Měření vs. poslech
Re: Měření vs. poslech
Nevim, jestli jsem nasel nejake jasne zduvodneni ci vysvetleni cehokoliv. Spis jsem poznal dobry zvuk v podminkach, ktere ma malokdo, a to i s puvodnimi BW802. Cloveku to pak napovida, ze ma smysl se snazit a hledat cesty k tomu zvuku, nemavnout nad tim rukou a rict si ze kdyz to dobre meri tak je to prece ok. Reprodukce je sice technicka disciplina, ale vysledkem je pocit. A ja dost nerad nejakym zpusobem ubiram na svych dobrych pocitech (proto bedny musi i vypadat), a take nerad shazuju neci pocity a dojmy. Najdu-li postupne podobny dojem, nazor, shodu, uz se z pocitu stava neco urcitejsiho, ackoliv pro to treba nemam jasne vysvetleni, ale mam tuseni. Je to o zpusobu mysleni.
Nemuzu a ani nechci vsechny jednotlive veci psat, u pivka, kdyz se keca, reknu hodne, ale cim dal vic si uvedomuju svuj cas a hodnotu, a dost veci uz tak povazuju za urcite know-how. Neni to zadna raketove veda, ale uz jen treba vedet, jak ten ci onen menic hraje,.....to se musi koupit, zmerit, udelat bedna, zapojit, rozehrat, poslouchat, ladit,......to clovek nenabere za rok. A jeden, nazveme to zazitek, jeste nedela zkusenost, protoze pod zkusenosti chapu neco co se mi potvrdilo vicekrat. A tim padem narusta cas, ktery tomu clovek musi venovat. Spoustu veci taky clovek musi dat do kontextu, kdyz reknu tento a tento reprak je dobrej, tak to v podstate nema moc hodnotu pro druhou stranu.
Nemuzu a ani nechci vsechny jednotlive veci psat, u pivka, kdyz se keca, reknu hodne, ale cim dal vic si uvedomuju svuj cas a hodnotu, a dost veci uz tak povazuju za urcite know-how. Neni to zadna raketove veda, ale uz jen treba vedet, jak ten ci onen menic hraje,.....to se musi koupit, zmerit, udelat bedna, zapojit, rozehrat, poslouchat, ladit,......to clovek nenabere za rok. A jeden, nazveme to zazitek, jeste nedela zkusenost, protoze pod zkusenosti chapu neco co se mi potvrdilo vicekrat. A tim padem narusta cas, ktery tomu clovek musi venovat. Spoustu veci taky clovek musi dat do kontextu, kdyz reknu tento a tento reprak je dobrej, tak to v podstate nema moc hodnotu pro druhou stranu.
Miero, dej ty svoje měření rozhodně na Slovanet, prosím !
Sem už ne, tady jsme pořád ve vlákně Kocmeister a myslím, že po tý ledničce, půlhodině poslechu a spoustě dalších kravin už to přestalo bejt zajímavý.
Byl bych rád, kdyby se do svýho vlákna zase vrátil jeho autor a napsal konečně něco k tématu, který mě osobně hrozně zajímá.
On moc dobře ví, co po něm chci.
Díky Kocourovi za skvěle napsaný příspěvky o jeho pohledu, který nás, po tom plevelu, co to tady zasvinil, vrátili zase k hifi.
Díky, že neodděluješ ryze technickou disciplínu (návrh, měření, zkušenosti) od poslechu hudby a jeho vnímání (vyvolaný pocity).
A taky děkuju Pítrsovi na hodně vtipnej příměr o fírerovi, kterej použil v jednom ze svejch příspěvků.
Řekl bych, že příměr se ani tak nevztahuje k samotný označený osobě, jako k tomu, jak k němu vzhlížejí některý členové tohohle fóra.
Je to až nechutný...
Sem už ne, tady jsme pořád ve vlákně Kocmeister a myslím, že po tý ledničce, půlhodině poslechu a spoustě dalších kravin už to přestalo bejt zajímavý.
Byl bych rád, kdyby se do svýho vlákna zase vrátil jeho autor a napsal konečně něco k tématu, který mě osobně hrozně zajímá.
On moc dobře ví, co po něm chci.
Díky Kocourovi za skvěle napsaný příspěvky o jeho pohledu, který nás, po tom plevelu, co to tady zasvinil, vrátili zase k hifi.
Díky, že neodděluješ ryze technickou disciplínu (návrh, měření, zkušenosti) od poslechu hudby a jeho vnímání (vyvolaný pocity).
A taky děkuju Pítrsovi na hodně vtipnej příměr o fírerovi, kterej použil v jednom ze svejch příspěvků.
