Manželky a hifi technika
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Manželky a hifi technika
Kdo z Vás má doma manželku, nebo přítelkyni, která má kladný vztah k "věrnému zvuku"?
To znamená, že dokáže soustředěně po určitý čas poslouchat nějakou nahrávku třeba alespoň ze sluchátek...
Ženy mají všeobecně lepší sluch, ale bohužel jim to není nic platné, protože většinou považují reprodukovaný soustředěný poslech za ztrátu času.
Já jsem tedy ženu "hifistku" ještě nepotkal. Je pravda, že ženatý jsem teprve podruhé, ale přítelkyň bylo bezpočet. Jak to máte doma vy?
To znamená, že dokáže soustředěně po určitý čas poslouchat nějakou nahrávku třeba alespoň ze sluchátek...
Ženy mají všeobecně lepší sluch, ale bohužel jim to není nic platné, protože většinou považují reprodukovaný soustředěný poslech za ztrátu času.
Já jsem tedy ženu "hifistku" ještě nepotkal. Je pravda, že ženatý jsem teprve podruhé, ale přítelkyň bylo bezpočet. Jak to máte doma vy?
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Manželky a hifi technika
najdi si pritelkyni na koncertech vazne hudby
Moje paní neposlouchá, toleruje. Někdy méně. Moje hifisticko-kabelářské monology ale zatím trpělivě poslouchá.
Kladny vztah k dobremu zvuku si podla mna musi partnerka vybudovat sama. A to idealne tak, ze si bude ochotna pustat na hifi zostave jej oblubenu hudbu. Pisem ochotna, pretoze ked som kedysi zistoval, ze preco si nepusta, tak jej vadilo, ze to nebolo dostatocne pohodlne na ovladanie a nechcela mi tam nic pokazit. Long story short, teraz si uz svoju hudbu pusta rada a aj oceni ako dobre to nam to doma hra. Doporucujem!
PS: Aj pre moju je sustredeny posluch zrejme strata casu, ale kedze mame hifi v obyvacke+kuchyni, tak cinnosti ktore moze robit pri posluchu je neurekom...
PS: Aj pre moju je sustredeny posluch zrejme strata casu, ale kedze mame hifi v obyvacke+kuchyni, tak cinnosti ktore moze robit pri posluchu je neurekom...
Určitě bych manželky do HIFI moc nezasvěcoval protože potom bude schopna zjistit kolik to vaše HIFI stálo doopravdy peněz
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano přesně tak, ovládání je pro ženy opravdu nepřekousnutelný problém - zapnout počítač, předzesilovač a koncák a to ještě ideálně ve správném pořadí aby neluplo do beden. Pak pracně hledat svojí hudbu... raději si pustí Óčko na televizi.
kabelguru.cz
Tak tu mojí to většinu času nezajímá, ale když jí na FullHD projektoru a 250Ti pustím koncert Queenů na Rock Montreal 1981 s preampem na 12h, tak pokaždý sedí jak přikovaná a chce k tomu jen něco dobrého do sklenky
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Stejne jako Miero
Uz si obcas pusti neco sama. Zejmena kdyz je doma sama.
Jinak Bose Soundlink mini a iPhone + Apple Music to je rychlovka a jeji prostredi, playlisty, ...
Uz si obcas pusti neco sama. Zejmena kdyz je doma sama.
Jinak Bose Soundlink mini a iPhone + Apple Music to je rychlovka a jeji prostredi, playlisty, ...
Moje manželka má vlastní "Hi-Fi" sestavičku v koupelně ve složení iPod+spotify+BT repráček z tchiba a na mojí sestavě si při luxování sama zapíná zesilovač a tuner. Od ostatních komponentů udržuje uctivý odstup, zejména od gramce když jsem jí řekl, že nová přenoska bude za dvacku
Moje partnerka se mojí sestavy bojí dotknout jelikož jsem pedant ale když si přisedne k poslechu konstatuje že to hraje stejně jako plastová hi-fi věž Philips v kuchyni tak nevím jestli je hluchá,nebo jsem zbytečně investoval
Vždycky když má žena výhrady k mé produkci, představím si i mnohem horší odezvu:
To nase.. To moje manželka když jsem vyměnil bedny,konstatovala že to hraje líp.Tak jsem byl rád,že rozdíl neslyším jen já.
No mě to nenas...,jelikož mám sluch v pořádku,nebo lépe asi řečeno cit na poslech, jiné nároky na poslech? Těžko říci.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Z mé dosavadní zkušenosti jsou ženy velmi imunní vůči vnímání kvality zvuku. Naprostou prioritu hraje srozumitelné jednoduché ovládání a především obsah toho, co hraje. My hifisti si sem tam rádi poslechneme i žánr, který není úplně srdcovka, když má skvělý zvuk a máme z toho požitek. Ženám je úplně jedno jak to hraje, zásadní je, co hraje. Mono podvěšené rádijko na kuchyňské lince, ze kterýho sténá Michal Malátný, vždy zvítězí nad Rachmaninovem ze sestavy za X set tisíc .
U nás panuje příjemná symbióza. Mám poslechovku o patro výš a přes troje dveře než kde je obývací část domu, takže svým poslechem neruším nikoho a nikdo neruší mě. Jen v noci, když někdo / všichni spí, musím hrát na max cca 80 dB.
Uklízím si tam sám, což maximálně vyhovuje oběma .
U nás panuje příjemná symbióza. Mám poslechovku o patro výš a přes troje dveře než kde je obývací část domu, takže svým poslechem neruším nikoho a nikdo neruší mě. Jen v noci, když někdo / všichni spí, musím hrát na max cca 80 dB.
Uklízím si tam sám, což maximálně vyhovuje oběma .