My mu nerozumíme, ale mu věříme

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět

Miero
Kontaktovat uživatele:

Re: My mu nerozumíme, ale mu věříme

Příspěvek od Miero »

Samozrejme, že nejde rozumieť všetkému. Ale tiež platí, že bez prítomných odborníkov je každý "odborník".

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Jsou lidi, kteří věří tomu, že svět se podřizuje fyzikálním zákonům.
Ještě větší pitomci dokonce tvrdí, že tyto zákony jsou neměnné.
A ti úplně největší pitomci toto své stanovisko obhajují tím, že jsou odborníci.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Skús sa nad tým, aké zákony na svete platia, zamyslieť tak za 80rokov?? Aštar Šaran to nezachráni :) . Potom "zistíš" (kulový..) kto bol pitomec . Tie fyzikálne zákony sa nemenia.. Len ich pochopenie. A "pitomci" tomu pochopeniu úspešne odolávajú. Zdá sa, že si sa v tom "zrkadle" uvidel.
A ešte parafráza v rovnakom duchu:
"Sú ľudia, ktorí veria, že svet sa nepodriaďuje fyzikálnym (prírodným..) zákonom.
Ešte väčší blbci tvrdia, že tieto zákony sú premenné podľa ich pocitov.
A tí úplne najväčší blbci svoje stanovisko obhajujú "dôkazom", že to predsa počujú" ;)
Naposledy upravil(a) BVa dne 04 úno 2019 10:00, celkem upraveno 2 x.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Trochu kontextu k sucasnej vede. Dnes sa napriklad riesi, ci existuje stvrty druh neutrin, ktory by vedel vysvetlit to, co pozoruju meraniami:
- https://medium.com/starts-with-a-bang/i ... a8ff7f1e78

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

BVa píše:
04 úno 2019 09:49
Skús sa nad tým, aké zákony na svete platia, zamyslieť tak za 80rokov?? Aštar Šaran to nezachráni :) . Potom "zistíš" (kulový..) kto bol pitomec . Tie fyzikálne zákony sa nemenia.. Len ich pochopenie. A "pitomci" tomu pochopeniu úspešne odolávajú. Zdá sa, že si sa v tom "zrkadle" uvidel.
A ešte parafráza v rovnakom duchu:
"Sú ľudia, ktorí veria, že svet sa nepodriaďuje fyzikálnym (prírodným..) zákonom.
Ešte väčší blbci tvrdia, že tieto zákony sú premenné podľa ich pocitov.
A tí úplne najväčší blbci svoje stanovisko obhajujú "dôkazom", že to predsa počujú" ;)
@BVa: Nerozumím, proč na mne útočíš. Můj příspěvek se týká rádoby-odborníků, se kterými se potkáváme dnes a denně. Alw když už máš potřebu být osobní, tak ti také dám zpětnou vazbu:
Je nedůstojné inteligentního člověka podsouvat něco, co jsem nenapsal, tak dětinským způsobem. Já jsem záměrně napsal "fyzikální" a nikoli "přírodní" zákony. Takže teď si vyber, anebo jsi ubohý manipulant, anebo jsi na tom tak špatně, že nerozlišuješ mezi těmi dvěmi pojmy.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Je tu "v mode" povazovat sucasne fyzikalne zakony za nedokonale, a zaroven odmietat (resp. nebrat v uvahu) poznatky psychologie, ktora uz mnohokrat ukazala, napriklad i to, ze ocakavanie experimentatora ovplyvnuje vysledok:
V roce 1963 provedli Rosenthal a Fode jednu z prvních studií efektů experimentátora. Sdělili studentům psychologie, že každý dostane krysu, kterou má naučit projít bludištěm. Pokud se jí to povede, dostane potravu. Některým studentům řekli, že jejich krysy jsou chytřejší a učení jim proto půjde lépe a rychleji, jiným naopak sdělili, že jejich krysy jsou hloupější. Ve skutečnosti byly všechny krysy stejně inteligentní. Když byl později testován jejich výkon při procházení bludištěm, zjistilo se, že krysy, o kterých bylo řečeno, že jsou chytré, se opravdu bludištěm naučily projít o mnoho rychleji. Studenti totiž věřili, že jim učení půjde lépe, tudíž je povzbuzovali, věnovali jim více času, častěji s nimi trénovali a někdy si je i pojmenovali. Druhá skupinka studentů, která věřila, že má hloupější krysy, jim tolik pozornosti a úsilí nevěnovala.
Zdroj: https://wikisofia.cz/wiki/Pygmalion_efekt

