My mu nerozumíme, ale mu věříme
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: My mu nerozumíme, ale mu věříme
Ja treba ty same Kaptony jako mam reprokabely
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak dobře, jeden z mála. Jsou takoví, kteří napojí 2 metry kabelu za 500000 Kč do reprosoustav s kabeláží za 100 Kč v délce metru. Od výhybky k výškáči.
S par hifisty, kteri si vymenili kabelaz uvnitr beden, jsem v kontaktu. Vsichni bez vyjimky potvrdili zlepseni po vymeme dratu uvnitr. Ale take, ze to neni vubec jednoduche na provedeni.
Bodaj by to nepotvrdili.. Však sa s tým narobili, nebolo to zadarmo a mali by priznať že to nemalo význam? "Hrdosť" nedovolí.. Samozrejme boxy pred/po tuningu si nezmeral/nedal zmerať nikto. Ale je to "úplne iný level".. A potom to nemá byť pre srandu.
Výměna kabeláže uvnitř beden je mateřská škola elektrotechniky, ale co třeba záruka ? Koupíš bedýnku za 50, 100 nebo půl mega a zahodíš "5.letou" záruku kvůli hypotéze slyšitelnosti ? To už je myslím lepší hrát si vně strojů.
Nevis o cem pises. Oba dva.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Výměna kabeláže v repro mě čeká v brzký době, pak napíšu dojmologii
kabelguru.cz
Kocmeister, ides menit kable v Ghibli? Nechces ich poslat Kocourovi na zmeranie, nech ich zahrnie do simulacie... ci to nieco nerozbije?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano vymění je Kocour, třeba to stihne i změřit před a po.
kabelguru.cz
Bylo by nanejvýš vhodné bedny změřit před a po, jaký skvostný výsledek tím bude dosažen
Aby to neco reklo, tak by se musela dost podchytit metodika. Samotna frekvencka asi nic nerekne, chtelo by to zkresleni pri vice urovnich, waterfall, .... V beznych podminkach normalne proveditelne, ale pro hledani minimalnich rozdilu bz to asi nic neukazalo.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak a ted mi reknete cemu ma clovek prilozit vetsi vahu?
Kdyz tu placa sonofstars s jinym uzivatelem dojmy - to chapu - to jsou proste poznaty, dojmy, ...
Kdyz napise jeden technik-konstrukter (BVa), ze se to musi zmerit pred a po, abychom videli jestli se neco zmenilo - beru!
Kdyz napise druhy technik-konstrukter (Kocour), ze je to mnohem slozitejsi a mozna nam to nic neukaze - taky beru!
Ale co si z toho vzit? Tohle by chtelo nove vlakno prosim a zajimaly by mne hypotezy, kriteria mereni, samotny pokus a vysledky.
Prosim zajima me to moc.
Kdyz tu placa sonofstars s jinym uzivatelem dojmy - to chapu - to jsou proste poznaty, dojmy, ...
Kdyz napise jeden technik-konstrukter (BVa), ze se to musi zmerit pred a po, abychom videli jestli se neco zmenilo - beru!
Kdyz napise druhy technik-konstrukter (Kocour), ze je to mnohem slozitejsi a mozna nam to nic neukaze - taky beru!
Ale co si z toho vzit? Tohle by chtelo nove vlakno prosim a zajimaly by mne hypotezy, kriteria mereni, samotny pokus a vysledky.
Prosim zajima me to moc.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Obecně platného jednoznačného závěru se nedočkáš. Záleží na mnoha proměnných, které jsou (některé z nich) nereplikovatelné 1:1 v různých časech, prostředích, mezi různými lidmi. Každý může pověnovat čas tomu, aby si udělal závěry pro sebe.
Já nejsem žádný kabelo či koncovkomaniak, jakkoliv si to hejteři snaží vsugerovat, kabely řeším především po stránce mechanického provedení, průřezu a stínění. Nicméně když všechnu kabeláž vyměním za PC šňůry a měděné dvoulinky za desetikoruny za metr, změna zvuku je zřetelná a 100% identifikovatelná. Dal jsem si s tím se známým tu práci a mám od té doby jasno.
Jasno mají i mnozí jakožekabeloskeptici typu RedBaron, davidhighend nebo boxer, kteří hlásají, že kabely nehrají, ale přesto nemají aparát propojený jen tak něčím nejobyčejnějším, jak by velil jejich svatý "diskusní" boj. Jenže nemají koule na to (si) to přiznat.
Já nejsem žádný kabelo či koncovkomaniak, jakkoliv si to hejteři snaží vsugerovat, kabely řeším především po stránce mechanického provedení, průřezu a stínění. Nicméně když všechnu kabeláž vyměním za PC šňůry a měděné dvoulinky za desetikoruny za metr, změna zvuku je zřetelná a 100% identifikovatelná. Dal jsem si s tím se známým tu práci a mám od té doby jasno.
Jasno mají i mnozí jakožekabeloskeptici typu RedBaron, davidhighend nebo boxer, kteří hlásají, že kabely nehrají, ale přesto nemají aparát propojený jen tak něčím nejobyčejnějším, jak by velil jejich svatý "diskusní" boj. Jenže nemají koule na to (si) to přiznat.
Kabely nehrají, dokáží ale ovlivnit zvuk. Jestli k horšímu, nebo lepšímu, je vždy svobodná volba každého soudruha.
Pitrs, s tou zmenou kablou je to mozne, otazka je ci by ti nestacilo povedzme len nieco taketo:
- metraz na napajacie kable: https://www.elektrotechnika-shop.cz/liy ... 100-216501
- namiesto dvojlinky napr. koax Klotz LY230-MJF: https://shop.klotz-ais.com/shop/5485-bu ... 0-mjf.html
- metraz na napajacie kable: https://www.elektrotechnika-shop.cz/liy ... 100-216501
- namiesto dvojlinky napr. koax Klotz LY230-MJF: https://shop.klotz-ais.com/shop/5485-bu ... 0-mjf.html