Řekl bych, že příměr se ani tak nevztahuje k samotný označený osobě, jako k tomu, jak k němu vzhlížejí některý členové tohohle fóra.
Je to až nechutný...
kabelguru.cz
Navrhujem rozdelit toto vlakno na dve casti od mojeho rypaveho prispevku z 09 čer 2020 08:42, t.j. oddelit poslednych 39 stran niekam inam (ale nemazat prosim).
- post216240.html#p216240
Ak suhlasite, asi nareportujte tento prispevok, snad si to admin vsimne a rozdeli to.
- post216240.html#p216240
Ak suhlasite, asi nareportujte tento prispevok, snad si to admin vsimne a rozdeli to.
Máš pravdu, mazat by byla rozhodně škoda.Je tu hodně plevelu vč. přestřelek Bunta vs Pítrs, ale hodně to ukazuje o členech tohohle fóra, takže zachovat a přesunout.
kabelguru.cz
Chudák Kocmeister. Ten bordel ve svém vlákně, bude ještě dlouho přebírat a uklízet. Je to tu bláta jako po povodni.
Chudák Kocmeister, chudák Kocmeister. Fňukáte tady jak na pohřbu Andropova. Ste chlapi nebo ženy? Kdo tady bude co ještě dlouho přebírat a uklízet? Kdyby Kocmeister chtěl, hvízdne a admin to tady smázne lopatou raz dva. Celejch posledních čtyřicet stránek zmizí jedním tahem v propadlišti dějin.
Ja bych smazal celé hifiRÓM, stejně je to k.......
Jj, myslim, ze to tu napisane bude sympaticke kazdemu potencialnemu zaujemcovi o tvoje sluzby. Individualny pristup a velka snaha o empatiu sa casto nevidi. Drzim palce!Kocour píše: ↑03 črc 2020 10:31Nevim, jestli jsem nasel nejake jasne zduvodneni ci vysvetleni cehokoliv. Spis jsem poznal dobry zvuk v podminkach, ktere ma malokdo, a to i s puvodnimi BW802. Cloveku to pak napovida, ze ma smysl se snazit a hledat cesty k tomu zvuku, nemavnout nad tim rukou a rict si ze kdyz to dobre meri tak je to prece ok. Reprodukce je sice technicka disciplina, ale vysledkem je pocit. A ja dost nerad nejakym zpusobem ubiram na svych dobrych pocitech (proto bedny musi i vypadat), a take nerad shazuju neci pocity a dojmy. Najdu-li postupne podobny dojem, nazor, shodu, uz se z pocitu stava neco urcitejsiho, ackoliv pro to treba nemam jasne vysvetleni, ale mam tuseni. Je to o zpusobu mysleni.
PS: Bolo by uzasne, ak by sa ti casom podarilo nasetrit 2-3 miliony Kč na vlastny Klippel NFS. To by bol potom vyvoj!
Kocour
Jsem rád, že setkání s Lachimem v jeho poslechovce ti umožnilo si prakticky ověřit i věci, které "technici" odsoudí již na základě teoretických předpokladů. Stejně tak si pamatuji, když Lachim kdysi tvrdil, že nevěří tomu aby nějaký náš DIY stavitel beden byl schopen vyladit tovární reprosoustavy top řady světového výrobce. Je úžasný, když se začínají "technici" a "pocitáři" osobně setkávat a vzájemně si vyměňovat své praktické zkušenosti protože to obohatí obě strany. Je škoda, že na fórech prostě jen oba tábory vedou žabo-myší války. Věřím, že tímto projektem tunningu B&W802 D2 se může situace změnit.
Jsem rád, že setkání s Lachimem v jeho poslechovce ti umožnilo si prakticky ověřit i věci, které "technici" odsoudí již na základě teoretických předpokladů. Stejně tak si pamatuji, když Lachim kdysi tvrdil, že nevěří tomu aby nějaký náš DIY stavitel beden byl schopen vyladit tovární reprosoustavy top řady světového výrobce. Je úžasný, když se začínají "technici" a "pocitáři" osobně setkávat a vzájemně si vyměňovat své praktické zkušenosti protože to obohatí obě strany. Je škoda, že na fórech prostě jen oba tábory vedou žabo-myší války. Věřím, že tímto projektem tunningu B&W802 D2 se může situace změnit.
Cistenie vlakna sa nekona?
Zaujemci o meranie VMA-I EVO u mna doma mozu nakuknut sem (fr.char. je viditelna po prihlaseni):
- https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.p ... 007#337007
Zaujemci o meranie VMA-I EVO u mna doma mozu nakuknut sem (fr.char. je viditelna po prihlaseni):
- https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.p ... 007#337007
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Proc to meris takhle nesmyslne? Ze by snaha manipulovat vysledek? Ty mas pri poslechu usi ve 40 mistech najednou a zaroven v poslechovem miste a u beden? Asi ne, vid.
