Mobil jako "streamer"?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
štětináč
Kontaktovat uživatele:

Mobil jako "streamer"?

Příspěvek od štětináč »

Ahoj. Dělal jsem pokusy s připojením mobilu na reprobedny. Internetová radia jsou v pohodě, Spotify free se takto poslouchat nedá. Zvuk je katastrofa. Na sluchátkách není problém poslouchat obojí. Nějaké vysvětlení?

efičák
Kontaktovat uživatele:

Re: Mobil jako "streamer"?

Příspěvek od efičák »

ZDar, Štětináči, hraješ z Jack - sluchákového výstupu?
Spotify je řidší, mám jejich Prémium s lepším zvukem, ale Quobuz se to nevyrovná.
Pokud hraješ z USB, pomohl by převodník. Mám Audioquest Dragon fly. Ač má jen výstup na sluchátka, přes redukci Jack / Cinch hraje fajn.

Pak mám Topping a ten umí z USB všechny formáty. Stačí si vybrat model podle nároků na kvalitu. Na Audiowebu je o tom více.

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Ahoj štětináči, jaké je vysvětlení. Je to jednoduché, potřebuješ mít v poslechovém místě bez ozvěny dobře umístěné a naladěné bedny s dobrým vyrovnaným rozsahem. Potom by to mělo být poslouchatelné bez nervů. Když to pak doplniš dobrým zesilovačem který hraje stejně jak potichu tak nahlas a zvuk drží pohromadě v každém režimu, pak to musí hrát i z mobilu přes kablík ze sluchátkového výstupu z YouTube nebo spotify a zapomeneš na nějakou komprimaci.

jarda68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarda68 »

Zdravím, nechci zakládat nové téma, máte někdo zkušenost?
hraju přes solidní soupravu pioneer+jamo bi-amp, ipod classic 120gb. Samosebou deska ani cd to není, podle kvality mp3. Nicméně většinu nahrávek mám v nejvyšší mp3 popř. VBR, kvalita a dynamika při zapnutí retriever sound na receiveru jakási je. Ovšem 120gb ipodu mi již nestačí, tak jsem sáhnul po starším iphone 8 s 256gb úložkou. Přesvědčen, že mp3 na jednom=mp3 na druhém. Omyl. Muzika ve stejné kvalitě jako na ipodu, hozená z macu hudby na iphone 8 je jiná. Z iphone 8 je plošší a postrádá dynamiku, neřku-li výšky i basy. Zklamání, jinak vše ostatní, grafika, řazení atd. vše je lepší na iphone. Máte někdo podobnou zkušenost, anebo vysvětlení? Může to být v konektoru? 30 pin vs lightning? Na podpoře applu mi dělali test iphonu s výsledkem OK. Prý snad vyčistit konektor lightning. ??

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Už to celkem hraje. Zřejmě zrovna hrála nějaká zmršenina.

muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od muchacho »

Nevím, jestli je to tady ještě aktivní, ale používám mobil k velké spokojenosti jako streamer s aplikací USB Audio Player Pro s připojeným USB DAC převodníkem přes OTG kabel. Přehrávám jak stream Tidal, tak Qobuz, ale i veškorou Hi-Res hudbu uloženou na paměťové kartě (512GB), to vše v Bit-Perfect režimu, kdy přehrávač UAPP obchází zvukové ovladače Androidu.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

No, našel jsem si pár internetových stanic k poslechu a nezní to špatně na regálovkách za cca 12 000 Kč. Jasně, musí se vybírat a nechtít zvuk CD. Takže taková úvaha, jaké asi parametry mají v mobilech ty DA převodníky. Jestli to výrobce "řeší", nebo tam plácne, co má k dispozici.

Odpovědět