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@Miero: Za mne naprostý souhlas. Psychologie (no, mluvíme primárně o psychoakustice, že :D ) dokáže divy a skepse k pozorovanému je určitě na místě než se rozbije porcelánové prasátko.
Už jsem to tu určitě vícekrát napsal - poslechová pohoda, zklidnění mysle, pěkné prostředí k poslechu - to vše se podílí na mém výsledném zážitku z poslechu větší měrou, než samotná technika, která mi poslech zprostředkovává. Nebyl bych však hifistou, kdybych neřešil všechny možné aspekty té techniky (například parametry jádra linuxu na AudioPC), přestože jejich vliv je nicotný či žádný. Vždycky mne pobaví argument: Nemá cenu řešit XY, protože nejdůležitější je akustika a bedny. Ne že by v tom o bednách a akustice nebyl kus pravdy, jen se to míjí s mým chápáním hifi koníčka, kdy cesta je cíl a každý, byť malý krok je součást cesty.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

O linuxe i jeho jadre nieco (malo) tusim, a menil som uz i napriklad DMA bufferu aby fungovalo spolahlivo DSD512, ale zakazovat napr. kompilaciu veci ktore sa nepouzivaju je casto na efekt, resp. dobry pocit :-)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2FS
@BVa: Nerozumím, proč na mne útočíš. Můj příspěvek se týká rádoby-odborníků, se kterými se potkáváme dnes a denně.
Tak sorry, ale prečítaj si čo si napísal... Reagoval som na zmysel napísaného textu, nie na to čo, si si pritom možno myslel. Tie fyzikálne zákony sú nedeliteľná časť tých prírodných zákonov, preto som to dal do súvisu. Nemám potrebu byť osobný, ale vecný. A jasnovidec nie som, je mi ľúto. *sunglases*

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

@BVA:
V roce 1963 provedli Rosenthal a Fode jednu z prvních studií efektů experimentátora. Sdělili studentům psychologie, že každý dostane krysu, kterou má naučit projít bludištěm. Pokud se jí to povede, dostane potravu. Některým studentům řekli, že jejich krysy jsou chytřejší a učení jim proto půjde lépe a rychleji, jiným naopak sdělili, že jejich krysy jsou hloupější. Ve skutečnosti byly všechny krysy stejně inteligentní. Když byl později testován jejich výkon při procházení bludištěm, zjistilo se, že krysy, o kterých bylo řečeno, že jsou chytré, se opravdu bludištěm naučily projít o mnoho rychleji. Studenti totiž věřili, že jim učení půjde lépe, tudíž je povzbuzovali, věnovali jim více času, častěji s nimi trénovali a někdy si je i pojmenovali. Druhá skupinka studentů, která věřila, že má hloupější krysy, jim tolik pozornosti a úsilí nevěnovala.
... áno, tá "Tvoja krysa", ktorú si nafasoval, aby si ju učil prejsť "bludišťom káblov", chcípla dávno už pred prvým experimentom ... už pred 40-timi rokmi

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Zato bacily sú rezistentné, dokonca aj voči poznaniu a faktom. A v tom ich emocionálnom "bludišti" sa im celkom páči. Dobre im tak.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

FS píše:
04 úno 2019 09:39
Jsou lidi, kteří věří tomu, že svět se podřizuje fyzikálním zákonům.
Ještě větší pitomci dokonce tvrdí, že tyto zákony jsou neměnné.
A ti úplně největší pitomci toto své stanovisko obhajují tím, že jsou odborníci.
Co jsem napsal, za tím si stojím. Včetně exaktního oddělení pojmů "fyzikální zákony" a "přírodní zákony". Kdybych ty pojmy neoddělil, pak by celý ten příspěvek neměl žádný smysl :)

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Pane Bunto, neodpustím si jednu poznámku. Jako konstruktér a výrobce audio HIFI techniky trávíte neuvěřitelně mnoho času na tomto fóru, že si každý rozumný člověk (zdravě se orientující v prostředí) musí nutně položit otázku, zda vám ten čas tak trochu nechybí ve vaší práci. Konsekvence s takovouto otázkou je nasnadě. Svým chováním nenutíte ostatní přemýšlet nad významem vašich slov, nýbrž nad smyslem vaší existence. Je to skutečně to, o co usilujete? Nebo vám role samozvaného spasitele a vykladače neexistující "pravdy" vyhovuje? Vím, že mi do toho nic není, ale třeba byste se mohl rozepsat o svých pohnutkách.To by zase zajímalo mne. Hodně zdaru.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Nebudeš veriť, ale nechýba., Jednak som sám sebe pánom (robím kedy chcem a koľko chcem a nič nemusím), a napriek tomu že sem v poslednej dobe viac píšem, som stihol za posledných 6 týždňov 6 koncov, 1 integráč, 2 preampy a 3páry boxov (F3ROY, , F3B a MAX), ktoré si zákazníci odviezli. A podotýkam, že to boli ľudia, čo to tu nečítajú, zaujíma ich hudba, nie reči okolo techniky. A že pre niekoho je problém zamyslieť sa nad zmyslom slov, ale radšej báda nad mojou existenciou, nie je môj problém.

Odpovědět