Zmer to normalne, REWem, frekvencni charakteristiku a waterfall, vyhlazeni max 1/12.
Zmer to normalne, REWem, frekvencni charakteristiku a waterfall, vyhlazeni max 1/12.
Ako nezmyselne? To je standardna procedura toho programu a inak to v nom ani nejde. Vyuziva to rozsirenu kalibraciu ich mikrofonu, nie len v ose, ale az 30 stupnov mimo nu, takze jedno miesto je zmerane najprv lavou a potom pravou bednou s mikrofonom nasmerovanym na stred.
S REWom to skusim tiez, ale bude to vacsia piplacka nez so Sonarworksom. Ale meranie v jednom mieste urcite nestaci - usi nie su mikrofon.
S REWom to skusim tiez, ale bude to vacsia piplacka nez so Sonarworksom. Ale meranie v jednom mieste urcite nestaci - usi nie su mikrofon.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Neexistuje jediny rozumny realny duvod, proc by mereni s REWem mela byt piplacka. Naopak je mereni samotne velmi jednoduche, intuitivni, rychle.
Nesmyslnost predesleho mereni spociva v tom, co jsem napsal.
Udelej 9 mereni v miste, kde mas pri poslechu hlavu. Rohy krychle se stranou 30 cm a uprostred.
Me osobne se nejlip osvedcila 2 mereni v miste usi, L a P kanal zvlast, pak je zprumerovat. Dava mi to nejlepsi korelaci s tim, co slysim a nejlip to ukaze problemy.
Nesmyslnost predesleho mereni spociva v tom, co jsem napsal.
Udelej 9 mereni v miste, kde mas pri poslechu hlavu. Rohy krychle se stranou 30 cm a uprostred.
Me osobne se nejlip osvedcila 2 mereni v miste usi, L a P kanal zvlast, pak je zprumerovat. Dava mi to nejlepsi korelaci s tim, co slysim a nejlip to ukaze problemy.
Pitrsi, skusal si ten Sonarworks? Neskusal! Piplacka to s REWom bude v porovnani so Sonarworks. V nom by to zvladlo i 5 rocne dieta.
A nepaci sa, ze rovno hovoris, ze to je nezmysel. Ani nevies ako to funguje a ani naco to chce 40 merani a ani ako ich pouziva. A uz ma obvinujes, ze to chcem zmanipulovat.
Nebud taky ...
A nepaci sa, ze rovno hovoris, ze to je nezmysel. Ani nevies ako to funguje a ani naco to chce 40 merani a ani ako ich pouziva. A uz ma obvinujes, ze to chcem zmanipulovat.
Nebud taky ...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Vypiš, v čem konkrétně spočívá ona "piplačka" měření v REWu. To jsem zvědav (i když dobře vím, že to nezvládneš) . V REWu jsem zatím udělal větší desítky měření a žádné piplačky jsem si nevšiml - možná to dělám špatně .
A je úplně jedno, co se tobě líbí nebo nelíbí. Ptali jsme se tě tu na měření zvuku v poslechovém místě. A ty dáš výsledek měření, kdy kombinuješ desítky měření farfield v poslechovém místě s nearfiled u střeďáku, navíc prostřednictvím jakéhosi software, u kterého není známo, co s naměřenými a výslednou křivkou provádí. To o zvuku v místě poslechu neřekne téměř nic (zvlášť když chybí waterfall).
A jako výmluva poslouží nesmyslný plk, že v REWu je to "piplačka". Piplačka na doslova pár kliknutí a několik jednotek minut času . Co ty by sis počal, kdyby neexistovaly výmluvy ?
Umíš o všem jen kecat a vymýšlet si nesmysly. Ale skutek utek.
A je úplně jedno, co se tobě líbí nebo nelíbí. Ptali jsme se tě tu na měření zvuku v poslechovém místě. A ty dáš výsledek měření, kdy kombinuješ desítky měření farfield v poslechovém místě s nearfiled u střeďáku, navíc prostřednictvím jakéhosi software, u kterého není známo, co s naměřenými a výslednou křivkou provádí. To o zvuku v místě poslechu neřekne téměř nic (zvlášť když chybí waterfall).
A jako výmluva poslouží nesmyslný plk, že v REWu je to "piplačka". Piplačka na doslova pár kliknutí a několik jednotek minut času . Co ty by sis počal, kdyby neexistovaly výmluvy ?
Umíš o všem jen kecat a vymýšlet si nesmysly. Ale skutek utek.