiz vyborne.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Seriál Banda- The Boys jsem shlédl nedávno a dost mě to zasáhlo. Prakticky jsem nevnímal žádný nedostatek v ničem. Nerad vidím násilí, a zde je ho opravdu hodně, a dost podrobně zobrazené, ale přesto to na mě nemělo silně negativní dopad. Bude to bezpochyby tím, že i když seriál dokáže silně zaujmout pozornost a vtáhnout diváka do děje, tak jsem stále neztratil povědomost o nadsázce která to doprovází. Je to takové řekl bych Tarantinovské pojetí, a to podává to násilí stravitelněji i když je dost podrobně a popisně podané. Přes velké množství triků jsem nevnímal nedokonalosti digitálního zpracování jako se to nezřídka děje u moderních akčních či sci-fi celovečeráků. Nejsou zde ani takové ty velmi rychlé střihy a nepřehlednost v tom co se děje. Je to bezvadně natočené a vymyšlené. Zdeno 1 nazval první dvě série ztrátou času, za mě jsou super. Pravdou ale je, že třetí série nenaznačuje, že by tvůrcům docházel dech. Nikde nejsou krkolomné, nelogické nebo zbytečné dialogy, naprosto skvělý scénář, má to vícero vrstev, poukazuje to na mnoho současných fenoménů ve společnosti, zabývá se to dost lidskou psychikou a je to v neposlední řadě perfektně zahrané. Nejsem na vlně sledování moderních seriálů a užívání streamovacích služeb, takže je možná takto povedených děl více, ale mě The Boys přišlo jako vyloženě mimořádné dílko.

Jako druhý seriál který mě zasáhl v poslední době bych uvedl Westworld, zde ale rozhodně první série a ještě ta druhá, při které mě to ke konci už ale přestalo bavit.
Noble Audio - výroba a prodej

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

*palec* Anthony Starr se v roli homelandera vyziva. Sedi mu dokonale. Pokud je Vam herec sympaticky, vyborny byl i v Banshee - komorni mlatici serial z americkeho vidlakova. Starr hraje falesneho serifa (trestance), ktereho stiha jeho minulost..
https://www.csfd.cz/film/326448-banshee/prehled/

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Vrhnul jsem se na Stranger Things - není to špatné, ale ta hype to je věc. Některé díly jsou výborné, za necelé 4 serie, tak 3 díly hodnotím jako výborné až vynikající určitě.
Babylon Berlín, 4. série a stále je to výborné, ba možná se to ještě zlepšuje. Seriál z Neměcké produkce o předválečném Německu = je to zajímavé.
*palec*

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleskla »

Kdo si chce trochu potrápit mozkové zavity doporučuji serial Dark a Zone Blanche. Dobrá severská kriminálka (serial) V pasti. No a trošku ujetý Squid Game.
Vše Netflix.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

[repostujem svoj prispevok z HEF] - Top Gun Maverick

https://ultrahd.highdefdigest.com/10605 ... luray.html

Maverick soars into home theaters with a stupendously awesome, demo-worthy Dolby Atmos soundtrack that absorbs viewers with the emotional drama of the characters as effectively as it does throwing them into the thick of battle.

Wow
tak, ti co sa v najblizsej dobe chystaju ku mne na navstevu - prosim ratajte s tym, ze si budete musiet vypocut a pozriet aspon nejake uryvky z tohto filmu. Jeden z najlepsich Atmos zvukov, ake som kedy pocul. Hodil som si to cele na referencnej hlasitosti. Celkovo lietadla su velmi vdacna vec co sa tyka 3D zvuku, ale tu to je este o level lepsie, pocitam ze ten LFE mix ide niekde do 12Hz, lebo to je az fyzcky zazitok.

Ako sa u nas hovori; "takto sa to robi, do psej matere" [obyvatelia Zamoravskej Dzamahirie vedia]

Jeden z mala skutocne objektovo spracovanych Atmos mixov, a nie tie sprasene 7.1.2, co sa vydavaju za Atmos.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Hamburk, nástup fašismu. Loď svobody se pomalu potápí, ale na palubě se ještě swinguje.

https://www.csfd.cz/film/18414-swing-kids/prehled/

Odpovědět